Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Priskin hétfőn utazik, Dudás tegnap hazatért

Az itthon rekordösszegnek számító árban Priskin Tamás ügyében megegyezett a Győri ETO és az angol Watford, ám jogi pontosítások miatt tegnap még nem írták alá a szerződést.

Labdarúgás

Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: tegnap megkapták azt a meglehetősen rövid szerződéstervezetet, amelyet a Priskin Tamást szerződtetni kívánó angol Watford FC fogalmazott meg. A zöld-

fehérek vezetői azt szakértőkkel, jogászokkal megvizsgáltatták és ezek után néhány lényeges jogi pontosítással kiegészítették.

Priskin az egyik legdrágább

Szeretnének ugyanis teljesen körültekintően eljárni az ügyben, ezért – mivel Priskin még nem írta alá az őt a Watfordhoz kötő kontraktust – a fiatal csatár és az ETO közötti megállapodást csak akkor bontják fel, amikor a Watford már szerződtette a magyar válogatott játékost.
Amennyiben mindkét klub első embere ellátta kézjegyével a szerződést, azt Priskin hétfőn magával viheti Angliába. A korábbi tervekkel ellentétben ide már nem utazik el Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezetője.
Kiszivárgott hírek szerint az ETO jó üzletet köthet Priskin eladásával, hiszen az érte kapott pénz a legtöbb, amit itthon játszó magyar labdarúgóért valaha fizettek. A www.transfermarkt.de internetes honlap szerint Priskin ezzel a Watford egyik legdrágább játékosa lehet. Az említett honlap tanúsága szerint egyébként Gera Zoltánt 2004-ben 2,25 millió

euróért vásárolta meg a WBA a Ferencvárostól. Jelenlegi értékét 3,5 millióra becsülik.

Dudás az interneten

Többször is beszámoltunk róla, hogy Dudás Ádámot, a győriek 17 esztendős utánpótlás-válogatott labdarúgóját a nagynevű Arsenal teszteli. A fiatal győri futballista londoni vendégszereplésével egyébként a világ számos labdarúgással kapcsolatos internetes honlapján is foglalkoznak. Egy ismert keresőbe begépelve a játékos és a klub nevét több száz találatot ad a program. Érdekesség, hogy még vietnami portálokon is találkozhatunk a futballista jelenlegi egyesülete és Győr nevével.
Dudás próbajátéka egyébként remekül sikerült, az angol csapat felkészülési mérkőzésén gólokat szerzett, s az edzéseken is biztatóan mozgott.

Alapos Arsenal

Nemrég – az edző, Arséne Wenger kényszerű távolléte miatt – további napokra marasztalták a fiatal labdarúgót.
„ Ez mindenképpen biztató volt – mondta el érdeklődésünkre a még Angliában tartózkodó játékos menedzsere, Varga Sándor. – Amíg itt voltunk, Ádámon kívül huszonöt-harminc fiatalt tesztelt az Arsenal, s volt olyan, aki egy-két nap után már haza is utazott. Itt nagyon komolyan veszik a kiválasztást, úgy tudom, Hlebet is egy évig figyelték, mielőtt leszerződtették."
Ezek után érthető, hogy Dudás leigazolása ügyében egyelőre nem született döntés.
„ Ami biztos: a jövő héten ülnek össze azok a szakemberek, akik Ádámmal foglalkoztak s majd ők értesítenek bennünket, illetve a klubot, hogyan döntöttek. Érzésem szerint ez hamarosan, már a hét elején bekövetkezhet. Összességében elégedettek lehetünk azzal, ami itt történt, Ádám becsülettel dolgozott. Éppezért a szerződtetésével kapcsolatban bizakodó vagyok, bár szerintem akkor sem maradna le semmiről, ha mondjuk nem most, hanem öt év múlva kerülne az Arsenalhoz."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyors a gyepen és az autóban is

Virág Aladár, a Győri ETO FC labdarúgója szívesen tölti a szabadidejét egy raliautó volánjánál. Tovább olvasom