Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Röck Samut köszöntötték

Torna - Röck Samut, az ismert tornászedzőt, a jelenleg városi sportkoordinátorként dolgozó szakembert a napokban köszöntötte Győrött a sportszakma 70. születésnapja alkalmából.
A hazai és nemzetközi elismertségnek örvendő születésnapost hetvenévesen sem szólítja senki „Samu bácsinak", nem ragasztják rá „a sportág pápája" jelzőt, ő egyszerűen a „Röcksamu", barátainak a „Samu", akin egyáltalán nem látszik a hét évtized, ma is fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel, megalkuvás nélkül küzd az általa kitűzött célokért.

Az ünnepségre korábbi tanítványok, munkatársak, kollégák jöttek el. Egyik legismertebb tanítványa, Borkai Zsolt, miközben átadta neki a Dr. Kovács Pál-ezüstérmet, felelevenítette mesterének, amikor egy nullapontos gyakorlatot követően elkeseredésében focistának akart állni, Samu a szülőkkel összefogva akadályozta meg ebben.

Röck Samu
Röck Samu


Röck Samut köszöntötték remekbe szabott rímekkel, festménnyel, lovat formázó ülőalkalmatossággal, óriáspezsgővel, 70-es táblával. Még az ünnepi tortán is jelzésértékű kép díszelgett: Samu tőle szokatlanul egy matracon pihent, bár erre a kivételes pillanatra az érintett nem is emlékezett.

A mesteredző köszöntése ma folytatódik: dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is megemlékezik Röck Samu 70. születésnapjáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esélyt kapnak a fogyatékosok

Evezés - Az országban egyedülálló kezdeményezésbe fogott a Győri Víz-ügy-Spartacus Evezős Klub a… Tovább olvasom