Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Rabóczki is a Sopron kapusa

Válogatott kapuvédőt szerződtetett az FC Sopron labdarúgócsapata. További igazolásokat tervez a klub.

 Az olaszországi edzőtábor alatt élvonalbeli csapatokkal készülhetnek a soproniak.

Amit az elmúlt hetekben már rebesgettek Sopronban, az hétfőn délelőtt bizonyossá vált: Rabóczki Balázst szerződtette a Sopron. Az 28. születésnapját éppen a bejelentés napján, azaz hétfőn ünneplő kapus 2009 végéig szerződött a hűség városába.

Azok után egyébként, hogy a soproni klub a múlt héten a Kispesttől Takács Tamást szerződtette, némiképp váratlannak tűnt még egy kapuvédő leigazolása. Rabóczki érkeztével azonban Balogh János távozott a soproni klubtól. Az újabb „kapuscsere" – mint ismeretes, a múlt héten Horváth Tamás tavozott, s jött Takács – hátteréről Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője számolt be: „Mint köztudott, Balogh János másfél éve Debrecenből, a Loki kölcsönjátékosaként védett csapatunkban. A kölcsönszerződés értelmében a felek januárban változtathattak. Amikor Rabóczki Balázzsal a tárgyalások célegyenesbe jutottak, jeleztük ezt a debreceniek felé. Ezek után Balogh János tegnap vissza is tért klubjához."
Rabóczki Balázs kifejtette: Dániában, előző klubjában az FC Köbenhavn csapatában az utóbbi időszak nem úgy sikerült számára, ahogy elképzelte, nem kapott annyi lehetőséget, mint remélte.

Érdekes kettőségként említette meg, hogy ugyanakkor a magyar válogatott amerikai túráján bemutatkozhatott a nemzeti csapatban, s erre nagyon büszke. Bízik benne: a soproni csapat kapusaként tovább gyarapíthatja válogatottságai számát. Mivel Dániában nem úgy alakultak a dolgai, ahogy remélte, örömmel fogadta a soproniak ajánlatát, s reméli: teljesítményével hozzájárul ahhoz, hogy szép tavasza legyen a soproni együttesnek, s hosszabb távon is szép sikerek részese lehet Sopronban.
A sajtótájékoztatón mutatta be a klub a csapat új erőnléti edzőjét, a belga, de angolul és olaszul is kiválóan beszélő Mario Innauratót.

Az egyelőre fél évre szerződtetett szakember reméli, sikeres és eredményes tavasz részese lehet. Vele kapcsolatban Selymes Tibor, az együttes megbízott edzője fejtegette, hogy még játékoskorából, a Standard Ličge együtteséből ismeri az erőnléti edzőt. Akkor, labdarúgóként – mint mondta – finoman fogalmazva nem rajongott érte, de szaktudására, profizmusára edzőként nagy szüksége lesz, s szakértelme nagy hasznára lehet a csapatnak.

A tájékoztatón ott volt Giuseppe Signori is, a soproni csapat olasz sztárjátékosa. A kérdésre, mely szerint ő örül-e a kondiedző érkezésének, a következőket mondta: „Természetesen. Az ő munkába állásával ugyan minden bizonnyal nehezebbek lesznek az edzések, mint nélküle lennének, ám ebből sokat profitálhat a csapat, s a szakember munkája segítheti az együttest a cél elérésében, azaz a Magyar Kupa megnyerésében."

Az olasz klasszis egyébként szólt a csapat olaszországi túrájáról is. Mint mondta, a február elején kezdődő, s közel háromhetes edzőtábor első felében Torinóban, a második részében pedig Bergamóban készül az együttes. Elképzelhető, hogy a soproniak közös tréningeken vesznek majd részt olasz első, illetve második ligás csapatokkal. Nem kizárt az sem, hogy az Atalanta, a Brescia és a Genoa csapatai mellett a Sampdoriával és a Bolognával is megmérkőzik Selymes Tibor együttese.
Gőbl Gábor, a soproni klub ügyvezetője még egy bejelentést tett: a klubot üzemeltető gazdasági társaságban eddig meglévő 20 százalékos tulajdonrészét megvásárolta tőle a klub többségi tulajdonosa, Vízer László Máriusz, így az üzletembernek már 71 százalékos tulajdonrésze van a klubban.

A tulajdonos szólt a további erősítési tervekről is. Mint mondta, egy bal oldali védő, egy irányító középpályás és két támadó szerződtetését tervezi még a vezetőség, s az olaszországi edzőtáborba már a komplett tavaszi kerettel szeretné, ha elutazna az együttes.
Rabóczki Balázs a jövőben Sopronban kamatoztathatja képességeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősz vezéráldozattal

A hetedik helyen végzett a labdarúgó-bajnokság őszi szezonjában az Integrál-DAC labdarúgócsapata. Tovább olvasom