Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Sebők, Böjte, Németh, Nagy T. szabadlistán

Négy labdarúgójára a továbbiakban nem számít a győri szakvezetés. A Vincze testvérek Győrbe költözhetnek. Csütörtökön már edzőmérkőzést játszik az ETO FC.

Kedden délelőtt megkezdte felkészülését a következő bajnoki szezonra a Győri ETO FC labdarúgócsapata. Arra ugyan lehetett számítani, hogy egy-két labdarúgótól megválik a klub, azonban az meglepetés volt, hogy négy játékos már át sem öltözött az első edzésre. Miközben a többség az öltözőben várakozott, Sebők Zsolt, Böjte Attila, Németh Norbert és Nagy Tamás autóba ült és kihajtott a stadionból.

A játékosok nem nyilatkoztak, csupán annyit tudtunk meg tőlük: még nem tudják, mi lesz a sorsuk, de az már biztos, a klub nem számít rájuk. Ma Tarsoly Csaba tulajdonossal lesz egy megbeszélésük, végleges döntés ez után várható. Közben elkezdődött az első edzés, amelyen az újak közül egyelőre csak a szerb kapus, Szasa Sztevanovic vett részt. A már leigazolt Pomper Tibor ma csatlakozik a kerethez.

Reszeli Soós István szakmai igazgató természetesen tájékoztatást adott az együttesnél történt változásokról:
„ Nem voltunk elégedettek a négy játékos teljesítményével, ezért döntöttünk úgy, hogy megválunk tőlük. Én úgy gondolom, egyébként jó labdarúgókról van szó, akiknek valószínű, jót tenne egy környezetváltás. A klubigazgató jelenleg is tárgyal a fővárosban, előfordulhat, hogy az MTK együtteséből helyettük három jó képességű játékos érkezik Győrbe."
Információnk szerint a már tárgyalásban álló Komlósi Ádám mellett a győri vezetés szeretné, ha a kék-fehérektől Juhász Roland, Czvitkovics Péter és Pusztai Olivér is a Rába partjára igazolna.

A szabadlistára tett játékosok közül Sebők Zsolt esete kissé kilóg a sorból. A Kisalföld osztályzatai alapján is a csapat legjobb játékosa volt. A városban szárnyra kelt híresztelések szerint személyes konfliktusba keveredett a szakmai igazgatóval.

„ Valóban nem volt jó a kapcsolatunk, de továbbra is csak azt tudom mondani, Zsolt nem tudta feldolgozni, hogy lehetőséget kapott az együttes második számú hálóőre, Krass Árpád. A kapusposzt bizalmi kérdés a csapatnál, nem biztos, hogy a továbbiakban megfelelően együtt tudtunk volna dolgozni. Sztevanovic azt gondolom, igazi vezéregyénisége lehet a csapatnak. Rutinos játékosokból ki szeretnénk alakítani egy új magot, amely köré a fiatalokból felépülhet egy jó csapat."
És kik lehetnek még ezek a rutinos játékosok? Nos, az új kapus mellett már az ETO játékosa Pomper Tibor és nagy valószínűséggel sikerül leigazolni a Vincze Gábor, Vincze Ottó testvérpárt is. Úgy fest, Győrbe tart Újpestről Tóth Norbert, akinek lejárt a lila-fehéreknél a szerződése.
„ Csütörtökre sok minden eldőlhet, szeretnénk majd akkor, hivatalosan bejelenteni, kik azok, akikkel nekivágunk a bajnokságnak. Ekkorra már kialakul az első keret névsora. A híresztelések ellenére nincs anyagi gond a klubnál, igaz, a kifizetéseknél voltak csúszások, de július elejéig mindenki megkapja elmaradását."

Különböző tesztek, felmérések után ma már két gyakorlást tart a szakvezetés, csütörtökön 18 órakor a Rimaszombat elleni edzőmérkőzésen lép pályára, majd naponta három edzéssel készül tovább a csapat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhárommilliót is nyertek az EB-n

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései közül eddig a legtöbben az angol–portugál derbit… Tovább olvasom