Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Selymes: ''Elmehetnek tanulni vagy dolgozni''

Két meccs, 2–14-es gólarány, így végződött az FC Sopron „kirándulása” az MTK-nál. Az első csapat 4–1-es veresége sem éppen szívderítő, de a ligabajnokságban elszenvedett 10–1-es kudarc egyenesen sokkoló.

Selymes Tibor, a szakvezetőből klubmenedzserré előlépett korábbi kiváló futballista is jobb, sokkal jobb bemutatkozásra számított új pozíciójában. A szakemberrel azért beszélgettünk a ligacsapat megalázó vereségéről, mert a felnőttgárda játékoskeretéből nem kevesebb, mint tíz futballista lépett pályára a 10–1-es meccsen.

Játszott Takács, Homei, Lázár, Ianc, Csikós, Csontos, Korudzsiev, Ivancsics, Birtalan és Varga Z.

– Látta ön és az első csapat szakvezetője a mérkőzést?
– Nem, más elfoglaltságunk miatt nem tudtuk megnézni a meccset, de azóta informálódtam a történtekről, úgyhogy képben vagyok.
– Annak ismeretében, hogy tíz futballista az első csapat keretéből „lejátszott", a vereség mértékéből ítélve inkább mentális, mint szakmai problémák lehettek...

– Mi más lehet egy tíz-egyes vereségnél. Egyértelmű, hogy elsősorban mentális gondok vezettek ehhez a kiütéses kudarchoz, no meg a csapatot dirigáló edző tiszteletének hiánya.

– A történtek után, mint a klub felelős szakmai vezetőjének, nyilván tenni kell valamit...

– Így van! A tulajdonossal egyeztetve néhány játékost leküldünk a juniorcsapathoz. Az első csapat keretének a vereségben érintett játékosaival pedig a napokban el fogok beszélgetni. A nagy kérdés velük kapcsolatban, hogy egyáltalán akarnak-e futballisták lenni. Ha igen, akkor annyi a dolguk, hogy a legjobb tudásuk szerint hajtsák végre edzőik utasításait, ha meg nem, akkor elmehetnek dolgozni vagy tanulni.

Fiatal emberekről van szó, egyikhez sincs későn. Aki nem akar fejlődni, labdarúgó lenni, ne vesztegesse az idejét a csapatnál!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gerát nem engedik

Bryan Robson, az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő West Bromwich Albion… Tovább olvasom