Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Síremlék Fehér Miklósnak

Mindenszentek napjára készült el a tragikus körülmények között elhunyt Fehér Miklós síremléke.

Fehér Miklós
Mindenszentek és halottak napjára készült el a tragikus körülmények között elhunyt egykori győri labdarúgó, Fehér Miklós síremléke, amit azóta több százan kerestek fel.

Üvegbe vésve

„ Csillag voltál, s lehulltál, míg éltél nekünk ragyogtál" – áll az üvegtáblába vésve Fehér Miklós új, hófehér márványból és üvegből készült sírhalmán a győri Szabadi úti temetőben.

– Természetesen hallottam a fiú tragédiájáról – jegyezte meg egy temetőlátogató –, és tudtam is, hogy itt fekszik. Sajnálom a családját. Gondolom, ilyenkor halottak napja környékén még jobban felerősödik a fájdalom, amit a felfoghatatlan tény, a fiú hiánya okoz. Nagyon szép lett a sír, már ha lehet ilyen jelzőt használni egy nyughellyel kapcsolatban, méltó emléket állít. Gondolom, sokan járnak ide megemlékezni.

Koszorú- és virághalom

Ezt bizonyítja az a koszorú- és virághalom, amely övezi a márvány sírhelyet. A kő közepén, egy üveglap alatt – amelybe a magyar válogatott és a futballista korábbi klubcsapatainak címerét vésték – Miklós relikviái fekszenek. Mezek, sálak, emléktárgyak jelzik, nem akárki, egy kiváló sportember nyugszik itt.

– Remélem, ezek az ereklyék háborítatlanul helyükön maradnak – mutat a tárgyakra búcsúzóul újdonsült ismerősünk, aki még azt is elmondta, valószínű, a fiát is kihozza majd a temetőbe, aki Miklóst akkor látta játszani, amikor három gólt lőtt egy mérkőzésen a magyar válogatott színeiben.

Futball-labda kőből

A síron egy kőből készült futball-labda is hirdeti, Fehér Miklós imádta a labdarúgást, felejthetetlen portréja, amelyről a Portugáliában felállított szobrot is mintázták, a magasra kúszó üveglapba vésve kapott helyet.
Fehér Miklósról nemrég egy film készült, a portré televíziós sugárzásával kapcsolatban megtudtuk, a producer jelenleg is kapcsolatban áll a magyar tévé illetékesével, s nagy az esély rá, hogy jövő januárban, a tragédia második évfordulóján adásba kerül az alkotás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fütyültek a mérkőzésre

Elmaradt a Győri ETO HC–Miskolc ob I-es mérkőzés, mert nem érkeztek játékvezetők a… Tovább olvasom