Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Remegett Pintér hangja

Pintér Attila a játékvezetőt is hibáztatta. Milinte hiába védte ki a tizenegyest. A Matáv jobban, a Videoton eredményesebben játszott.

Kihagyott helyzetei miatt vesztett a Matáv. Még jó negyedórával a Videoton–Matáv Sopron összecsapás lefújása után is remegett a hangja Pintér Attilának, a távközlésiek edzőjének. Jókora szomorúság és tehetetlen düh látszott a szakemberen – teljes joggal.

Olyan mérkőzést bukott el ugyanis a soproni csapat, amelyen a játék képe alapján minimum a döntetlenre rászolgált volna. Csakhogy – egy régi közhellyel élve – a futballt gólra játsszák, ebből pedig a Videoton szerzett kettőt. Ebből az elsőnek a jogosságát vitatta élénken a találkozó utáni sajtótájékoztatón Pintér a már említett remegő hangon. Szerinte ugyanis két jókora játékvezetői hiba előzte meg a gólt.

Először is szabályos volt a szerelés, amelyért tizenhét méterre a soproni kaputól szabadrúgást adott Világi bíró, Pintérnek azonban ennél is jobban fájt, hogy azért ítélt büntetőt, mert a labda a sorfal egyik tagjáról, esetleg annak karjáról kivágódik. Ezért valóban nem szoktak 11-est adni! Azt azonban tegyük hozzá: a fehérváriak vezető gólja ezután is elkerülhető lett volna, és ehhez már nem volt semmi köze Világinak.

Milinte a korábban Fehérváron eltöltött évek során nyilván megismerte Tóth Balázs büntetőrúgási szokásait. A soproni kapus a szezon során másodszor hárított 11-est, ám a kipattanó labdára a soproniak helyett a hazai csapatból Voicu érkezett és vezetés t szerzett a Videotonnak. Történt mindez a 17-18. percben. Addig azonban, ahogy mondani szokták, momentuma nem volt a Videotonnak.

Pár perccel a Videoton vezető gólja után még egy Baumgartner-ziccer maradt ki. A játékidő jelentős részében a soproniak irányították a játékot, jóval többet birtokolták a labdát, mint ellenfelük. Vezettek is néhány formás akciót, változatos, színes volt a Matáv támadójátéka. Hol a széleken kerültek a soproniak a Videoton védelme mögé, hol pedig a védősorból előretörő játékosok okoztak komoly zavart a fehérvári védelemben. A befejezések azonban hol a pontatlan utolsó passzok, hol a rossz irányzék miatt nem sikerültek, ha pedig mindez összejött, akkor a kapus hárított bravúrosan.

Jó iramú, lüktető volt a találkozó. Az egyik ilyen fehérvári kontra végén a rendes játékidő letelte után a csereként beállt Dvéri adta meg a kegyelemdöfést a soproni csapatnak. Pintér Attila természetesen nyilatkozatában kitért arra, hogy a gólhelyzeteket csapata játékosai hagyták ki és hozzátette, ezzel együtt büszke fiaira. Abból a szempontból az is lehet, hogy idegenben, a jó erőkből álló Videoton otthonában a Matáv irányítani tudja a játékot.

Amikor azonban labdarúgói majd belövik az abszolút gólhelyzeteket, akkor talán nem a szomorúságtól és a dühtől, hanem az örömtől fog majd remegni az ilyen találkozók után a soproni edző hangja. Mert mezőnyben valóban ellenfele fölé nőtt a Matáv és ezt jelzi, hogy a szögletarány 8:3 volt a soproniak javára. Pontokat viszont nem szögletekért, hanem gólokért adnak. S mint már említettük, ebből a Videoton szerzett kettőt, pedig a Matávnak talán több nagy helyzete volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michalczewskinek nem sikerült

Julio Cesar Gonzalez egy szoros mérkőzésen, megosztott pontozással legyőzte a lengyel klasszist, aki… Tovább olvasom