Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Selymes is csalódott

Kétgólos vereséget szenvedett Tatabányán az FC Sopron a Borsodi Liga első fordulójában. Az edző, Selymes Tibor szerint lesz mit elemezni az elveszített mérkőzés után, de túl kell lépni a meccsen.

Ha Rabóczki Balázs nem véd olyan szenzációsan, mint ahogy tette, akkor még súlyosabb kudarccal utazhattak volna haza Selymes Tibor edző tanítványai, akik a kilencven perc során képtelenek voltak eltalálni a kaput.

Sokak szerint mégsem önmagában az a gond, hogy kikapott 2–0-ra a Sopron a szezonnyitón Tatabányán. Sokkal inkább az, hogy hogyan. A végeredmény a helyzetek alapján egyértelműen a soproniakra nézve hízelgő.

– Valószínű nemcsak a szurkolóknak, önnek is jókora csalódást okozhatott a nyitányon nyújtott játék – fordultunk a soproni együttes edzőjéhez, Selymes Tiborhoz.

– Egyértelműen. Ilyen mentalitással, mint ahogy labdarúgóink többsége futballozott, nem is lehet pályára lépni. Ezek után nem is lehetett más az eredmény, mint vereség.

– Elég hamar, nem egészen fél óra elteltével cserélt. Ez nem egyben egy rossz döntésnek az elismerése?

– A vereségnek természetesen én is részese vagyok, tehát én is hibáztam, mint ahogy a játékosok. Ami a konkrét esetet illeti, már az első húsz perc után a mutatott teljesítmények alapján már vagy öt játékost le kellett volna cserélni, de erre a szabály nem ad lehetőséget. Edzésmunkája alapján Korudzsievnek feltétlenül helye volt a kezdőben, ám a mérkőzésen olyan szinten voltunk képtelenek megtartani a labdát, hogy mindenképpen váltani kellett.

– Bagoly Gábor az előző évadban a védelem oszlopa volt, az utóbbi felkészülési meccseken, s most is középpályán szerepelt. A védelemből nagyon hiányzott az agresszivitása, határozottsága. P végleg a középpályán marad?

– Természetesen tisztában vagyok vele, hogy Bagoly Gabinak hátul van a helye. Hogy mostanában a középpályán játszik, az kényszermegoldás. A védekező középpályás posztra igazolt labdarúgók közül sajnos Sorónak és Lekicnek még nem jött meg a játékengedélye, Sifter Tamás pedig nem elég labdabiztos, ezért gondoltuk, hogy ebben az átmeneti időszakban Gabi rutinja segíthet a középpályán.

– Egyetért azzal, hogy a védelem néha valóságos átjáróháznak tűnt?

– Így van, bár azt azért hozzátenném, hogy amikor megszereztük a labdát, a szélső hátvédek nem mentek ki a szélre, nem húzták szét a mezőnyt. Ennek lett az a következménye, hogy nem tudtunk építkezni támadásban, nem járattuk a labdát, hanem gyakran csak rugdostuk előre. Ott aztán valóban elveszítették játékosaink a párharcok jelentős részét, s nem zártak vissza időben, ráadásul akiknek megvan a tudásuk hozzá, hogy nyugodtan járassák a labdát, nem merték felvállalni. Ennek, no meg a párharcok elvesztésének kapcsán azonban megint visszatértünk a mentalitás kérdéséhez.

– Hogyan tovább, a hét végén a Magyar Kupa-győztes, az
UEFA-kupában még álló Fehérvár látogat Sopronba...

– Elemezni fogjuk a tatabányai meccset, értékeljük, mit csináltunk rosszul. Lesz mit nézni, hiszen jót nem sokat tettünk. Azután viszont, hogy értékeltük a hibákat, próbálunk a következő feladatra koncentrálni. Ha a hibákat nem is, a tatabányai mentalitást minél előbb el kell felejteni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találkozás húsz év után

A hétvégén rendezte meg a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub a győri Kálóczy téren az evezősnapot,… Tovább olvasom