Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Salakon edzettek, ma utaznak

A pénteki soproni havazást követően elmaradt a szombatra kiírt Matáv-Sopron–Békéscsaba találkozó. A soproniak pénteken a sportcentrumban edzettek. Szerdán Szentlőrincen Magyar Kupa-mérkőzést játszanak.

Göbl Gábor
A péntek reggeli soproni havazás után szerencsére már nagy pályán is tudnak gyakorolni Pintér Attila fiai. Ez azért is fontos, mert szerdán Magyar Kupa-mérkőzést játszik a Matáv Szentlőrincen a legjobb 8 közé jutásért. Amint arról Göbl Gábor, a klub ügyvezetője beszámolt, szombatra az Ágfalvi úti Vasas-pálya alsó salakos játékteréről letakarították a havat és edzésre alkalmas állapotba hozták. A labdarúgók szombaton és hétfőn is ott edzettek. A társaság kedden a közös ebéd után útnak indul a szerdai kupamérkőzés helyszínére.

A távközlésiek azért indulnak el aránylag korán, mert maga a mérkőzés is korán kezdődik, szerdán délben 12.30-kor. A soproni klub ügyvezetője arról is tájékoztatott, hogy a Matáv vezetése várhatóan ma egyeztet a békéscsabaiakkal a múlt hét végén elmaradt mérkőzés új időpontjáról.
A Káposztás utcai stadion gyepszőnyegét jelenleg is még hat-hét centi vastag hóréteg borítja. Kulcskérdés, hogy milyen állapotban lesz a játéktér a közeljövőben. Sorrendben négy hazai bajnoki mérkőzés következik, az első vasárnap a listavezető MTK ellen.

Ezzel kapcsolatban kerestük meg Tvordy Györgyöt, a stadiont üzemeltető Sportlétesítményeket Fenntartó Szervezet vezetőjét. Felvetettük, hogy a Soprontól húsz kilométerre fekvő Mattersburgban a múlt hét végén bajnoki mérkőzést játszottak, méghozzá 15 ezer néző előtt. Ezzel kapcsolatban Tvordy azt mondta, hogy a péntek hajnalra leesett 25–30 centis hó azonnal olvadni kezdett. Így aztán, ha a játéktérre rámentek volna traktorral letolni a havat, azzal valószínűleg több kárt csináltak volna, mint hasznot. Az intézmény vezetője kifejtette, hogy azzal nem kíván foglalkozni, hogy Ausztriában hogyan kezelték az ottani feltételek mellett ezt a hóhelyzetet, neki és munkatársainak a magyar körülmények között kell a lehető legjobban megoldani a kérdést.

A havazás nemcsak a játékteret, hanem a lelátót, az ülőhelyeket is – szó szerint – érintette. A remélt olvadás után természetesen ezeket is letakarítják. Tvordy hozzátette, a havazás következtében az egyik öltöző beázott, ám igyekeznek korrigálni és a hétvégi mérkőzésre az öltözőket ideiglenes bútorzattal fogják felszerelni, így már nem a sportcentrumban kell öltözniük a bajnoki előtt a labdarúgóknak. Ami a stadion öltözőjének végleges bebútorozását illeti, a széksorok, fogasok, szekrények készítése folyamatban van.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy János kiütötte Chacont

Nagy János megvédte a WBO nagypehelysúlyú kisvilágbajnoki címét, miután a 10. menetben technikai… Tovább olvasom