Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Profi Ausztráliában

Ökölvívás - Szinte szó szerint nagyot fordult a világ a győri Nagy András körül. Az ország korábban egyik legtehetségesebbnek kikiáltott amatőr öklözője nemrég állt a profik táborába, ma már Ausztráliában, Melbourne-ben bokszol, reméli, minél sikeresebben.

A Kisalföldben nemrég írtunk Nagy Andrásról, aki profiként és edzőként tért vissza Győrbe. A korábbi amatőr kadett-világbajnoki ezüstérmes és Dóra János ugyanis nagy fába vágta a fejszéjét: bokszklubot alapítottak a megyeszékhelyen. A gyerekek és a lelkes amatőrök irányítása mellett Nagy András elkezdte karrierjét a profik között is. A Vasastól visszatért öklöző három sikeres összecsapást követően azonban sok akadályba ütközött.

„Nem azt kaptam vissza, amit vártam, ráadásul nagyon kevés lehetőséghez jutottam a profi istálló tulajdonosaitól, november óta nem volt mérkőzésem. Budapesten összefutottam az Ausztráliában élő Erdei Attila ismerősével, Kellner Antallal, aki felajánlotta, segít kijutni. Kiküldtünk egy DVD-t a korábbi meccseimről, s ezután rá is bólintottak az utazásra – mesélte a még most is csak 22 éves sportoló. – Egyelőre három hónapra szól a megállapodás, aminek már az elején a mély vízbe dobnak. Úgy tudom, a második hónapban ringbe is léphetek az ottani promóter egyik rendezvényén. Óriási lehetőség előtt állok, s nyilván ezért most sokan is irigyelnek, de nyugodtan kijelenthetem: nem nyaralni megyek Ausztráliába. Szeretném kihasználni a szerencsémet" – tette hozzá még utazása előtt Nagy András, aki azóta szerencsésen meg is érkezett Melbourne-be.

Beszámolója szerint kedvesen fogadták, három színes bőrű edzőtársával már az első napokban remekül megértették egymást, s el is kezdte felkészülését első mérkőzésére, ami május 22-én lesz. A mérkőzés egyébként már szerepel a legrangosabb profikkal foglalkozó internetes honlapon, a boxrec.com-on is.

Ezenfelül ha sikerül elintézni Nagy András papírjait, akkor három hétig a híres amerikai Floyd Mayweather edzőtáborában is készülhet.

S hogy mi lesz a győri bokszklubbal Nagy András nélkül, arra Dóra János adta meg a választ.

„Hatalmas segítség volt András munkája, rengeteget fejlődtek a gyerekeink. Távozása kapcsán az egyik szemem nevet, de a másik sír, mert természetesen neki a legjobbak közt a helye, még mindig rendkívül gyors és robbanékony, ráadásul nagyon tudatosan bokszol. Biztos vagyok benne, pályafutása felfelé ível majd. Helyette másik edzőt kell találnom, mert egyedül nem győzöm a munkát. Április elejétől a bácsai volt Trófea étterem helyén várjuk a gyerekeket és azokat a felnőtteket is, akik csak a mozgás öröme miatt akarnak bokszolni. Érdekesség, az úgynevezett hobbistáink között még egy hetvenkét éves férfi is található" – fogalmazott Dóra János.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: Vereség a végén

Futsal - A Duna Takarék AFC két góllal is vezetett, végül mégis vereséget szenvedett a Ferencváros… Tovább olvasom