Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Reménység futócipőben

Badiss Anissza a Győri Dózsa reménysége. Az országos bajnokságokról az elmúlt három évben nem jött haza aranyérem nélkül.

– Hogyan kezdődött a kapcsolata az atlétikával?

– Az általános iskolában volt egy osztálytársam, aki járt futni, az ő unszolására kezdtem el lejárni edzésekre. Ennek már nyolc éve. Öt-hat éve futok versenyszerűen.

– Az atlétika előtt kipróbált más sportokat is, vagy ez volt az első?

– Kiskoromban úsztam, utána lovagoltam egy darabig, de egyszer ledobott a ló s megsérültem. Ezután már nem volt kedvem tovább folytatni. A futás biztonságosabb.

– Mennyi idejét tölti ki a sport?

– Hétköznapokon naponta van edzés, ezek kétórásak. Versenyek előtti alapozásokkor hetente háromszor napi két edzés van. Edzések után meg tanulás szakadatlanul, hiszen idén érettségizem.

– Korábban nyolcszáz és ezerötszáz méteren versenyzett, most viszont a nyolcszáz helyett inkább háromezer méteren indul. Mi a váltás oka?

– Nyolcszáz méteren nem igazán fejlődtem, viszont edzéseken kitűnt, hogy a hosszabb, monotonabb futás jobban illik az alkatomhoz és a technikámhoz.

– Sok érmet begyűjtött az évek során, melyik eredményére a legbüszkébb?

– Az országos bajnokságon idén is aranyérmet tudtam szerezni, csakúgy, mint az ezt megelőző két évben. Ezenkívül a válogatottságot tartom legnagyobb sikeremnek.

– Mik a távolabbi céljai?

– Az idei junior Európa-bajnokságról lemaradtam, az időeredményem pár másodpercre volt a limittől. Jövőre lesz világbajnokság, ide kicsit jobb időeredmény kell, de a felkészülésre még van egy évem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó játék a szurkolókért

Magyar Kupa-visszavágón jelentős, 5–1-es előny birtokában fogadja az FC Sopron a Zalaegerszeg… Tovább olvasom