Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Rangos elismerés a rendezésért

Kézilabda - Közmegelégedésre rendezte meg Győr, valamint a két másik helyszín – Szombathely és Pápa – a nemrégiben befejeződött idei junior női Európa-bajnokságot. Idegenforgalmi szempontból is jelentős esemény volt.

Felejthetetlen hangulatú döntővel ért véget a zsúfolásig telt győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban a junior női Európa-bajnokság. Ez a megállapítás még akkor is igaz, ha a magyar válogatott saját közönsége előtt nem tudta megszerezni az aranyérmet.

A rendezésért viszont mindenképpen kijárt a legnagyobb elismerés a magyaroknak. Sinka László, az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottságának tagja:

„Ez a rendezvény mind külsőségeiben, mind tartalmában szinte egy felnőtt Európa-bajnokság színvonalának felelt meg. Ennek szellemében nem csoda, a nemzetközi szövetség vezetői is elégedettek voltak a körülményekkel. Győr már 1995-ben és 2001-ben is bizonyította, hogy remek házigazda, ez most újfent beigazolódott."

Az Európa-bajnokság központja Győrött volt, de Szombathelyen és Pápán is játszottak mérkőzéseket. Molnár Péter győri helyszínigazgató:

„A három város, valamint az európai és a magyar szövetség együttes munkájának sikere volt a rendezés. A záróbanketten az Európai Kézilabda Szövetség alelnöke külön meg is köszönte a munkánkat. Napjainkban egyre nehezebb egy-egy jelentős esemény rendezői jogát elnyerni, az elmúlt junior EB ezért is jó ajánlólevél lehet a következő magyar pályázat számára."

A Magvassy-csarnok – finoman fogalmazva – nem a legkorszerűbb létesítmény egy Európa-bajnokság megrendezésére, de a szervezők lelkes munkával igyekeztek áthidalni a nehézségeket.

A legtöbb kritika talán az erre az eseményre lerakott játéktér miatt érte a rendezőket, de erről ők tehettek a legkevésbé.

„Személy szerint én is szomorú vagyok, hogy ennyi játékos sérült meg ezen a talajon, így kijelenthetjük: ez a műanyag padló egyáltalán nem sportbarát – folytatja Molnár Péter. – Győrött, a Magvassyban három éve parketta van és összesen nem történt annyi sérülés, mint ezen az EB-n. Ha száraz volt, akkor gyakran letapadt a térd vagy a boka, ha testnedvesség érte, akkor pedig azonnal törölni kellett a csúszásveszély miatt. A burkolat nekünk is sok gondot okozott, mert gyakran kellett javítani."

Győr vezetése végig a szívén viselte a rendezvény sorsát, hiszen augusztus 13. és 23. között mintegy ötszáz-ezer ember lakott és költött a városban.

„Idegenforgalmi szempontból is kiemelkedő volt ez az esemény és ennek azt hiszem, a szállodák, vendéglők és kereskedők örültek a legjobban. A győri vállalkozók is segítettek bennünket, a mérkőzések legjobbjainak ők ajánlották fel a díjakat. A csapatok megismerkedtek a megyeszékhely és környéke kulturális és történelmi eseményeivel és ezt külön köszönték, hiszen kiszakadtak a megszokott hotel-sportcsarnok-repülőtér alkotta hármasból."

Az EB-vel egy időben többnapos nemzetközi edzőképző tanfolyamot is tartottak Győrött, amin a világ minden tájáról mintegy száz tréner vett részt.
A vérre menő csaták mellett jó volt látni, hogy kézilabdában még megmaradt a baráti légkör, ahogy a záróbanketten együtt buliztak különböző náció tagjai, a játékvezetők.

És egyik edzőnk már klasszikussá vált mondása is igaz maradt: döntőt már veszítettünk, de bankettet még soha...

Olvasóink írták

  • 1. nasi12 2009. augusztus 26. 13:42
    „Arról a kényelmetlenségről, hogy a Győri törzsszurkolóknak szinte alig jutott hely, sajnos nem a Győriek tehetnek. A kapu mögötti"B közép" állva szurkolóit kiüldözték a jól megszokott helyükről, így viszont egy szektornyi közönség nyomorgott. Jobb lett volna a helyi viszonyokat tanulmányozni, hogyan is szokott elférni ennél sokkal több néző is pl. egy BL mérkőzésen.
    Azt pedig többen is túlzásnak tartották, hogy a komplett "B" szektort a csókosoknak (szurkolni nem tudóknak) adták, míg mi a kézilabdás szülőkkel és hozzátartozókkal a lépcsőkön nyomorogtunk.
    Majd megütött a guta bennünket, mikor a "B közép" a vége előtt 10-15 perccel a legjobban nyomta, mert ők nem adták fel egy percig sem, addig a fotelszurkolók duzzogva elkezdtek kifelé szállingózni, ahelyett hogy szurkoltak volna.
    A döntő 1-értelmű győztese a B közép volt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ligakupa: megőrizni a veretlenséget

Labdarúgás - Szerdán 17 órakor Pakson lép pályára a Győri ETO FC a Ligakupában. A vendégek szeretnék… Tovább olvasom