Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Róth Kálmán szakmai igazgató lett

Kézilabda - Róth Kálmán az utánpótlásért felelős szakmai igazgatóként tért vissza az Audi-ETO csapatához. A korábban meghirdetett program szerint új alapokra kívánja helyezni a klub a képzést.
Az Audi-ETO pár hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy új alapokra helyezi az utánpótlásképzést. A háttérben az iskolákkal ugyan már megkezdődtek a tárgyalások, de megfelelő szakembert, aki az egészet összefogja, egészen mostanáig nem sikerült találni.

Az élet azonban úgy hozta, hogy az „ötletgazda", Róth Kálmán távozott az első csapat kispadjáról. Bár a válás nem volt a legbékésebb, mára már lenyugodtak a felek, s a klub elnökségének sikerült megnyerni utánpótlásért felelős szakmai igazgatónak Róth Kálmánt, aki a bajnoki és Magyar Kupa-sikerek előtt évtizedekig dolgozott az utánpótlásban, s rengeteg tehetséget nevelt ki a győri és a magyar kézilabdabarátok legnagyobb örömére.

Ez egy komoly váltás, amit végrehajtunk az utánpótlásnevelésben. Eddig bázisiksolákban gondolkodtunk, s a Balázs, majd később az Arany, valamint a Gárdonyi mind létszámban, mind minőségben »ellátta« a klubot. Az elmúlt évek demográfiai változásai viszont negatívan hatottak az egész folyamatra, hiszen nagyon sok játékost kellett igazolni már a fiatalabb korban is, s ez nem kis pénnzel járt. Ezért is döntöttünk úgy, hogy ebből a pénzből a győri és Győr környéki gyerekek számára biztosítjuk a képzést, a versenyeztetést, s mindent, ami ezzel jár" – mondta Róth Kálmán.

Mindez azt jelenti, hogy az Arany- és a Gárdonyi- mellett megállapodás született a Petőfi-, az Apor-, a Móra-iskolával, a Szabadhegyi Közoktatási Központtal. A Kazinczy-gimnáziumban is beindult egy tanfolyam, csakúgy, mint a dunaszerdahelyi sportgimnáziumban. Ezen intézményekben az 1–2. és a 3–4. osztályosok számára lesz lehetőség a kézilabda alapjainak elsajátítására.

A tervek szerint nyitott csoportok lennének, azaz nemcsak az iskola diákjai vehetnének részt a heti két edzésen. Emellett bizonyos időközönként egymás közti tornákon vennének részt az együttesek" – tette hozzá Róth Kálmán.

A felkészítést tudományos alapon segítenék, azaz rendszeres felmérésekkel néznék a játékosok fejlődését, terhelhetőségét. A nyugat-magyarországi egyetem rekreációs szakával is megállapodást kötöttek a klub vezetői. A tervek között ugyanis nemcsak a játékosok, hanem egy új edzői generáció kinevelése is szerepel.

Az egész programról ma 14.30 órakor az Arany-iskolában tart bemutató edzéssel egybekötött tájékoztatót az egyesület. A fő téma a szivacskézilabdázás lesz.

A klub utánpótlásában további változás, hogy az NB I/B-s felnőtt- és ifjúsági csapat edzője Tóth Lászlóné lett, míg Bordásné Horváth Marianna az NB I-es ificsapat szakmai munkájáért felel.Szabó Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékvezető nyertes a Tippjátékban

Tippjáték - A második fordulóban közel ezren küldték el megfejtéseiket a Kisalföld és a Győri ETO FC… Tovább olvasom