Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Rettegve vezettek a sofőrök

Amellett, hogy szétverték az őket szállító buszt, s az egyik sofőrt is megpofozták, a gépkocsivezetők elmondása szerint több külföldi benzinkút üzletéből is loptak annak a Fradi-drukker csoportnak a tagjai, akiket pénteken hajnalban negyven rendőr és megannyi határőr várt Hegyeshalomban.
A jelzett időponthoz képest kétórás késéssel érkezett a határra tegnap hajnalban az a különjárat, aminek a belsejét a rajta utazók kemény magja verte szét. A buszt – mint arról a Kisalföld tegnapi kiadásában beszámoltunk – a készenléti rendőrség és a megyei rendőr-főkapitányság Marcal beavatkozó alosztályának kommandósai, valamint a határőrség munkatársai várták a határátkelőn. A határőrök külön sávot zártak le, hogy a korábban magukból kivetkőzött, ám a határozott fellépést látva lehiggadt drukkereket megfelelő biztonsággal tudják igazoltatni.
Amint a 39 szurkolót, közöttük egy nőt a váróba kísérték, a megyei főkapitányság helyszínelői belefogtak a buszban okozott károk felmérésébe, ami 2 órát vett igénybe.

Ostromállapot a buszon - kattintson a képre!
Az elvadult – és szemmel láthatóan az alkohol hatása alatt álló – fradisták felfeszítették a busz hűtőszekrényét, ahonnét egy karton sört kivettek és elfogyasztottak, berúgták a WC ajtaját, kifeszítettek egy tárolórekeszt, függönykarnist törtek, s eltéptek néhány függönyt is. Az már „hab" volt a tortán, hogy néhányan a mellékhelyiségen kívül végezték el kisdolgukat, s telehányták a buszt.
– Na végre, biztonságban itthon vannak a fiúk – örvendezett a Törpi Busz Bt. tulajdonosa, amikor sofőreit meglátta.

Az asszony elmondta a Kisalföldnek, hogy 1988 óta foglalkoznak személyszállítással, többször vittek Fradi-szurkolókat, de ilyen még nem történt. Most kifelé menet is akadtak gondok, később aztán nagyobb balhé nem volt.

„ Már induláskor is érezhetően ittasak voltak a drukkerek, igaz, akkor még nem törtek-zúztak. Azonban amikor arra vártunk, hogy elintézzük a papírokat, az egyik fiatalember beült a vezetőülésbe és dudált. A kollégám felszólította, hogy szálljon ki onnét, erre a fiatalember pofon vágta őt. Látják, véres is az orra."

– Egészen tegnap estig, amikor Passaunál járva felhívtak, hogy a buszt megrongálták. Ekkor tettem feljelentést rongálás miatt a rendőrségen, s egészen a kollégák megérkezéséig izgultam értük. Amit látok, az szörnyű. A kárunk meghaladhatja a háromszázezer forintot, ráadásul a buszt lízingeljük – mondta elgondolkodva a társaság tulajdonosa.
Megtudtuk a gépkocsivezetőtől, hogy már a mérkőzés előtt akadt dolga a szurkolók egy részének a dán kommandósokkal. Nyolcat közülük a meccs előtt letartóztattak, s miután elvették tőlük a szúrószerszámokat, teleszkópos viperákat, vascsöveket, elengedték őket. Hazafelé már rajtuk és a buszon töltötték ki mérgüket. Amikor megálltak tankolni, fizetés nélkül távoztak az étteremből, vagy a benzinkutak shopjaiból italt és cigarettát loptak.
– Olyan volt a megjelenésük, hogy az üzletvezetők nem mertek fellépni ellenük. Utánam jött az egyik, hogy csak a fele utas fizetett, s ha visszaviszik a lopott árut, nem hívja ki a rendőrséget – mesélte a gépkocsivezető.

A sofőrök állítása szerint főként az a 4–5 részeg fiatal drukker fenyegetőzött és sem telefonon, sem személyesen nem engedte őket segítséget kérni, akiket a jobb érzésűek sem tudtak már lecsillapítani.
A megroggyant berendezésű buszt, rajta a szurkolókkal, a készenléti rendőrség kísérte Budapestre. Egyedül a Győr közelében lévő benzinkútnál szállították le a két győri drukkert, akiket a megyei rendőrök vittek be a városba. Egyikük a tegnapi tudósításunk elolvasása után betelefonált szerkesztőségünkbe, mondván: ő ott volt a buszon és nem történt semmi. Nem írtunk igazat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaminősítették a magyar bajnokot

Az Arany Ászok Liga győztese a labdarúgó Bajnokok Ligája következő szezonjában már a selejtező 1.… Tovább olvasom