Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Selymes Tibor lemondott

Benyújtotta lemondását Selymes Tibor, az FC Sopron szakvezetõje. Egyes hírek szerint Csertői lehet az utód.

FC Sopron - DVSC 1-6

Selymes Tibor
Fotó: http://www.timisoara.com

Benyújtotta lemondását Selymes Tibor, az FC Sopron szakvezetője. A 36 éves szakember a katasztrofális 1–6-os vereség után döntötte el, nem csinálja tovább. Már beszélt a tulajdonossal, Vizer László Mariusszal, aki még nem döntött arról, ki lesz a távozó Selymes utódja, illetve mi lesz Selymes további sorsa. Egyes hírek szerint nem lenne meglepetés, ha a jelenleg csapat nélküli kiváló győri edző, Csertői Aurél ülne le a soproni kispadra. A korábbi 48-szoros román válogatott Selymes Tibor nyáron vette át a csapat irányítását, ám nagy meglepetésre két forduló után leváltotta a tulajdonos, s helyére az olasz Roberto Landit ültette.

Az olasz mester csupán három fordulón át dirigálta az FC Sopront, s újra a Selymes Tibor került a kispadra, de csak mostanáig.

Selymes ugyanis megelégelte a csapat rendkívül gyenge hozzáállását, a gyatra produkciót. „Már a Magyar Kupában is szégyenkeztünk – kezdte lemondásának indoklását Selymes Tibor. – Hazai pályán és idegenben is kikaptunk a Diósgyőrtől, s aztán következett a szombati debreceni meccs.

90 PERC KRÓNIKÁJA

6. p: Vukmir hazaadását követően Csernyánszki, a vendégek kapusa érthetetlen módon Birtalanhoz passzolta a labdát, a fiatal csatár pedig nyolc méterről az üres kapuba gurított. 1–0.

17. p: Egyenlített a bajnok. Egy bedobást követően Kiss Zoltán ügyes testcsellel lerázta magáról Ankamah-t és 20 méterről óriási gólt ragasztott Rabóczki kapujának bal felső sarkába. 1–1.

23. p: Egy középre ívelt labdát Sidibe fejelt le a balösszekötő helyén egyedül érkező Halmosi elé, és a válogatott középpályás nyolc méterről a tehetetlen Rabóczki mellett a kapu közepébe bombázott. 1–2.

56. p: Szabó T. remek beadásából Birtalan 6 méterről a jobb kapufára fejelte a labdát.

68. p: Dombi balról laposan a soproni kapu elé lőtt szöglete után röviden mentettek a hazai védők, a labda Leandro elé került, ő pedig 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1–3.

75. p: Szatmári lőtte balról laposan a soproni kapu elé a labdát, Zsolnai ügyesen átlépte és az érkező Sidibe hét méterről szorongatott helyzetből a jobb alsó sarokba lőtt. 1–4.

84. p: Szatmári ívelte be a labdát balról, és a berobbanó Zsolnai Rabóczkit megelőzve hét méterről a jobb felső sarokba fejelt. 1–5.

89. p: Leandro balról az alapvonal közeléből ívelte középre a labdát és Sidibe 6 méterről a jobb alsó sarokba fejelt. 1–6.
Jól indult a találkozó, hiszen 1–0-ra vezettünk, s akkor még nem gondoltuk, hogy átgázol rajtunk a Loki, de bekövetkezett a tragédia, mégpedig azért, mert több játékos, köztük a válogatott Horváth András és a román Homei kritikán alul futballozott. Tulajdonképpen csupán a 18 éves Birtalan Botonddal lehettem elégedett. Értékelhetetlen teljesítményt nyújtott a csapat, s a súlyos vereség után erkölcsi kötelességemnek éreztem lemondásom benyújtását. Hogy mi lesz a továbbiakban, nem tudom, erről a tulajdonos dönt."

Vízer László Máriusz természetesen értesült Selymes döntéséről, egyelőre azonban nem tudni, a tavaszról előrehozott két bajnoki fordulóban ki irányítja az együttes munkáját. Annyi bizonyos, a 2005 nyarán Sopronba érkező tulajdonos munkálkodása alatt hét edző dolgozott az FC Sopronnál. Nos, vegyük sorba, miként is alakult a helyzet a kispadon. Kétezeröt őszén Csank Jánossal kezdte a bajnokságot az FC Sopron. A korábbi szövetségi kapitány hat mérkőzést kapott, Csankot Selymes Tibor követte, aki kilenc meccsen át dirigálhatta az együttest, majd télen Nagy Tamás háromnapos munkálkodása következett, ennél kevesebb ideig csupán László Csaba – két napon át – irányíthatta a felkészülést.

A 2006-os tavaszt az olasz Dario Bonettivel kezdte az együttes, aki tíz meccsen ült a kispadon, ám a bajnokságot már Vass Lászlóval feje zte be az FC Sopron. A 2006/2007-es bajnokságnak Selymes Tiborral vágott neki a csapat, majd Selymest az olasz Roberto Landi követte. A hatodik fordulótól már újra Selymest találhatjuk az FC Sopron kispadján egészen mostanáig. A soproni csapat kiemelkedően legjobbja a 17 és fél éves Bir talan Botond volt.

Gólt szerzett, helyzetbe került, remek labdákkal szolgálta ki társait. A fiatal futballista érthetően elég megtörten beszélt a meccs után: „Szereztem ugyan egy gólt, de mire mentünk vele. Többre mentünk volna azzal, ha kettő-egyes debreceni vezetésnél a két helyzetemet, vagy legalább valamelyiket közülük értékesítem. A játékunk sajnos minden bekapott gól után rosszabb és roszszabb lett."

MIROSLAV BERÁNEK:

– A gyorsan kapott potyagól után összeszedte magát a csapat és hamar fordított. A mérkőzés a harmadik gólunk után dőlt el, addig a Sopron is ügyesen kombinált, ám utána egyértelműen a mi akaratunk érvényesült.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Hrepka Ádám álomgólja Újpesten

A hivatalos őszi szezon utolsó fordulójában (decemberben még játszanak további kettőt) rangadót… Tovább olvasom