Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

SEAT Foton Győr - MKB-Euroleasing Sopron 49-80

Kosárlabda - A SEAT Foton megyei riválisát, a címvédő MKB-Euroleasing Sopron gárdáját fogadta a Magvassy-csarnokban a női bajnokság nyitányán. A találkozót "szükségbírók" vezették. Az aranyéremre pályázó vendégek simán nyertek.

SEAT FOTON Győr - MKB-Euroleasing Sopron 49-80 (6-23, 8-22, 16-23, 19-12)

SEAT FOTON GYŐR: Borovickova 4, Fűrész 3/3, Kovács K. 9, Imbergerova 7, Radunovics 13 Csere: Keller 2, Vida 2, Izsák 2, Varga R. 5, Antolovics, Süle 2 Vezetőedző: Tapodi Péter

MKB-EUROLEASING SOPRON: MacLeod 12, Honti 11, Eördögh 18/6, Milovanovics 9/3, Horti 24 Csere: Horváth ZS. , Hadarics, Horváth L. 6, Vágvölgyi, Tajkov Vezetőedző: Székely Norbert


Tapodi Péter: – A mai nap legfontosabb eseménye, hogy a játék győzött. Pontos képet kaptunk arról, hol is tartunk. A csodában lehet bízni, de nem érdemes. Az elvégzendő munkában viszont hinni kell.

Székely Norbert: – A rendkívül jó védekezésünk alapozta meg a nagy különbségű győzelmet. Idén is kulturált, jó csapatunk lesz, amelyik képes nagy sebességen játszani. Külön öröm, hogy lehetőséget adhattam Vágvölgyi Petrának, aki a magyar kosárlabdázás egyik legnagyobb értéke.


 

40. perc: Süle is betalál, ő az utolsó pontszerző a meccsen. 49-80. Ez a vége.

39. perc: Radunovic majd megint Horváth Lilla. 43-78. Újra ők, felváltva. 45-80.

37. perc: Ilyen a szurkolói humor. "Játszik az ifi!" -zeng a sportcsarnok a vendég drukkerek hangjától. Horváth Lilla szerez labdát közben és kosárral fejezi be az akciót. 41-76.

36. perc: Varga áll meg egy kosárral a nagy rohanásban. Székely Norbert időt kér. 37-74.

33. perc: A FOTON kétszer is ziccert ront. Először Eördögh, majd MacLeod köszöni meg. 32-74. Keller volt pontos a másik oldalon. 34-74.

31. perc: Horti a meccs egyik legjobbja. 30-70. Székely Norbert neki is megköszöni a játékot, mostmár pihenhet, megtette a dolgát.

A vendégeknél ebben a játékrészben már többnyire azok kaptak játéklehetőséget, akik eddig a padon ültek. Székely Norbert megteheti, csapata 38 ponttal vezet. 

30. perc: Eördögh veri át egy mozdulattal Borovickovát, majd lazán bedobja a ziccert. 28-68. A negyed végén Imbergerova csökkenti a különbséget. 30-68 az állás az utolsó 10 perc előtt.

29. perc: Kovács Krisztina pontjaira jön Eördögh újabb triplája. Negyvennel megy az MKB! 26-66.

28. perc: Eördögh a büntetőket is értékesíti, majd ad Milovanovicnak egy gyönyörű passzt. 24-63.

27. perc: A vendégeknél MacLeod csak szabálytalanság árán tartható, Honti továbbra is ponterős, Eördögh pedig hármassal növeli 35 pontra a különbséget. 24-59. Tapodi Péter kért időt.

22. perc: Horti büntetőkből, Kovács közelről. 18-49.

21. perc: Horti Dóra a palánk alatt három győri játékos között szerez lepattanót és kosarat. Imbergerova válaszol. 16-47.

 

A Sopron különösebb erőlködés nélkül, nyugodt, pontos játékkal harmincegy ponttal vezet a SEAT ellen. A hazaiak mindössze 14 pontra voltak jók 20 perc alatt.

20. perc: Fűrész triplájával zárul az első félidő. 14-45.

19. perc: Keller hagyja ki mindkét hazai büntetőt. A Sopron szurkolói kérdezik a hazai drukkerektől : "Mennyi?". A válasz...saját maguktól: "Harminc." Ennyi is volt közte. Most még nagyobb a különbség. 11-45.

17. perc: MacLeod pontokban és passzokban is jó, Honti szórja a duplákat, Eördögh pedig egy hármassal növeli tovább a vendégek előnyét. 11-40.

14. perc: Borovickova hármas kísérlete rossz. A lepattanó és a dupla Imbergerováé. 9-30.

13. perc: Honti lábbal megver mindenkit. 7-30.

12. perc: Radunovic egy büntetőt bedob, egyet kihagy, Honti ziccerből és a szabálytalanság után a ráadásból is pontos. 7-28.

Az első negyed soproni kosárlabdaiskola volt...

10. perc: Imbergerova egy hármassal kozmetikázza az eredményt. 6-21. MacLeod jól helyezkedik és senkitől sem zavartatva hint egy duplát. 6-23. Ez az első negyed vége.

9. perc: Ahogy a vendég szurkolók dalba foglalták: Játszik a Sopron. Megint Horti Dóra megállíthatatlan. 3-21.

8. perc: Újabb soproni pontok. MacLeod a palánk alól. 3-17. Honti Kata veri meg egy az egyben a hazaiakat, majd dob ziccert. 3-19. Eddig az történik a pályán, amit az MKB akar.

6. perc: Borovickova és Horti pontjai. Utóbbi a büntetőket is biztos kézzel szórja. 3-15.

4. perc: MacLeod szép passzából Horti eredményes. 1-8. Meglépett a Sopron, Tapodi Péter időt kért.

3. perc: Eördögh két büntetőt értékesít. 1-6.

2. perc: Jó húszperces késéssel elkezdődött a meccs. Az első támadás a vendégeké. Sok a hiba mindkét csapatnál, ebből a vendégek lábalnak ki előbb. 1-4.


A találkozóra egyelőre melegítenek a csapatok. A SEAT FOTON játszik majd narancssárga, a Sopron sárga-zöld szerelésben. A mérkőzésre korábban kijelölt játékvezetők nem jelentek meg a csarnokban ezért "szükségbírók" vezetik le a találkozót. A hazaiak Szabó Istvánt, a válogatott technikai vezetőjét, a vendégek Seres Évát a csapat edzőjét jelölték a bírói "feladatra".

A meccs negyedórás késéssel kezdődik...

A SEAT FOTON Győr kerete a mai mérkőzésre:

4. Borovickova Bronislava
5. Kovács Krisztina
6. Izsák Judit
7. Radunovic Hajdana
8. Fűrész Diána
9. Imbergerová Dagmar
10. Antolovics Adél
11. Orsó Viktória
12. Keller Annamária
13. Süle Krisztina
14. Varga Rita
15. Vida Anna

Vezetőedző: Tapodi Péter

Az MKB-Euroleasing Sopron együttese:

4. MacLeod Kathleen
5. Horváth Zsuzsanna
6. Horváth Lilla
8. Eördögh Edit
9. Milovanovic Jelena
10. Horti Dóra
11. Honti Kata
13. Vágvölgyi Petra
15. Hadarics Kinga
17. Tajkov Nikoletta

Vezetőedző: Székely Norbert


 

Nem lesznek bírók?

A hétfői nyilatkozat ellenére sem született megegyezés a szövetség és a játékvezetők között. A bírók nagyobb biztonságot és a játékvezetői díj megemelését kérve szeptember közepén léptek „sztrájkba".
Pálla Zoltán soproni, nemzetközi minősítésű FIBA-játékvezető:

„Értetlenül olvastuk a szövetség által kiadott közleményt. A négy pontból álló beadványunkból csak a pénzügyi részt tárgyalták, a számunkra legalább ugyanolyan fontos biztonsági kérdésekről szó sem volt. A magyar játékvezetői kar csalódott a szövetségben és elítéli azt a kommunikációt, amelyben jórészt a valótlan állítások olvashatók."

Délután telefonon értük el Fűzy Andrást a SEAT FOTON általános igazgatóját, aki elmondta mindenképpen megrendezik a mérkőzést - ezt az utasítást kapták a szövetségtől. Ha nem születik más megoldás, "szükségbírók" dirigálják a találkozót. Kérdés, hogy a Sopron ehhez adja-e a nevét.

Mindig győzni akarnak

A SEAT Foton Győr nyolc játékost szerződtetett az új szezonra. Fűrész Diána, Vida Anna és Dagmar Imbergerová a BSE csapatától, Kovács Krisztina Szegedről, Izsák Judit a Vasastól, Keller Annamária Szolnokról, Süle Krisztina a BEAC-tól érkezett a győriekhez. Hajdana Radunovic a Strasburgot hagyta ott a SEAT Foton kedvéért.

 

A Foton további programja


A SEAT Foton Győr mérkőzései, október 5., 19 óra: MiZo-Pécs 2010–Foton. Október 12., 17 óra: Zala Volán-ZTE–Foton. Október 16., 18 óra: Foton–Szolnok. Október 19., 18 óra: Foton–Cegléd. Október 26., 17.30 óra: Vasas-Csata–Foton. November 2., 18 óra: Foton–BSE. November 9., 17 óra: Szeviép-Szeged–Foton. November 16., 16 óra: Savaria BC–Foton. November 22., 18 óra: BEAC-Újbuda–Foton. December 6., 18 óra: Szekszárd–Foton. December 21., 18.30 óra: Foton–MiZo-Pécs 2010. 2009. január 17., 18 óra: MKB-Euroleasing–Foton. Február 11., 18 óra: Szolnok–Foton. Február 15., 18 óra: Foton–Zala Volán-ZTE. Február 21., 18 óra: Cegléd–Foton. Február 27., 18 óra: Foton–Vasas-Csata. Március 5., 18 óra: BSE–Foton. Március 11., 18 óra: Foton–Szeviép-Szeged. Március 14., 19.30 óra: Foton–Savaria BC. Március 18., 18 óra: Foton–BEAC-Újbuda. Március 21., 18 óra: Foton–Szekszárd. 

 

A csapat célkitűzése a bajnokságban a legjobb négy közé kerülés, az Európa-kupában továbbjutás a csoportból, és ha a sorsolás szeszélye lehetővé teszi, a Magyar Kupában is szeretnének a négy közé jutni a győri kosarasok.

Fűzy András általános igazgató elmondta, számára a legfontosabb, hogy minden mérkőzésen győzelmi eséllyel lépjen pályára a csapat. Ez nem jelenti azt, hogy lebecsülnék bármelyik ellenfelüket, mindössze arról van szó, hogy a játékosoknak bízniuk kell önmagukban.

A győri vezetőség úgy döntött, amíg a csapat nem szerzi meg első érmét a magyar bajnokságban, addig a hazai mérkőzésekre ingyenes lesz a belépés. Ez egyaránt vonatkozik a Magvassy Mihály sportcsarnokbeli bajnoki, nemzetközi kupa- és Magyar Kupa-mérkőzésekre.

A SEAT Foton edzőjének, Tapodi Péternek kevés idő állt rendelkezésére, hogy felkészítse csapatát a bajnoki rajtra.

„Két hete edzünk csak együtt, sok idő és türelem kell még, hogy csapattá formálódjunk, de gőzerővel dolgozunk rajta. Nem kifejezetten a soproniak ellen készültünk, hanem az egész idényre. Kicsit szerencsétlen a sorsolásunk, hiszen a soproniak elleni mérkőzés után a MiZo-Pécshez utazunk, de ezen a két találkozón olyan ritmust tudunk felvenni, amiből később sokat profitálhatunk. A mai mérkőzés esélyese a soproni csapat, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy boruljon a papírforma."

Tapodi Péter dolgát nehezíti, hogy Keller Annamária, Fűrész Diána és Dagmar Imbergerová is kisebb sérüléssel bajlódik. Hajdana Radunovic pedig Franciaországban tartózkodik, hogy letegye állampolgári esküjét, és egyáltalán nem biztos, hogy visszaérkezik Győrbe a mérkőzés kezdetéig.

Saját játék, saját stílus

A megyei rangadó előtt Székely Norbert, a soproniak vezetőedzője nem tagadta, ha nem is fél, de tart a mérkőzéstől: „Könnyebb ellenfelet is el tudtam volna képzelni a rajton, mint a győri csapat. Hasznos lett volna, ha valamennyire fel tudjuk térképezni a Fotont, de eléggé »eldugottan« készültek. Azt gondolom, megyei riválisunk jelentősen átalakult, struktúrájában és játékában is rengeteget javulhat. Már csak azért is, mert úgy vélem, jóval erősebb játékoskeretet alakított ki, mint az előző évi állománya volt."

 

Az MKB további programja

Az MKB-Euroleasing Sopron mérkőzései, október 5., 18 óra: MKB-Euroleasing–Szekszárd. Október 8., 17.30 óra: Vasas-Csata–MKB-Euroleasing. Október 11., 18 óra: MKB-Euroleasing–Cegléd. Október 18., 18 óra: BEAC-Újbuda–MKB-Euroleasing. Október 25., 18 óra: MKB-Euroleasing–Savaria BC. November 1., 17 óra: Zala Volán-ZTE–MKB-Euroleasing. November 8., 18 óra: MKB-Euroleasing–Szolnok. November 15., 18 óra: BSE–MKB-Euroleasing. November 22., 18 óra: MKB-Euroleasing–Szeviép-Szeged. December 7., 18 óra: MiZo-Pécs 2010–MKB-Euroleasing. December 20., 18 óra: Szekszárd–MKB-Euroleasing. 2009. január 17., 18 óra: MKB-Euroleasing–Foton. Február 11., 18 óra: MKB-Euroleasing–Vasas-Csata. Február 14., 18 óra: Cegléd–
MKB-Euroleasing. Február 21., 18 óra: MKB-Euroleasing–BEAC-Újbuda. Február 27., 17.30 óra: Savaria BC–MKB-Euroleasing. Március 4., 18 óra: MKB-Euroleasing–Zala Volán-ZTE. Március 11., 18 óra: Szolnok–MKB-Euroleasing. Március 14., 18 óra: MKB-Euroleasing–BSE. Március 18., 18 óra: Szeviép-Szeged–MKB-Euroleasing. Március 21., 18 óra: MKB-Euroleasing–MiZo-Pécs 2010.

 

Ezzel együtt – bár jócskán megfiatalodott – bajnok és kupagyőztes csapatként egyértelműen a mérkőzés megnyerésének a szándékával utazik Győrbe az MKB-Euroleasing.

„A mai mérkőzésen fontos, hogy a csapat a saját játékát játssza a saját stílusában. Ehhez pedig az kell, hogy az akaratát rá tudja kényszeríteni a győri csapatra. Ha ez sikerül, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy jó eredménnyel kezdjük a bajnokságot" – folytatta Székely Norbert.
A nyáron sérülések, betegségek hátráltatták a soproni csapat felkészülését. Ezzel kapcsolatban a következő helyzetjelentést adta a soproniak edzője: „Most aki itt van, mindenki harcra kész, bár kisebb-nagyobb fájdalma, sérülése több emberünknek is van. Elvileg ugyanaz a csapat játszik Győrben, amely a Krasznai-kupán az utolsó meccsen, a Pécs ellen szerepelt."

Kérdéses ugyanakkor Krivacsevics Tijana játéka. Ha átigazolási ügyének végére máig nem kerül pont, akkor sem ő, sem pedig az Amerikából pénteken reggel Sopronba érkező Amber Holt nem játszhat. (A soproniakról a csapatképet is csak Holt érkezését követően lehet elkészíteni.)

A soproni csapat esélyeiről Török Zoltán, a klub ügyvezetője a következőket mondta: „Az elmúlt két szezonban kivívott bajnoki cím és Magyar Kupa-győzelem hazai fronton egész egyszerűen kötelez. A klub járja tovább a saját útját, a fiatalok felnevelésével, jobb játékosokká való képzésével. A csapat minden mérkőzésen azzal a szándékkal lép majd pályára, legyen az bajnoki, Magyar Kupa- vagy Euroliga-találkozó, hogy megpróbálja megnyerni."

A sportvezető hozzátette: a fiatal társaságnak sok-sok munkára és türelemre lesz szüksége, s ez utóbbit a legmesszebbmenőkig megkapja majd a vezetőségtől, s bízik benne, a szurkolóktól is.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. antifagyi 2008. október 02. 20:48
  „33-nak: neved utolsó betűje szerintem helyesen z
  amúgy meg menj a büdös qrva anyádba az ilyen ökörségeiddel, te tahó”
 • 34. kikelet 2008. október 02. 16:56
  „29: hogy áll a sopron az nb3 bakony csoportban? :)”
 • 33. fasf 2008. október 02. 16:55
  „HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ FRADIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!”
 • 32. kjptamas46 2008. október 02. 09:24
  „Kérdés? A kis szigyártó a mérkőzés után nem jelent fel senkit!! győri női kosárlabda.”
 • 31. városlakó 2008. október 01. 23:51
  „A Foton végül is a Sopronban ellehetetlenített Soproni Postásból jött létre Győrben, bár ma talán már nem soproniak játszanak benne. (Nem tudom pontosan.) Mindenesetre, a megszűnése előtt több volt benne a soproni, mint a GYSEV-ben. Én Sopronban jártam "postameccsre", ahogy a városban hívták. Személy szerint Győrt is szeretem, bár Sopronban kellemesebb élni, s mégis csak ide tartozom. Nem igazán értem ezt az alaptalan gyűlölködést a sok elvakult szurkoló között. Néhány huszonéves lányka dobálja a labdát, ez egy jó muri, nem kellene annyira mellre szívni.

  Mindenesetre jobban örülnék, ha a GYSEV-ben nem zsoldosok játszanának, hanem helyiek, és szégyen volt a Postás tönkretétele. Győr végül is egy ellehetetlenített csapatot fogadott be annak idején, ezért némi respekt azért jár nekik, bár az várható volt, hogy a kosárlabda Sopronban igen régi és széles bázisát, az utánpótlást, a szakmai tudást nem tudják biztosítani. (De azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a legtöbb sportágban Győr Sopron előtt jár.)”
 • 30. fc soproni 2008. október 01. 22:14
  „Nem is beszélve a férfi kézilabdázókról, akik folyamatosan cumiznak. Lassan a laposi és a torkos borz rokonértelmű szavak lesznek.”
 • 29. fc soproni 2008. október 01. 22:11
  „A focira is büszkék lehettek. A hétvégén a Paks szopatott le benneteket, igaz?”
 • 28. Greelions 2008. október 01. 22:01
  „Pistike te még szabadlábon vagy? Te kislány erőszakoló.”
 • 27. Greenlions 2008. október 01. 21:59
  „Kosárlabda felesleges Győrbe. Pláne nem kell ilyen szökevény exsoproni csapat.”
 • 26. BA 2008. október 01. 21:31
  „Mire jó ez a trágárkodás és egymás sértegetése?”
 • 25. -.- 2008. október 01. 21:05
  „ja meg sopronban csak egy kosárlabda csapat van...mást nem tudtok felmutatni köcsögök!”
 • 24. -.- 2008. október 01. 21:04
  „nem tom mit laposiztok mikor még nem jártatok városban...”
 • 23. fc soproni 2008. október 01. 20:59
  „Akárhogy is nézzük, szoptatok laposiak. És ez a lényeg!”
 • 22. T_McVay 2008. október 01. 20:31
  „A hír főcímében ez szerepel:

  MKB-Euroleasing Sopron-SEAT Foton Győr 49-80

  Akkor nyert a Győr ?? :)”
 • 21. Dodo 2008. október 01. 20:23
  „A csapat m?ködtetôje: Lővér Sport Kft.

  Sz?lôkkel együtt kb. 30 nézô jár a meccseikre.”
 • 20. Dodo 2008. október 01. 20:20
  „Ki nem szarja le a kosárlabdát? Seat Foton... Nem gyôri csapat.”
 • 19. 1904 ETO 2008. október 01. 20:04
  „8 óra *** moderálva *** ,*** moderálva *** aludni! Álmodj első osztályú focicsapatról te soproni senki!”
 • 18. pisti50 2008. október 01. 20:00
  „1904 ETO !!!

  A te anyukád te *** moderálva *** !!
  Ott voltál pesten a meleg felvonuláson téged ütöttelek szájba miután *** moderálva *** anyádat te *** moderálva *** buzi”
 • 17. 1904 ETO 2008. október 01. 19:59
  „Csúnyán beszélsz Pisti! Anyád mérges lesz,tudod az a rongy! A büdös rongy!”
 • 16. pisti50 2008. október 01. 19:56
  „Ifi csapattal vertük szétt a györi cigányokat.
  Hajrá Sopron!!
  Mi leszünk ismét a bajnokok ilyen játékkal!!”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ligakupa: remek rajt

Labdarúgás - A Ligakupában az ETO FC hazai pályán verte 4-0-ra a Haladást. Tovább olvasom