Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

SEAT Lami-Véd Győr: Rangadó után, EK-rajt előtt

A maga számára tette a végén nehézzé, de végül csak "behúzta", azaz megnyerte hazai pályán a Szeged elleni bajnoki rangadót a SEAT Lami-Véd Győr női kosárlabdacsapata.

72-71-re nyerte a Szeged elleni bajnoki rangadót a SEAT Lami-Véd Győr. A csapat szép fokozatosan húzott el riválisától, s a harmadik negyed végére 11 pontos előnyt hozott össze. A záró szakaszban a szegediek minden mindegy alapon elkezdték a triplákat szórni, s bizony alaposan ráijesztettek Vidáékra, ám a meccset végül megnyerte a győri együttes, a győzelmet pedig, mint tudjuk nem kell megmagyarázni.

Tanulni viszont lehet, sőt kell is belőle, s ismerve a szakmai stáb alaposságát, biztosak lehetünk benne, hogy az edzőkettős elemzi, feldolgozza a rangadón történteket, s kideríti, milyen szakmai okok vezettek ahhoz, hogy a lányok csaknem teljesen eladták 10 perc alatt, amit az előző harmincban felépítettek. A lényeg azonban a győzelem, a veretlenség megőrzése volt.

Csütörtökön a francia bajnokság ötödik helyezettje, a Nantes együttese látogat Győrbe az EK-sorozat nyitányán. A rivális, a SEAT-Lami-Véd Győrhöz hasonlóan jelentősen átalakult a nyáron. Mindkét csapat veretlen még hazája bajnokságában. Együttesünkhöz ugyan érkeztek rutinos, Euroligát is megjárt játékosok, ám az is tény, hogy a kosaras hölgyeknek a csapathoz való későbbi csatlakozása, valamint a felkészülés közben néhány játékost ért, rövidebb vagy hosszabb kényszerpihenővel járó sérülések miatt ennek az új csapatnak az építése, összerakása lassabban halad, mint azt a szakvezetés remélte. Persze minden siker, győzelem, főleg az olyan, mint a szegediek elleni diadal erősíti az egységet, hitet ad a további munkához. A nemzetközi porondon a cél eléréséhez, első lépésben a csoportból való biztos továbbjutáshoz a hazai mérkőzéseket kötelező hozni - bármilyen nehéz is legyen a feladat. Márpedig az igen erős francia bajnokság egyik élcsapatának legyőzése igen jelentős kihívás. A lányok mostantól heti két alkalommal játszanak, beindul a kétfrontos terhelés. Az erőltetett menet elkezdődik, s ahhoz, hogy ebben sikeres legyen a csapat, nagyon nagy szükség van a szurkolók segítségére!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babos Timi Ausztráliában készül első felnőtt szezonjára

Tenisz - Babos Tímea vasárnap hosszú útra indult. Az egykori soproni teniszező első felnőtt idényére… Tovább olvasom