Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Röck Samu mesélt

A győri sportigazgatóság sporttörténeti bizottságának szervezésében huszonkettedik alkalommal rendezték meg a „Győri sportlegendák mesélnek..." beszélgetéssorozatot.

Az est vendége Röck Samu testnevelő tanár, mesteredző, a Magyar Tornasport Halhatatlanjai közé választott sportember volt.

Már a beszélgetés helyszínválasztása sem volt véletlen, hiszen a Móra Ferenc-iskola kiemelkedő helyszíne volt a legenda életútjának. Borkai Zsolt polgármester parlamenti elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen, de mint volt mórás diák videoüzenetben köszöntötte volt mesterét.

Galéria kép


A folytatásban Röck Samu a tőle megszokott kíméletlen őszinteséggel vallott életéről, pályájáról, mely sokak számára nyitott könyv, mégis meglepetést szerzett a hallgatóságnak, mikor gyermekkoráról, szüleiről, családjáról, Magyarországra való visszatérésükről mesélt. A beszélgetés későbbi részében igyekezett azt megvilágítani, milyen belső motivációk késztették arra, hogy komoly konfliktusokat vállalva, megalkuvás nélkül küzdjön céljaiért. A viták ellenére elismert embernek tartja magát, mint mondta: a tanítványok máig megnyilvánuló szeretete mellett nagyon sokat kapott a várostól, a kollégáktól egyaránt.

A közel kétórás beszélgetés során Röck Samu egyrészt megerősítette magáról az őt ismerőkben kialakult képet, másrészt újabb adalékokkal szolgált, amelyek egyben árnyalták is a „nehéz ember" hírében álló sportszakember portréját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lions-kupa: Virág Zsoltért ragadnak ütőt

Szombaton – eső esetén vasárnap – rendezik meg a győri Kálóczy téri teniszpályákon a 13.… Tovább olvasom