Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Románia bosszút állna: Pálinger és Vérten érmet remél

Kézilabda - Szerdán a románok elleni csoportmérkőzéssel kezdi női válogatottunk az Európa-bajnokságot. Az alaposan átalakult csapat fiataljai aranyéremre hajtanak, a rutinos játékosok kicsit óvatosabbak. Vérten Orsolyát és Pálinger Katalint kérdeztük a győri szerződéshosszabbításról, és az EB-ről. Videó.
A magyar válogatott a legnehezebb, A jelű csoportba került az Európa-bajnokság sorsolásakor. Imre Vilmos együttese sorrendben az olimpiai hetedik helyezett Romániával, a korábbi ötkarikás elsőségei után néhány éve megújuló Dániával és a Pekingben ötödik helyen végző franciákkal mérkőzik.

A továbbjutáshoz ugyan egyetlen csoportmeccs megnyerése is elegendő lehet, azonban a célkitűzés (a szövetség hivatalosan az első hat hely valamelyikének elérését fogalmazta meg) teljesítéséhez több győzelemre is szükség lesz, ugyanis a magyar csapattal egy ágon szerepel az olimpiai bajnok Norvégia is.

Az Audi ETO több játékosai is úgy utazhat az EB-re, hogy klubjánál aláírta szerződéshosszabítását. Pálinger Katalin és Vérten Orsolya is közéjük tartozik. Őket kérdeztük az ETO-ról, és az Európa-bajnoki esélyekről.
Az első csoportmeccs: Bosszút állnának a románok

A magyar válogatott a pekingi negyeddöntőben legyőzte a román együttest (34–30), amelynek éléről a torna után távozott Gheorghe Tadici , és a szakmai munka irányításával Radu Voinát bízták meg.

A kék-sárga mezes válogatottban is jelentős változások történtek augusztushoz képest. Aurelia Bradeanu anyai örömök elé néz, de hozzá hasonlóan nem lesz ott Macedóniában Adriana Olteanu, Ionela Stanca, Valeria Bese és a kapus Tereza Pislaru sem. Utóbbi helyére a tavaly még a Dunaferrben védő, azóta a horvát Podravka Koprivnicát erősítő Paula Ungureanu került, és ott van a tizenhat játékos között a Debrecen erőssége, Daniela Crap is.Olvasóink írták

  • 2. csakazETO 2008. december 02. 19:18
    „De igen, azt nyilatkozta, de hosszas beszélgetések után Imre Vilmos és a válogatottbeli tagok is meggyőzték Katit arról, hogy igenis szükség van rá a csapatban és döntő lehet a szereplése az Európa Bajnokságon(is mint mindenhol).
    Ezért úgy döntött, hogy vállal még címeres szereplést! A pályán és a pályán kívül is segíti a válogatottat a továbbiakban is!”
  • 1. Szilágyi_Zsolt 2008. december 01. 15:01
    „Pálinger Katalin nem azt mondta az olimpia után, hogy már nem vállal több válogatottbeli szereplést? Nem azért kérdem, mintha nem örülnék neki, hogy ott lesz, mert nagyon is, csak valahogy így rémlik nekem.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyja Győrt a Dózsa ötszörös magyar bajnoka

Atlétika - Még győri színekben lett ötszörös magyar bajnok Babos Rita a Dózsa hármas- és… Tovább olvasom