Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Reszelit csalással is vádolják

Csődbűntettel és jelentős kárt okozó csalással vádolják a Győri ETO FC jelenlegi szakmai igazgatóját.

Reszeli Soós István
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség jelentős kárt okozó csalással vádolja Reszeli Soós Istvánt, a Győri ETO FC jelenlegi szakmai igazgatóját.

A Kisalföldben is beszámoltunk már korábban arról, hogy két ügyben indult nyomozás a DVTK Kft. ellen. Reszeli Soós István a miskolci cég volt ügyvezetőjeként volt érintett az eljárásokban.  Dr. Martossy György sajtóreferens akkor elmondta: két ügyben tart a nyomozás, de nem kizárólag Reszeli, hanem a DVTK Kft. ellen. Más kérdés, hogy a vizsgált időszakban éppen ő volt a cég ügyvezetője. Az egyik eljárást a kft. felszámolása ügyében folytatják. A másik ügyben egy névtelen feljelentés alapján kezdtek el nyomozni hitelező jogtalan előnyben részesítése ügyében.

A vizsgált időszakban – 2002 ősze és 2003 tavasza között – a névtelen bejelentő szerint a már befolyt bevételekből, szponzori pénzekből nem megfelelően történtek a kifizetések. Állítólag a játékoskeretből csak páran kaptak fizetést, a többi pénz viszont eltűnt. A feljelentés az ügyvezetés mellett a tulajdonosok ellen is megtörtént.

Dr. Martossy a Kisalföld érdeklődésére tegnap elmondta: „Szeptemberben Reszeli Soós Istvánt, a DVTK volt vezetőjét felszámolás eredményének meghiúsításával járó csődbűntett miatt fogta perbe a miskolci ügyészség és emelt vádat ellene. Reszeli Soós Istvánt a megyei bíróság ez ügyben korábban már pénzbírsággal sújtotta. A miskolci bíróságra benyújtott vádirat szerint Reszeli Soós a felszámolás eredményes lefolytatását meghiúsította."

A Kisalföld úgy tudja, 2005. december 1-jén a DVTK Kft. volt ügyvezetője ellen újabb vádat emelt az ügyészség, most jelentős kárt okozó csalás miatt. Dr. Martossy György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: a perirat szerint Reszeli Soós István ügyvezetőként tett ajánlatot a DVTK Kft.-ben üzletrésszel rendelkező Borsod Volán SE-nek arra, hogy a 2,5 millió forintos törzstőkéjű társaságban lévő többségi tulajdonrészének jelentős részét 22,5 millió forintért megvásárolja. Miután azonban kiderült a DVTK kedvezőtlen anyagi helyzete, 12 millióra csökkentették a vásárlási értéket.

Dr. Martossy hozzátette, hogy a vádlott a DVTK Kft. tulajdonosi közösség nevében járt el, de erről a tulajdonostársak nem tudtak. Reszeli Soós István mindössze kétszer kétmillió forintot fizetett ki a Borsod Volán Sport Egyesületnek. A további összeget – nyolcmillió forintot –, nem egyenlítette ki, de tulajdonképpen nem emiatt emeltek vádat Reszeli ellen. Az ügyészség szerint a csalás vétsége akkor valósult meg, amikor a volt ügyvezető olyan szerződést kötött, amelynek végrehajtására – vagyis a tizenkétmillió forint kifizetésére –, nem volt meg a lehetősége, mert nem volt pénze.

Dr. Martossy szerint ezt bizonyítja és erről a periratban is említést tesznek, hogy a volt tulajdonosi közösség tagjai 20 millió forintos kölcsönt bocsátottak az ügyvezető rendelkezésére. A vádhatóság szerint Reszeli Soós István akkori anyagi helyzete, ami szerint minimálbér körüli jövedelemmel rendelkezett, nem tette lehetővé számára, hogy megvásárolja az üzletrészt.

A főügyészség referense még azt is elmondta, az iratokat átadták a Miskolci Városi Bíróságnak, amely várhatóan a jövő év elején tárgyalja a két ügyet. Akár öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik a volt ügyvezetőt.

Reszeli Soós István: „Úgy érzem, ez egy koncepciós per, amely a személyes lejáratásomra irányul. Nem értem, hogy a négy tulajdonos közül miért egyedül engem találtak meg. Hatvanmillió forintról mondtam le, amikor eljöttem Miskolcról. Konzultáltam szakemberekkel és jogorvoslattal fogok élni a szerintem nevetséges vádakkal szemben."
Gál Miklós, Reszeli Soós ügyvédje szerint jogilag megalapozatlan mindkét vádemelés:

„Bírósági szakaszba lépett a két ügy, s úgy gondolom, hogy csak a felmentő ítélet lehet mindkét esetben a jogszerű határozat. Ügyfelem nem követhette el a csődbűntettet, mivel a felszámolási eljárás kezdetén már nem is volt ügyvezető, nem volt módjában átadni iratokat, mivel azok nem voltak nála. A csalás vádját is megalapozatlannak tartjuk. Az üzletrészt a négy tulajdonostárs közös beleegyezésével és tudtával úgy szerették volna megvásárolni, hogy annak továbbértékesítése után egyenlítik ki a teljes vételárat. Ha valakit megtévesztettek ebben az esetben, az az ügyfelem, mivel eltitkolt tartozásai voltak a kft.-nek, amelynek vezetője lett."


Kapcsolódó anyagok >>

A fiatalítás a fő cél a Győri ETO FC-nél (2004-01-22) >>
A győri focisták sem gépek (2005-04-15) >>
ETO FC: újabb változások? (2003-10-13) >>
ETO: Csank a vezetőedző (2005-11-23) >>
ETO: Csank a vezetőedző (2005-11-22) >>
ETO: Töretlen a bizalom (2005-10-17) >>
Klement és Reszeli Győrött (2003-10-17) >>
Reszeli Soós: Nem érdekel, mennyien szidnak (2004-04-08) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyenge szezonzárás

A Diósgyőr alacsony színvonalú mérkőzésen egy góllal nyert Győrben a Borsodi Liga őszi utolsó… Tovább olvasom