Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Risztov pörögni, bulizni és élni akar

Risztov Éva amikor bejelentette, hogy befejezi pályafutását, sokan megdöbbentek.
Risztov Éva amikor bejelentette, hogy befejezi pályafutását, sokan megdöbbentek. Sajnálták, hogy így alakult, de megértették őt. Az okokról nem szívesen beszélt, inkább arról, hogy egy teljesen új életet kezd. És ebben nem sok szerep jut a medencének.

– A szilvesztert baráti társaságban töltöttem – mondta régen hallott vidám, „mosolygós" hangon Risztov Éva –, és szolidan mulattunk. Nem fogadtam meg semmit – biztos úgyis megszegném –, nem hiszek az ilyenben, illetve az utolsó naphoz kötődő többi babonában sem. De tiszteletben tartom annak az álláspontját, akinek ez fontos. A barátaim között is akadnak ilyenek.

AUSZTRIAI SÍBALESET

Nyoma sincs a mogorva, az egész világra haragvó ifjú hölgynek. Úgy pörög, alig lehet követni. De határozott is, tapasztalatokkal vérteződött fel: – Megtanultam, hogy csakis magamra számíthatok, meg édesanyámra, aki felköltözött Budapestre, a közelemben él, sokat segít. Természetesen a bajoktól ő sem tud megóvni... Január elején Ausztriában síeltem, és „összetörtem" magam. Mindkét térdemben elszakadtak a szalagok, egy kicsit már rendbe jöttem, de műtétekre lesz szükség. Az első beavatkozásra – a jobb lábam lesz a soros – február 14-én kerül sor, dr. Knoll Zsolt lesz az operátor.

LEZÁRT FEJEZET

Ha a baleset motorozás – a gyorsasági és a krossz-szakággal is kacérkodik, komoly terveket szövöget, idén nem lesz versenye, de az edzéseket nem hanyagolja el – közben történik vele, jót nevet az egészen. Viszont ez egy kicsit bosszantja, hiszen a havas lejtők világában nem kezdő, nyert amatőrversenyeket. Szóba hoztuk az úszást. A visszavonulást. – Igyekszem nem gondolni erre. Nincsenek barátaim abból a körből. Elhatároztam, hogy befejezem, és pontot tettem a „mondat" végére. Számomra az úszás – a versenyszerű, a profi változat – nem létezik. A tavalyi budapesti Európa-bajnokság megnyitójára sem mentem el, nem hiányzott...

Barátaim vannak, párkapcsolatban élek, nem tartozik a hétköznapjaimba egykori sportágam. A vízilabdát is azért hagytam abba, mert köze van az úszáshoz. Kiszálltam, és nem is szeretnék viszszakerülni abba a közegbe. Pont. Ez a fejezet lezárva. De mit kezd magával? A motorozásról már szóltunk, de érdekli a média világa is. Járt a Komlósi-féle iskolába, a vizsgákat azonban éppen a baleset miatt nem tudja letenni. Visszavárják. Hírszerkesztőként dolgozott egy kereskedelmi rádiónál, otthagyta. Ismert, bombázzák ajánlatokkal, de ő óvatos: – Még fiatal vagyok, huszonegy éves, nem akarok egy-két hónapos sztár lenni. Hogy miként szeretném magam látni öt-tíz év múlva? Ilyen hosszú távra nem tervezek. Pillanatnyilag csak arra tudok gondolni, hogy a műtétek után mosolyogva ébredjek, és segítség, mankó nélkül végig tudjak sétálni az Andrássy úton.

NEM TERVEZETT EMBER

Teljesen megváltozott. Ahogy ő fogalmazott: – Már nem tervezett ember vagyok, nem csak arról beszélhetek, amit csinálok, amiről kötelező. Hogy most milyennek látom magam? Milyen vagyok, srácok, lányok? – fordult a barátaihoz. – Azt mondják, tündér, nyugodt, kiegyensúlyozott és idióta. Miért vagyok idióta? Szerintük aki elmegy síelni és összetöri magát, az az. Nem vitatkozom... Nem tudom még, mit fogok csinálni. Pörögni, bulizni – élni akarok. Lehet, hogy még a műtét előtt elmegyek motorozni, remélem, a doki nem tudja meg...

NEM BÁNTOTTA

– Tartjuk a kapcsolatot, elég rendszeresen beszélünk telefonon, váltunk SMS-t, e-mailt – árulta el egykori edzője, Turi György –, most a dél-afrikai edzőtábor alatt is kétnaponta „beszélgettünk" a számítógép segítségével. Képben vagyok, tudok róla mindent, a síbalesetet, hogy műtétek várnak rá. Az idő mindenre orvosság, és ő is észrevette, belátta, hogy én sohasem bántottam, nem nyilatkoztam róla rosszat és nem is fogok. Kiegyensúlyozott, jó a viszonyom vele és a szüleivel egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz meccsek nélkül

Aktuális szelvényünkről sajnos két mérkőzést az olaszországi futballbotrány miatt törölnünk kellett.… Tovább olvasom