Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Rába ETO: Araujo közös megegyezéssel távozott

Közös megegyezéssel távozott a Rába ETO kispadjáról Paco Araujo szakmai igazgató. A spanyol szakember cáfolja a klub közleményének rá vonatkozó állítását. Utóda egyelőre a csapat 130-szoros válogatott játékosa, Tóth Szabolcs lesz.
Paco Araujo spanyol szakember idén nyáron érkezett Győrbe, s eredetileg jövő év májusáig szólt a szerződése. Nagy reményekkel költözött a Rába partjára, a magyar bajnoknál pedig új impulzusokat, taktikai előrelépést vártak a külföldi edzőtől. A hazai bajnokságban gyakorlatilag egyeduralkodó csapat ennek megfelelően új rendszerben kezdett el futsalozni. Ezt azonban – nyilván a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt is – nem tudták teljes mértékben elsajátítani a győri játékosok. Aranyérmesként a nemzetközi porondra kijutó ETO a bajnokcsapatok számára kiírt UEFA Futsal Cup győri selejtezőjéből még hibátlanul jutott tovább, ám a következő, csehországi csoportkörből már nem sikerült továbblépnie.

Nyilván ez a kudarc is közrejátszott abban, hogy végül kenyértörésre került sor a vezetőség és a szakmai igazgató között. A távozással kapcsolatban tegnap közleményt adott ki a Rába ETO, amelyben többek között ez áll:

„A spanyol szakember október elején családi okokra hivatkozva kérte a klub vezetését, hogy hazautazhasson egy-két napra, amelyből végül két hét lett, mert a néhány hónapja gyermeket szült felesége kórházba került. A győri klub vezetése ezért két bajnoki találkozóra megbízott edzőt nevezett ki. Többszöri telefon- és e-mail váltást követően Paco Araujo múlt vasárnap visszaérkezett Győrbe, s a hétfői, győztesen megvívott edzőmérkőzésen ő dirigálta újra a csapatot. Ezek után kedden este a spanyol szakvezető közölte a klub veze- tőivel, hogy azonnal haza kell utaznia, s a jövőben nem tudja ellátni az együttes irányítását. Az ETO vezetői többórás egyeztetés után végül tudomásul vették az edző döntését, s a felek közös megegyezéssel felbontották a köztük lévő szerződést."

Paco Araujo tegnap délben elutazott Győrből, a bécsi repülőtérre tartott, amikor Zsiray Lászlónak, a Rába ETO nemzetközi igazgatójának segítségével sikerült telefonon megszólaltatnunk őt.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy el kellett hagynom Győrt, nagyon fáj ez az érzés – mondta a spanyol szakember. – Ami a közleményben rám vonatkozik, az nem felel meg a valóságnak: nem közöltem az ETO vezetőivel, hogy azonnal haza kell utaznom. Miért is tettem volna, hiszen azért  jöttem vissza Győrbe, hogy a szerződésem végéig a klubnál maradjak. Folytatni akartam az itt megkezdett munkát. A hét elején aztán volt egy értekezlet a klub irányítóival. A megbeszélésen olyan nézetkülönbségek alakultak ki közöttünk, hogy azok után jobbnak láttam, ha elmegyek. Ebben a helyzetben ez volt a legjobb megoldás mind a játékosok, mind a klub számára."

A győri gárda szakmai munkáját az őszi szezon hátralévő részében a klub játékosa,Tóth Szabolcs irányítja.

Olvasóink írták

 • 10. _Zoli_ 2010. október 24. 13:57
  „Hát majd jön helyette Orbán Gazsi!”
 • 9. bodycheck4 2010. október 23. 14:08
  „ez a bajnokság nem ennek a csapatnak való. nincs lehetőség úgy mint az amerikai fociban, vagy a hokiban, szomszédos ország bajnokságában indulni? bár nem vagyok tisztában azok színvonalával.”
 • 8. Akimegmondjahatudja 2010. október 23. 08:30
  „Csak nem Tiboer Clemente kezdte meg itt is áldásos tevékenységét? Tipikus Győri sikertőrténet vol. 2.
  Megy a dolog, megy a szekér jön a szponzor, jön a lóvé, van eladható játékos és a harácsoló faxopó Klement megkezdi a háttérmunkát!! Most már értem miért lett oly hirtelen fontos hogy a futsal is a nagy (ETO) testvérhez tartozzon! Ezt is szétbaxák majd mint a nagypályásokat!”
 • 7. zag 2010. október 22. 19:28
  „A fiúk itt is megkezdték a "melót".”
 • 6. ACSA 2010. október 21. 21:28
  „Szegény Spanyol srác!
  Na ezt is jól megszívatták!-Amíg hazament jól megfúrták!
  Hiába a "széttört álmok"-al nehéz azonosulni-nincs továbbjutás drága lett a srác még a pénzmosóknak is!!!!:-))
  Futsall=guminő=magyar valóság győri módra!”
 • 5. Lylle 2010. október 21. 21:06
  „Paco egy nagyszerű játékos, edző és ember egyaránt. Nem tudom, mi történt valójában és azt hiszem, nem is fogjuk megtudni, lehet, nem is baj. Kívánom Neki és a családjának is a legjobbakat. Csakúgy, mint a csapatnak. Kétség kívül, Magyarország legjobb csapata, nem az edző személyén fog múlni - legalábbis nem nagy jelentőségű - a csapat teljesítménye.
  Egyébként ha jók a forrásaim, Kis Jánossal tárgyalnak.
  Hajrá ETO! Hajrá futsal!

  Paco Araujo ezt tette közzé egy közösségi oldalon: "nagyon köszonöm minden eto futsal szurkolónak azt a szeretetet amit kaptam ezalatt a három hónap alatt töluk !!!!! köszónet a játékosoknak is és a munkatársaimnak az önfelaldozó munkájukert......nagyon boldoe voltam, hogy együtt dolgozhattam velük !!!!....."”
 • 4. gólkirály 2010. október 21. 10:43
  „A kutya ugat, a karaván halad...”
 • 3. vadfruttik 2010. október 21. 10:10
  „Elegendő létszámmal rendelkezik a csapat szakmai stábja ahhoz,hogy házon belül megoldják az edzőkérdést.A pénzmosó brigádból bárki leülhetne a kispadra.”
 • 2. gólkirály 2010. október 20. 21:01
  „Idén Tóth Szabi simán megoldja, hiszen tehetséges edző. Aztán januártól kiderül, lesz-e váltás? Szerintem csak spanyol vagy brazil szakemberben érdemes gondolkodni. Hajrá Rába ETO!”
 • 1. Vincent_Hana 2010. október 20. 20:48
  „na faxa”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: nagyüzem a Rába ETO-nál

A Rába ETO Futsal Club vezetése, „edzőügyben" tartja magát az általa kiadott közlemény… Tovább olvasom