Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Selymes Tibor harmadszor

Amint az várható volt, Roberto Landi menesztése után ismét az a Selymes Tibor lett az FC Sopron szakvezetője.

Amint az várható volt, Roberto Landi menesztése után ismét az a Selymes Tibor lett az FC Sopron szakvezetője, akinek irányításával kezdte az évadot az együttes. Edzői megbízatása meghatározatlan időre szól

– Szakmáért felelős klubmenedzserként Roberto Landi felettese volt. Egyetértett a menesztésével?

– Annyit pontosítanék, hogy nem menesztésről, hanem közös megegyezéses szerződésbontásról volt szó. Noha valóban a felettese voltam, az első csapatnál minden végső döntést ő hozott meg. Valami azonban érezhetően nem működött, úgy tűnt, nem találta meg az összhangot a csapattal. Ezt közösen megbeszéltük, s ezek után született a döntés.

– Amikor Roberto Landi volt a szakvezető, kezdetben gyakran ön tolmácsolt az edzéseken mind a magyar, mind a román futballistáknak, így közvetlenül is lehetett rálátása a szakmai munkára.

– Voltak olyan dolgok, amelyeket helyesnek és értékesnek tartottam, és akadtak olyanok, amelyeket kevésbé. A hasznos elemeket igyekszem beépíteni a szakmai munkába, azokat, amelyeket nem tartottam jónak, értelemszerűen nem fogom erőltetni.

– Landi állítólag válogatott szintű futballistákkal erősítette volna meg a keretet. Ön szerint is gyenge a keret?

– Nézze, minden edző szívesen látna válogatott szintű futballistákat a keretében. A jelenlegi soproni együttesben sok a tehetséges, de még nem kész, érett labdarúgó. Azt gondolom, az igazi szakmai kihívás az, hogy ilyen játékosokból kell ütőképes csapatot kialakítani.

– Harmadszor veszi át rövid időn belül szakvezetőként a csapatot. Ön remek futballista, sikeres játékos volt. Egy ilyen fényes pályafutás után nem megalázó ez?

– Ha arra van szükség, hogy felügyeljem a szakmai munkát, azt csinálom, ha arra, hogy vezessem az első csapatot, akkor azt. Ha pedig arra – mint most –, hogy mind a kettőt egyszerre csináljam, akkor pedig azt teszem.

– Magára a csapatra rátérve, hazai pályán eddig hozta a meccseket, az idegenbeli mérleg viszont...

– Ne is folytassa, szörnyű, rettenetes! Ezen mindenképpen változtatni kell, érthetetlen ugyanis, hogy ha a Sopron-táblát elhagyjuk, egész egyszerűen teljesen más felfogásban, szellemben lép pályára a gárda, mint idehaza.

– A sporttörténelem ismétli önmagát! Amikor tavaly először vette át a csapatot, akkor is az Újpest volt itthon az első ellenfél...

– Így van, egy-egy lett a végeredmény. Ha hétfőn is gólt szerzünk a negyedik percben, azzal elégedett lennék, a döntetlennel viszont korántsem...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra harcban az európai futballelit

Négy csoport nyolc mérkőzésével megkezdődik a Bajnokok Ligája főtáblájának 2006/2007-es… Tovább olvasom