Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Sikeres volt a tavaszi szezonkezdet

Asztalitenisz - A tavaszi szezon nyitányán a pécsi gárda látogatott Győrbe. A vendégcsapat vissza akart vágni, ugyanis ha minimális különbséggel is, de a Mecsekalján a Tromos győzött, igaz, akkor némileg tartalékosan szerepeltek a pécsiek. Ezúttal azonban a legerősebb csapatukkal érkeztek.
Győri Elektromos VSK I–PTE-PEAC II 10–8. Győr, NB I-es férfimérkőzés.
A páros mérkőzések után 1–1 volt az állás, a hazaiaktól a Markó–Lung páros győzedelmeskedett. Az első egyéni körben meglepetésre Lung kikapott Zomboritól, Orosz pedig egyértelműen jobb volt Paárnál, viszont fontos mérkőzéseken nyert Markó és Stanitz is. (3–3)

A második körben előnyhöz jutott a hazai gárda. Lung és Markó viszonylag simán verte Gyént és Szabót, míg Paár 2–0-s hátrányról fordított Zombori ellenében. (6–4)

A harmadik körben sikerült kiegyenlítenie a vendégegyüttesnek, ekkor csak Lung tudta hozni a mérkőzését. (7–7)

A döntés az utolsó fordulóra maradt. Először Lung nyert nagyszerű játékkal az egész bajnokság egyik legjobb játékosa, Orosz ellen magabiztos 3–0-s különbséggel. A Markó–Zombori összecsapáson a hazai játékos már közel járt a győzelemhez, azonban a vendég pécsit ekkor a játékvezető sportszerűtlen magatartásért kiállította. Mivel Stanitz kikapott Gyéntől, ezért az utolsó mérkőzésen dőlt el, hogy hazai győzelem vagy döntetlen lesz-e a mérkőzés eredménye. Végül Paár simán legyőzte Szabót.

Győztek: Lung Dániel 3, Markó András 3, Paár Dávid 2, Stanitz Gábor 1 és a Markó–Lung páros. Az Elektromos következő mérkőzése: SZAK II Büki Purina–Győri Elektromos, január 26.
További megyei eredmények, férfi NB II: Dombóvári VMSE–Turris SE Sopron I 9–9. Győztek: Bon-
czidai L. 2, Asbóth A. 2, Kitzinger A. 2, Horváth A. 1 és a Bonczidai–Horváth, Kitzinger–Asbóth párosok. Férfi NB III: MTE I–Győri Elektromos VSK II 12–6. Győztek: Andorka Sz. 3, Zömbik J. 3, ifj. Németh P. 2, Németh P. 2 és a Zömbik–Andorka, ifj. Németh–Széles párosok, ill. Papp I. 3, Stanitz B. 3. Turris SE Sopron II–Kanizsa Sörgyár SE II 7–11. Győztek: Németh D. 3, Hencz Z. 3, dr. Fülöp J. SZESE II–Hévíz SK 2–16. Győztek: Antal Z., Vizler J.

Osztályváltásra készülnek

A közelmúltban tartotta évzáró gyűlését a Kapuvári Asztalitenisz Klub, melyen Berta Sándor csapatvezető-edző beszélt az elmúlt év munkájáról, eredményeiről. Örömmel számolt be arról, hogy sikeres volt a tavaly első ízben kiírt Kapuvár-kupa, melyen a klub versenyzői közül egyéniben Horváth Imre első helyet szerzett. A soproni emlékversenyen Berta Szigetvölgyi Lászlóval az oldalán párosban megnyerte a tornát. A megyei szeniorversenyről Berta Sándor többek között egy első hellyel tért haza. A soproni nyílt városi bajnokságon párosban a Horváth–Antal páros végzett az élen. A megyei csapatbajnokságban a kapuvári asztaliteniszezők a második helyen végeztek. A csapatvezető az idei tervek között megemlítette: szeretnék megnyerni a megyei bajnokságot, jelenleg a csapat az élen áll. Bízik abban, sikerül előteremteni az NB III-as induláshoz szükséges anyagi feltételeket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját autóval jönnek haza

Autó-Motor - Már hazafelé tart a fertőszentmiklósi Tarsoly Dániel, a soproni dr. Rosta Gábor,… Tovább olvasom