Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Signori is dicsérte a játékát

Demjén Gábor az itáliai Atalanta igazolt labdarúgója, ám kölcsönben az FC Sopron futballcsapatát erősíti.

Demjén Gábor ugyan az itáliai Atalanta igazolt labdarúgója, ám kölcsönben az FC Sopron futballcsapatát erősíti. Nemrég rendkívül pozitívan nyilatkozott játékáról olasz klasszis csapattársa, Giuseppe Signori.

Ha valakiről az a bizonyos Giuseppe Signori mondja azt: tehetséges, akkor annak nyilván van valami alapja. A múlt héten egy nemzetközi sajtótájékoztatóján az olasz gólvágó e jelzővel illette ifjú csapattársát, Demjén Gábort.

– Olvasta, hogyan vélekedik önről olasz csapattársa? – kérdeztük a soproniak ifjú labdarúgóját, aki az U20-as válogatottban is szerepelt.

– Hallottam, hogy tehetségesnek tart – kezdte Demjén. – Nem tagadom, meglepett, és nagyon jólesett, hogy egy világsztár vélekedik így rólam. Jó volt hallani.

– S hogyan jutott el idáig, azaz, hogy Signori ezt állíthassa önnel kapcsolatban?

– Szobon születtem és Vácott kezdtem el futballozni. Ott játszottam öt évig, majd két éven át a Vasasban, aztán három évig az Újpest csapatában futballoztam. Ott már a felnőttkerettel edzettem együtt, amikor jött egy lehetőség, hogy kimehetek Romániába, Nagyszalontára futballozni.

– Nem érezte visszalépésnek azt, hogy lényegében „kopogtatva" egy első osztályú csapat ajtaján elment Romániába a másodosztályba?

– Nem, mégpedig azért nem, mert Újpesten nem nagyon láttam lehetőséget az előrelépésre. Szerintem szakmailag a legteljesebb mértékig megérte kimennem, hiszen egy elég kemény és színvonalas bajnokságban szoktam az iramot, a keménységet és a légkört a felnőttek között. Itt, Sopronban pedig nem teljesen új társaságba csöppentem, hiszen Nagyszalontán a nyáron érkező román srácokkal együtt futballoztam.

– Bár most Sopronban futballozik, kölcsönben szerepel a hűség városában, hiszen az olasz Atalanta labdarúgója. Mi a helyzet az itáliai karrierrel?

– Ott alapoztam, ami igen kemény volt. Azt, hogy most nincsenek erőnléti problémáim, a kint elvégzett egy hónapos intenzív munkának köszönhetem. Most itt játszom Sopronban, s egyelőre itt szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani. Nyilván, ha majd ott kellek, akkor értesítenek.

– És milyen az alapozás egy olasz csapatnál?

– Az első két hétben rengeteget futottunk. Általában napi két edzésünk volt, délelőtt mindig futás szerepelt a programon, eleinte hosszabb, később egyre rövidebb távokon. A délutáni edzéseken pedig volt, hogy megint futottunk, de ott azért már labdás gyakorlatokat is végeztünk. A második két hétben is igen kemény, nagy terhelésű edzéseink voltak, s emellett szinte minden második napon játszottunk edzőmeccseket, természetesen azokon is százszázalékos intenzitással.

– Mennyire elégedett a saját és a soproni csapat szereplésével?

– Gyengén kezdtünk, s a vártnál talán lassabban állt össze a csapat játéka. Az utóbbi időszakban viszont már jobban futballozunk, élvezzük is a játékot, folyamatosan javulunk. Ami a saját teljesítményemet illeti, úgy gondolom, többnyire megfelelő volt. Ami nagyon hiányzik, az az, hogy végre betaláljak, azaz gólt szerezzek.
 
– Ez a jobb oldali középpályás az igazi posztja?

– Olaszországban volt, hogy a bal oldalon játszottam, de úgy vagyok vele, a kapusposzton kívül mindegy, hol szerepeltet az edzőm, a lényeg, hogy játsszak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalással vádolja az athéni ügyészség a doppingoló atlétákat

Az athéni ügyészség vádat emelt Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu, valamint edzőjük, Hrisztosz… Tovább olvasom