Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -4°C | 4°C Még több cikk.

Régi állomáshely, új játszótársak

Elégedetten üdvözölték a soproni szurkolók visszatérése alkalmával az FC Sopron hétfő délelőtti edzése után Fehér Zoltánt. A két évvel ezelőtti kupagyőztes csapatban szerepelt, még mindig csak 26 esztendős labdarúgó Sopronba való visszatérésének van némi pikantériája.
– Hogy tetszett a fogadtatás? – kérdeztük a Fehér Zoltánt.

– Nagyon jólesett, hogy nem felejtettek el, és az is, hogy a soproni szurkolók ilyen szép számban kijöttek, s kíváncsiak a csapatra, a futballra.

– Hogy érezte magát a Vasasnál, s miért döntött a visszatérés mellett?

– Nem volt könnyű döntés, éppen azért, mert a Vasassal egy sikeres szezonon vagyunk túl. Igen jó közösség alakult ki a Fáy utcában, sok barátra tettem szert a Vasasnál. Azt viszont nem éreztem, hogy a vezetőség mindenáron ragaszkodott volna ahhoz, hogy megtartson, Sopronból viszont különösen Ambrus András alelnök kapacitált nagyon, hogy térjek vissza. Úgy érzem, az itteni vezetőknek talán fontosabb volt, hogy visszatérjek, mint a Vasas vezetői számára, hogy maradjak.

– Pedig a visszatérése kicsit pikáns abból a szempontból, hogy másfél évvel ezelőtt a szezon végén a klub többségi tulajdonosa, Vízer László Máriusz gyakorlatilag ajtót mutatott önnek...

– Tény, hogy valami ilyesmi történt, ám utólag kiderült, hogy az akkori események hátterében több – mondjuk így – félreértés is volt, s ezek azóta rendeződtek. Erről többet nem is szeretnék beszélni. Visszatértem oda, ahol kupagyőztes lettem, ahol a pályafutásom eddigi legnagyobb sikerét értem el, s most új kihívások várnak rám.

– A kupagyőztes csapatból nem sok játszótárssal találkozhatott. Akkor azért többek között Bagoly, Szekeres, Bárányos és Tóth Mihály mellett inkább kiegészítő embernek számított. Mit gondol, most, érettebben visszatérve vezéregyéniség lehet?

– Azért bő két éve, a kupagyőztes csapatban Pintér Attilánál stabil kezdőjátékosnak számítottam, bízom benne, hogy ez most is így lesz. Ahol én játszom, sokan vagyunk itt a keretben, tehát nyilván alaposan meg kell küzdeni már csak azért is, hogy az ember bekerüljön a kezdő tizenegybe. Ez azonban így van rendjén, a rivalizálás csak hasznára válhat a csapatnak. Abból a szempontból talán előnyben vagyok, hogy a védelemben és a középpályán is számíthat rám a szakvezetés.

– Milyennek látja az, új formálódó Sopront?

– Détári Lajos nagyon jó, gyors, pörgő edzéseket tart, ért a játékosok nyelvén, s éppen ezért mindenki örömmel, jókedvvel, emellett maximális intenzitással dogozik. Vannak tapasztaltabb játékosok, s fiatalok is, kor szempontjából ez ideális. Úgy gondolom, a védelemben és a középpályán megvagyunk, a támadósorba kell még némi erősítés, s úgy tudom, a vezetőség ezen dolgozik, ez a vezetők dolga. Bízom benne, hogy a társaság sok örömöt tud majd szerezni az előttünk álló szezonban a soproni szurkolóknak.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kammererék élvezik a bizalmat

A magyar válogatott hat arany-, valamint hét-hét ezüst- és bronzérmet szerzett a spanyolországi… Tovább olvasom