Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Selymes: Sokkal több van a csapatban

Selymes Tibor az őszi idény első felét szakmai szempontból három részre osztotta,

Selymes Tibor az őszi idény első felét szakmai szempontból három részre osztotta, tekintettel arra, hogy az évadot az ő irányításával kezdte meg a Sopron, utána három mérkőzés erejéig az olasz Roberto Landi irányította a gárdát, majd újból ő került vissza a kispadra.

„El kell ismernem, nagyon rosszul kezdtünk, Tatabányán a szezonnyitón gyengén futballozott a csapat. Ezt követően azonban a Fehérvár ellen szép és szinte hősies győzelmet arattunk hazai pályán úgy, hogy a tizedik perctől emberhátrányban játszottak a fiúk. Ezt követően vette át az irányítást Roberto Landi, aki – bizonyos szempontból – számomra érthetetlen módon vezette a csapatot.

Ezt arra értem, hogy a válogatottprogram alatti nem egész kéthetes szünetben volt hat nap, ami szabad volt a fiúknak, a másik hat napon viszont tizennégy edzést tartott. Az ő edzősége idején súlyos vereséget szenvedett a csapat az MTK ellen, majd itthon »legyűrte« a Diósgyőrt, aztán Tatabányán egy verhető ETO-tól kapott ki."

A győri csapat 2–0-ra verte a Sopront, ezt követően azonban újra edzőcserére határozta el magát Mariusz Vízer, a csapat többségi tulajdonosa.

„Újra én kerültem a kispadra és az Újpest ellen úgy gondolom, jó játékkal kaptunk ki. Sok-sok helyzetet dolgoztak ki a fiúk, ám ezeket nem tudták gólokra váltani, és ez egyelőre elsősorban a rutintalanság számlájára írható. A REAC ellen idegenben az első félidőben már néhány helyzetet is sikerült berúgni és ennek köszönhetően elhoztuk a három pontot. Jött a listavezető Zalaegerszeg, ezen a mérkőzésen szintén mi irányítottuk a játékot. Jóval többet támadtunk, de alulmaradtunk, a sokkal tapasztaltabb játékosokból álló ellenfél némi szerencsével, valamint hibáink könyörtelen kihasználásával elvitte a három pontot."

Selymes Tibor arra a kérdésre, miszerint a bajnoki tabellán elfoglalt jelenlegi pozíció, azaz a 10. hely a játékosállomány erejének tükrében reális-e, a következőket mondta:

„Azt gondolom, a tizedik hely messze nem reális, ennél több van a csapatban. Azt azonban látni kell, hogy a mienk egy nagyon fiatal társaság, sok tehetséges, de még rutintalan labdarúgó van a keretben. Az ő teljesítményük sajnos hullámzó, nem mindig tudnak állandóan azonos szinten futballozni. Az eddigi szereplésben azért közrejátszott az is, hogy a csapat egyik legrutinosabb játékosa, Bagoly Gábor eddig gyakorlatilag csupán egy mérkőzésen játszhatott, majd jött a kiállítása és az eltiltása, aztán a sérülése. Remélhetőleg hamarosan visszatér, és így a védelmünk stabilabb lesz. Meggyőződésem, ha ő a pályán van a Zalaegerszeg ellen, akkor az egyenlítésünk után rögtön nem kapjuk azt a gólt, amely végül a vereségünkhöz vezetett."

A vezetőedző nem akarta egyénileg értékelni az együttes eddigi teljesítményét, mint mondta, ő elsősorban egységben, csapatban gondolkodik. Azzal kapcsolatban, mit vár az őszi folytatásban és hogy a téli szünetre hová, hányadik helyre érhet oda  csapat, a következőket mondta:

„A szezon hátralevő részében elvileg talán valamivel könnyebb mérkőzéseink lesznek, mint amelyeket eddig lejátszottunk. A legnagyobb hiba azonban az lenne, ha ezt a játékosaink is így fognák fel, minden mérkőzésen egyformán alázattal és odaadással kell futballozni. Hozzá kell tennem, úgy érzem, ezzel az utolsó három összecsapáson sem volt gond, ám sajnos az Újpest és ZTE ellen ez nem párosult eredményességgel. Fiatal játékosaink viszont meccsről meccsre tapasztaltabbak, érettebbek lesznek.

Az Újpest és a ZTE csapatát is sikerült beszorítani, nagy fölényben játszottunk ellenük, remélem, a jó mezőnybeli játék folytatódik és az ősz második felében már a gólhelyzetek kihasználásánál is higgadtabbak, fegyelmezettebbek és pontosabbak lesznek játékosaink. Célunk a szezon hátralevő részében, hogy megpróbáljunk minél jobban szerepelni és minél több pontot szerezni. De hogy ez mennyire és mire lesz elég, azt majd meglátjuk..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok hűhó semmiért

Eredménytelen volt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sorsdöntőnek kikiáltott… Tovább olvasom