Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

Sikeres, de nem tökéletes

Örvendetes győri vonatkozású esemény történt a közelmúltban a sportágban, ugyanis Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség általános alelnöke, a Győri VSE szakosztályvezetője is tagja lett a Magyar Olimpiai Bizottságnak.
illusztráció
A szövetség delegáltjaként Füleky András helyét vette át a MOB-ban. Győrből – Balogh Józseffel és Jungi Csabával együtt – így már hárman tagjai a bizottságnak.
– Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy tagja lehetek a MOB-nak, a megbízatásom az athéni olimpia utánig szól – kezdi Kadler Gusztáv, majd így folytatja: – Remélem, a munkám során kellőképpen tudok segíteni a kajak-kenunak és a győri sportnak egyaránt.

Szinte minden szinten már az évzárás, a számadás napjait éljük. A szövetség általános alelnökétől is egy rögtönzött értékelést kértünk.
– Válogatott szinten ez az esztendő elsősorban a női szakág sikereiről szólt, de gyorsan szeretném hozzátenni, a magyar férficsapat is az élen végzett a vb-n a nemzetek közötti pontversenyben – kezdi Kadler Gusztáv. – A szövetségben nemrégiben áttekintettük az 1954 óta rendezett világversenyek eredményeit, kiderült, hogy ciklusonként mindig más-más volt a húzóágazat. Most a nőkön volt a sor, ennyi számot még a nagy NDK versenyzői sem tudtak megnyerni. A férfi szakág az elmúlt öt évben felszálló ágban volt, most egy kicsit megtorpant ugyan, ám biztos vagyok benne, a versenyzők mindent alárendelnek az athéni olimpiai felkészülésnek és már jövőre jobban fognak szerepelni.

Az alelnök szerint a győrieknek is lehetnek vérmes reményeik, hiszen a Kammerer Zoltán, Storcz Botond kettős annyival jobb a világnál, hogy minden esélyük megvan a legfényesebb érmek begyűjtésére is.
– Sokat beszélgetek mostanában Zolival, ő is tudja, az olimpiáig hátralévő időszak kemény munkáját mindenképpen végig kell csinálni – folytatja Kadler Gusztáv. – Bízom benne, hogy már a jövő évi világversenyeken szól a tiszteletére a magyar himnusz, a fő cél azonban az athéni olimpia.
A győriek idei eredményességével csak részben elégedett a szakosztályvezető. Kammerer Zoltán világ- és Európa-bajnoki érmei, az EORV- és más sikerek mellett egy kicsit keserű is a szája íze. Az ifjúsági EB-n ugyanis a GyVSE egyetlen versenyzővel sem képviseltette magát, pedig előzetesen három-négy biztos indulóra számítottak.
– Jövőre is szép évre számítok – mondja Kadler Gusztáv. – A sík vízen a felnőttek között elsősorban Kammerer és Kadler Viktor – aki előtt Fehérvári távozásával megnyílt az út – menetelését várom, maratonban pedig Salga István és Csay Renáta lehet a nyerő. Az utánpótlásszinten Ábrahám Réka és Takács Viktor szerezhet sok örömet a sportág győri híveinek. Az egyesületi rangsorban pedig szeretnénk visszaszerezni a második helyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas felállt a GySEV kispadjáról

Közös megegyezéssel szerződést bontott Farkas Sándor vezetőedző a GySEV női… Tovább olvasom