Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Sima győri vereség a Ferencváros ellen

Gól nélküli első félidőt követően Lamah, Hajnal és Varga góljaival 3-0-ra győzött a Ferencváros a halovány teljesítményt nyújtó győriek ellen.


Gól nélküli első félidő után sima vereséget szenvedett a Győri ETO FC együttese a Ferencváros otthonában.

Ferencváros - Győri ETO FC 3-0 (0-0)

Groupama Aréna, 8700 néző. Vezette: Iványi (Buzás, Medovarszki)

FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez - Somalia - Gera (Busai, 82.), Hajnal (78., Cukic), Lamah, Varga R. (Lauth, 87.), - Böde. Vezetőedző: Thomass Doll.

ETO: Pogacsics - Brdarovski, Lipták, Lang, Ibanez - Windecker, Bucsa (Kamber, 78.)- Priso (Stestík, 55.), Pátkai (Trajkovic, 55.), Koltai - Priskin. Vezetőedző: Miriuta Vasile.

Gólszerző: Lamah (47.), Hajnal (60.), Varga R. (83.)

Piros lap: Mateos (90.)

Sárga lap: Nalepa (32.), Mateos (55., 90.),Gera (68.), illetve Bucsa (22.), Priskin (49.), Brdarovski (58.), Lipták (70.)

Edzői értékelések

Thomas Doll: - Jó mérkőzést láttunk, nagy iramot diktált mindkét együttes. Fontos volt, hogy okosan játszunk, kevés teret hagyni a vendégeknek. Tudtuk, hogy a Győr a távoli felívelésekre koncentrál, ezeket rendre megakadályoztuk. A második félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, amelyből 3-0-as is sikerült értékesítenünk.

Miriuta Vasile: - Tudtuk, hogy a Ferencváros nyomni fog hazai pályán, a szünetben is felhívtam a játékosok figyelmét erre. Fáj a vereség, de 3-4 hónapot most építkezünk, nyár után reméljük jobbak leszünk, megyünk tovább. Nem fogom a játékosokat a sajtó előtt kritizálni, majd az öltözőben megbeszélünk mindent.

Az előző fordulóban hazai pályán a listavezető Videoton együttesével játszott 2-2-es döntetlent a Győri ETO FC együttese, most a táblázat 4. helyén álló Ferencváros otthonába látogatott.

A kezdőcsapat összeállításánál sok győri szurkoló meglepődött, hogy nem Kamenár áll a győri kapuban, de a Rába-parti klub tájékoztatása szerint a tegnapi edzésen megsérült a dereka, így Pogacsicsnak szavazott bizalmat Miriuta Vasile vezetőedző.

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, a 8. percben ígéretes szögből, a kaputól 18 méterre végezhetett el szabadrúgást Mateos, de a győri sorfalba lőtte a labdát. A folytatásban is főként a Ferencváros birtokolta többet a labdát, de egyszer sem veszélyeztette komolyabban a vendégek kapuját.

Az első félidő derekától valamelyes feljavult a győriek játéka is, egyre veszélyesebb ellentámadásokat vezettek. Az egyiknél a találkozó 36. percben Pátkai és Koltai is lövéssel próbálkozott, de rendre becsúszva szereltek a védők. Két perccel később Brdarovski futott el a jobb oldalon, de beadása nem találta meg a győri támadókat.

A mérkőzés 42. percében a legnagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Böde 12 méterről jobb lábbal a kifutó Pogacsicsba lőtt, így gól nélküli eredménynél vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően egy egyéni hiba után hamar megszerezte a vezetést a Ferencváros. Ramírez futott el a bal oldalon, beadását Lang szerencsétlenül Lamah elé mentett, aki 3 méterről bevetődve a kapuba kotorta a labdát. (1-0)

Bekapott gól után kettős cserére szánta el magát Miriuta Vasile, az ETO vezetőedzője. A halovány teljesítményt nyújtó Priso helyére Strestík, míg Pátkait Trajkovic váltotta. Sajnos az új játékosok sem hozták meg a lendületet, hiszen öt perccel később egy bal oldalról keresztbe ívelt labdára Hajnal érkezett a legjobb ütemben, aki éles szögből 6 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt. (2-0)

Második ferencvárosi találat után sem tudott jelentősen változtatni játékán az ETO. A győriek nagyon pontatlanul játszottak, sok labdát veszítettek a pálya középén, amelyek után rendre gyors ellentámadásokat vezetett a hazai együttes. A találkozó 83. percében végleg eldőlt a találkozó, amikor az előző szezonban győri színekben játszó Varga Roland a kapu bal oldalába fejelt. (3-0)

A múlt heti Videoton elleni döntetlen után sokkal jobb teljesítményben bizakodott a szép számú győri szurkolótábor, de ezúttal a sokkal jobban játszó Ferencváros simán győzött az ötlettelen játékot mutató Rába-partiak ellen.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Mateos ezúttal is felugrás közben szabálytalankodott Priskinel, amely után jogosan megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

90.p. Böde balról passzolt keresztbe Lauthnak, aki óriási helyzetben fölé bombázott.

86.p. Vargát Lauth váltotta a hazaiaknál.

85.p. Ibanez jobb oldali szabadrúgása után Lipták 10 méterről centikkel fejelt a bal oldali kapufa mellé.

83.p. Ramírez bal oldali beadása után Varga 8 méterről fejelt a kapu bal oldalába. 3-0

82.p. Újabb csere a hazai oldalon. Gerát Busai váltotta.

78.p. A hazaiaknál Hajnal helyére Cukic érkezett a pályára, míg a győrieknél Bucsát Kamber váltotta.

70.p. Lipták is sárga lapos figyelmeztetést kapott Lamah felrúgásáért.

68.p. Gera kapott sárga lapot Windecker felrúgásáért.

65.p. Nalepa jobb oldali beadása után Somália fejelt, de egy győri játékos hátáról szögletre pattant a labda. Pontrúgás után tisztáztak a vendégek játékosai.

60.p. 2-0 a hazai együttesnek! Bal oldalról keresztbe ívelt labdára Hajnal érkezett a legjobb ütemben, aki éles szögből 6 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 2-0

59.p. Hajnal jobb oldali tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgását Pogacsics óriási bravúrral szögletre hárította. 

58.p. Brdarovski kapott sárga lapot Varga lerántásáért.

56.p. Strestík bal oldali beadása után Koltai erőtlen fejese jócskán elkerülte a kaput.

55.p. Metos kapott sárga lapot, Priskint könyökölte le a levegőben.

55.p. Kettős csere a győrieknél. Priso helyére Strestík érkezett a pályára, míg Pátkait Trajkovic váltotta.

47.p. Vezet a Ferencváros! Ramírez futott el a bal oldalon, majd középre tekert, a menteni igyekvő Lang szerencsétlenül Lamah elé passzolt, aki bevetődve 3 méterről kapura kotorta a labdát. Pogacsics még bel e tudott érni a labdába, de hárítani már nem tudott. 1-0

Elkezdődött a második játékrész!

Vége az első félidőnek!

45+1.p. Bradovski jobb oldali beadása után Windecker fejese kevéssel ment el a jobb oldali kapufa mellett.

45.p. Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

45.p. Gera jobb oldali beívelését Varga csúsztatta meg a kapu jobb oldala felé, de Pogacsics magabiztosan fogta a labdát.

42.p. Varga távoli nagy erejű lövése kevéssel ment el a kapu jobb oldala mellett.

42.p. Hajnal passza után Böde került óriási helyzetbe, de 12 méterről a kifutó Pogacsicsot találta telibe.

38.p. Újabb gyors győri ellentámadásnál Brdarovski futott el a jobb oldalon, de beadása nem találta meg a győri támadókat.

36.p. Ibanez ugratta ki remekül a védők mögé befutó Priskint, aki labdalevétel után középre passzolt Pátkainak. A győri középpályás lövését blokkolták, de a labda Koltai elé került, aki 14 méterről lőtt jobb lábbal, de ismét becsúszva szereltek a védők.

34.p. Somalia szorult hosszú ápolásra, Priskin könyökével ütközött vétlenül.

32.p. Nalepa kapott sárga lapot Brdarovski felrúgásáért.

29.p. Lamah bal oldali lapos beadását Varga vette le középen, majd 12 méterről lövéssel próbálkozott, de Ibanez becsúszva blokkolta a próbálkozást.

28.p. Az elmúlt percekben mezőnyjátékot láthattunk, egyik együttes sem veszélyeztette az ellenfél kapuját.

22.p. Bucsa kapott sárga lapot Hajnal felrúgásáért.

20.p. Bal oldali Ferencváros szöglet veszélyesen tekeredett a kapu elé, de Nalepa elől az utolsó pillanatban szögletre mentett Lang. Az újabb sarokrúgást követően ismét tisztáztak a győri védők.

15.p. Ferencvárosi letámadás végén Hajnal szerzett labdát, majd egy cselt követően erőtlen 14 méteres lövése méterekkel ment el a kapu bal oldala mellé.

8.p. Lang szabálytalanul szerelte Bödét a kaputól 18 méterre veszélyes szögben. A megítélt szabadrúgást Metaos vállalta el, de a sorfalat találta telibe.

3.p. Pátkai ugratta ki remekül a bal oldalon felfutó Koltait, aki egy cselt követően középre passzolt Priskin felé, de a támadó elől Mateos tisztázott.

1.p. A hazaiak kezdték a találkozót.

A kezdőcsapat összeállításánál sok győri szurkoló meglepődött, hogy nem Kamenár áll a győri kapuban, de a Rába-parti klub tájékoztatása szerint a tegnapi edzésen megsérült a dereka, így Pogacsicsnak szavazott bizalmat Miriuta Vasile vezetőedző.


Elkezdték a bemelegítést a csapatok, rövidesen kezdődik találkozó.

Ferencváros - Győri ETO FC

Groupama Aréna. Vezeti: Iványi (Buzás, Medovarszki)

FTC: Dibusz - Nalepa, Mateos, Nalepa - Somalia, Hajnal, Gera, Ramirez - Varga R., Böde, Lamah. Vezetőedző: Thomass Doll.
Csere: Jova (k), Bönig, Lauth, Gyömbér, Busai, Cukic, Pavlovic.

ETO: Pogacsics - Brdarovski, Lipták, Lang, Ibanez - Pátkai, Windecker, Bucsa - Priso, Priskin, Koltai. Vezetőedző: Miriuta Vasile.
Csere: Horváth (k), Dinjar, Nagy Á., Stevanovic, Trajkovic, Strestík, Kamber.

Előzmények - A hét bajnoki találkozó óta veretlen Videoton a Nyíregyháza ellen, hazai környezetben folytathatja jó sorozatát a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 19. fordulójában.

A hatpontos előnnyel éllovas székesfehérváriak, akik a tavaszi nyitókörben kétgólos előnyt eltékozolva csak döntetlent értek el a Győr otthonában, nem számíthatnak könnyű meccsre, ugyanis a télen alaposan átalakult rivális idei két meccsén négy pontot gyűjtött.

A Videoton legfőbb üldözője, az MTK Budapest ugyanakkor keresve sem találhatna ideálisabb következő ellenfelet, mivel vasárnap a mezőny jelenlegi leghosszabb, 11 meccses nyeretlenségi szériáját felmutató Budapest Honvédhoz látogat, amely csak jobb gólkülönbségével előzi meg a kieső, 15. helyen álló Dunaújvárost.

A harmadik helyért csatázó csapatok közül a címvédő Debrecen az Újpestet, a Ferencváros a Győrt fogadja, míg a Diósgyőr Kecskemétre látogat.

OTP Bank Liga, 19. forduló

péntek: Paksi FC-Puskás Akadémia 19.00, v.: Solymosi

szombat: Ferencváros-Győri ETO FC 14.00, v.: Iványi
Lombard Pápa Termál FC-Dunaújváros Pase 16.00, v.: Andó-Szabó
Kecskeméti TE-Diósgyőri VTK 16.00, v.: Vad II.
PMFC-Matias - Szombathelyi Haladás 16.00, v.: Farkas
Videoton FC-Nyíregyháza Spartacus 18.30, v.: Németh Á.

vasárnap: Budapest Honvéd-MTK Budapest 16.30, v.: Pintér
DVSC-TEVA - Újpest FC 18.30, v.: Erdős

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpesi vk: Reichelt nyerte a férfi lesiklást

A szuper-óriásműlesiklás világbajnokának sorozatban ez volt a második szakági vk-sikere. Tovább olvasom