Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

SMS-ben kapott meghívót

Jakab Réka mindössze öt éve futballozik, ő a Győri ETO FC első női felnőtt válogatott labdarúgója.

A 18 éves börcsi Jakab Réka mindössze öt éve futballozik, ennek ellenére elmondhatja magáról, nevéhez sporttörténelmi esemény fűződik: ő a Győri ETO FC első női felnőtt válogatott labdarúgója.

– Meglepődött, amikor megkapta a meghívót Telek Andrástól, a női együttes szövetségi kapitányától?

– De még mennyire. Még nem számítottam rá, mivel rendszeresen szerepelek az utánpótláscsapatban. Egyébként a jó hírt nem szóban kaptam. A bő keret kihirdetése után pár nappal telefonon kaptam egy SMS-t, ami arról szólt, hogy örömmel üdvözölnek a felnőttválogatottban.

Jakab Réka

– Hogyan sikerült a debütálás?


– Újoncként máris a kezdőcsapatban találtam magam egy világbajnoki selejtezőn, aminek természetesen nagyon örültem, de a lámpaláz kicsit rányomta a bélyegét a játékomra. Az osztrák válogatott volt az ellenfél, s igaz, három-nullára kikaptunk, de így utólag is úgy érzem, nem volt ekkora különbség a két csapat között. Összességében elégedett lehetek a bemutatkozásommal, úgy tudom, a szövetségi kapitány is elismerően nyilatkozott a játékomról.

Úgy fest, nem csak a Kisalföld „fedezte fel". Nemrég a labdarúgó-szövetség internetes honlapján „beszélgethettek" önnel a szurkolók, s nagyon sok kérdést kapott.

– Igen, pedig akkor még csak az U19-es válogatott tagja voltam. Érdekes szituáció volt, egy számítógépen keresztül kellett válaszolgatnom.

– Mivel a fotója is szerepelt az oldalon, biztosan szerzett egy-két pluszrajongót.

– Kaptam bókot is, ez igaz, de főleg a fociról esett szó. Egyébként a barátom is labdarúgó, ráadásul ő is az ETO futballistája.

– Ezek szerint nehéz dolga lenne annak, aki másik csapathoz szeretné csábítani.

– Semmiképp nem akarok Győrből elmenni, még külföldi csapatba sem. Nagyon jól érzem magam az ETO-nál, igaz, mostanában hetente csak egy edzésen tudok itt részt venni.

– Ennek mi az oka?

– Mivel az ELTE nemzetközi tanulmányok szakára járok, csak péntekenként járok haza, ilyenkor persze nem hagyom ki a hazai edzést. Hét közben az egyik ellenlábasnál, a Femina női együttesénél gyakorolok, ahol szinte az egész csapatot ismerem.

– A családja hogyan fogadta, hogy ilyen gyorsan a válogatottságig jutott?

– A foci nálunk már családi hagyomány. Édesapám is futballozott, és nővérem, Petra is csapattársam az ETO-nál. Rendkívül büszkék rám, örülnek a sikeremnek.

– Mit gondol, a következő válogatott találkozó előtt ismét kap egy pozitív szöveges üzenetet?

– Remélem, igen. Október végén Anglia ellen játszik selejtezőt a magyar csapat, egy héttel később pedig Franciaország lesz az ellenfél. A csoportban elsők már nem lehetünk, de az utolsó helyet mindenképp jó lenne elkerülni. Az utánpótláscsapattal pedig szeretnék ismét EB-n szerepelni, erre reális az esély, mivel Belgium mellett továbbjutottunk az első selejtezőkörből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forduló keserű szájízzel

A papírforma alapján várható volt, hogy a Tento-ETO veszít a Dunaferr otthonában. Tovább olvasom