Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Serlegek a legjobbaknak

Értékelték a játékvezetők teljesítményét és a különböző kategóriákban serlegeket osztottak ki.

Hárman a díjazottak közül. Balról: Horváth ottó, Stenger József, Tóth Attila.
A vándorserleget a következők kapták: Kleizer Gábor, Péter Tamás, Horváth József, Tóth Attila, Stenger József, Horváth Ottó.

A 25 év alatti játékvezetők között a legjobb eredményt Kleizer Gábor, a kapuvári jb tagja érte el, aki a Szakács János-vándorserleget kapta. Kleizer Gábor 19 éves, korábban a kapuvári ifjúsági csapatban játszott, egy évvel ezelőtt vizsgázott és terveiről így beszélt: „Nagyon örülök az elismerésnek, nem várt meglepetés ért. Szeretnék magam elé olyan reális célt kitűzni, amelyet a képességeim szerint el is érhetek."

Az NB III legjobb asszisztensének járó Szalai István-vándorserleget Péter Tamás, a győri jb tagja vehette át. Péter Tamás 24 éves, 1997-ben vizsgázott és már 100 fölött van a vezetett mérkőzéseinek száma. „Nálunk családi hagyomány a játékvezetés, hiszen nagybátyám, Bay Ferenc megadta számunkra a szintet, így Gábor testvéremmel közösen szeretnénk az országos keretbe feljutni."

A megyei első osztály legjobb asszisztensének járó díjat, a Teschinszky László-vándorserleget Horváth József, a kapuvári jb tagja érdemelte ki. Horváth József 43 éves, mintegy húsz éve játékvezető, az utóbbi években jobbára asszisztensként működik. „Koromnál fogva már nagy terveim nem lehetnek, de szeretném még sokáig szolgálni szeretett sportágamat, a labdarúgást."

Az NB III-as játékvezetők között a győri jb tagja, Tóth Attila végzett az élen, aki a Szalay Alajos-vándorserleget őrizheti egy éven át. Tóth Attila 24 éves, műszaki menedzser, jelenleg a másoddiplomájának megszerzésén dolgozik, miközben a játékvezetői pályája is gyorsan ível felfelé. „Szeretnék előbb az országos keretbe bekerülni, majd az első osztályban vezetni. Azt tartom szem előtt, hogy az árral nem sodródni kell, hanem a hullámokat meglovagolni."

A megyei I. osztályban kiemelkedő eredménnyel, 8,5-es átlaggal Stenger József került az élre, amiért a Stroch József-vándorserleget vehette át. Stenger József 46 éves, tíz évvel ezelőtt vizsgázott, egyike azon játékvezetőknek, aki labdarúgóként is eltöltött húsz évet a pályán és a játékvezetéssel együtt túl van már az 1300. mérkőzésén.
„ Egészségi állapotom és a korom miatt talán egy-két évet működhetek még a megyei első osztályban, de azt követően sem szeretnék elszakadni a pályáktól, mert szívesen vállalok mérkőzéseket alacsonyabb osztályokban is."

A megyei játékvezetésért végzett munkájának elismeréséül Horváth Ottó kapta a Varjú Sándorról elnevezett vándorserleget. „Kollégáimmal együtt azon dolgozunk, hogy minél több játékvezetőnk kerüljön be az országos keretbe, hogy működésükkel öregbítsék a megye jó hírét. Jelenleg mind a férfiak, mind a nők között tehetséges játékvezetők és asszisztensek működnek országos szinten, nekik megadatott a lehetőség, hogy folytassák a régi nagyok sikereit."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Serena Williams nyerte a Melbourne-ben a döntőt

Az amerikai Serena Williams nyerte a Melbourne-ben rendezett ausztrál nyílt teniszbajnokság női… Tovább olvasom