Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Postás: Eördögh nélkül is ördögien

Soproni Postás–GySEV-Orsi 64–59 (17–16, 20–18, 12–12, 15–13) Sopron, NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 2000 néző. V.: dr. Valovics, Bognár.
Alessandra Englert párharca.
Postás: ENGLERT 15/9, CSÁKÁNY 15/3, Fodor 2, AMBRUS 16/6, PAPP 14. Cs.: Barnes 2, Russai. Edző: Meszlényi Róbert.
GySEV: Bevilaqua 2, BOGOJEVIC 11, Balogh 10/3, Seres 2, ALESSANDRA 18. Cs.: ZAKALUZSNAJA 16, Dénes, Szőke. Edző: Dirk Bevilauqa.
A Postás vezetősége a mérkőzés előtt köszöntötte a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett lányokat. A melegítésnél még ott volt a zöld-fehéreknél kisebb sérüléssel bajlódó kosaras Ambrus és Eördögh, ám pályára csupán az előbbi lépett. Mint arról Füzy András, a Postás megbízott ügyvezetője beszámolt, a sérüléssel bajlódó Eördögh a meccs napjának délelőttjén jelentette, vállalja a játékot, a klub pedig azt vállalta, hogy a meccs másnapjának délelőttjén elviszi a sportkórházba.
Azonban a találkozó előtt nem sokkal a játékos férje kirohanást rendezett a vezetőedző ellen, miért kötelezi játékra a kosarast, s ezt követően a vezetőség eltekintett a csapat legponterősebbjének játékától. A GySEV-nél Lichnerova lett a létszám fölötti légiós. Óriási iramban, remek játékkal és váltott vezetéssel indult a mérkőzés. Az első negyed közepén Alessandra erőszakos és eredményes játékának köszönhetően öt ponttal megu grott a GySEV. Érkezett is a másik oldalon Barnes. Stabilizálódott a Postás védekezése, és ekkor a szinte önkívületben remeklő Englert triplájával megfordította az állást. A második 10 percet az Alessandra–Zakaluzsnaja centerpár hathatós közreműködésének köszönhetően egy 6–0-ás rohammal indította a GySEV. A vasutasok centere a pontokat,
Barnes pedig a személyiket gyűjtögette nagy iramban, a második negyed közepén már háromnál járt. Postás-percek, Papp-parádé, ez következett, a pályaválasztó centerének két, gyors egymásutánban bemutatott kosár plusz büntetővel fordított. A negyed közepe táján vasutas részről csupán Zakaluzsnaja tudta tartani a lépést. A 17. percben teniszeredmény virított a táblán „harminc mind" után Ambrus talált be.
Bevilaqua időt kért, Zakaluzsnaja csuklója villant, ám a másik oldalon két Postás-akció végén Ambrus hozott egy tripla, majd egy dupla formájában öt pontot csapata konyhájára. Az első félidő a kontinens egyik legerősebb bajnokságának két élcsapatához méltó, kiváló, magas színvonalú kosárlabdát hozott. Szünet után a küzdőjelleg domborodott ki és ebből magassági fölényét kihasználva a GySEV jött ki jobban. A Postás kosárcsendjét Csákány törte meg. Dupláját követően egy triplát is beemelt, a vállán vitte ekkor csapatát.
A negyed közepén mindkét fél játékát a közelről elrontott dobások jellemezték, ez részben talán a fáradtság, részben pedig az ellenoldal hatékony védekezése számlájára írható. Jó ideig 42–42 volt az állás, miközben egy ütközést követően a GySEV addigi, talán legjobb játékosa, Zakaluzsnaja megsérült. A játékrész aztán Ambrusnak az utolsó pillanatban a sarokból, fordulásból beemelt hárompontosával és hárompontos Postás-vezetéssel zárult.
A negyedik negyedre visszatért Zakaluzsnaja, a játékrész a két színes bőrű kosaras, Alessandra, illetve Barnes duplájával indult. Gigászi védekezés és közel két kosár nélküli perc következett, majd Balogh dobott egy hárompontost a támadóidő lejártának pillanatában. Kisvártatva megtette ugyanezt – két pontért – Bogojevic is. A negyed közepén aztán újra Englert villant egy hármassal és ez a sokadik fordulatot eredményezte a mérkőzésen: újból a Postás vezetett.
A hajrában Zakaluzsnaja keze remegett meg a büntetőknél, jól célzott viszont a túloldalon Fodor, akinek ez volt az egyetlen találata, amit csapata szempontjából a legjobbkor érte el. Papp forgatta be Baloghot a palánk alatt, majd Csákány is betalált, miközben a GySEV növekvő idegességét és zavarát több rossz bejátszás jellemezte. Az utolsó két percre hétpontos Postás-előnnyel fordultak a csapatok. Letámadott, labdákat és Balogh révén zsinórban négy pontot szerzett a GySEV. Balogh Judit kipontozódott, 24 másodperccel a lefújás előtt pedig Papp bedobta a labdát: a meccslabdát!
Egy kitűnő, magas színvonalú összecsapáson a hajrában, az igazán kritikus pillanatokban mentálisan erősebb és amúgy legjobb dobóját nélkülöző Postás bravúros és megérdemelt győzelmet aratott. A bajnokcsapat pedig az évad során másodszor is gratulálni kényszerült városi riválisának.
Meszlényi Róbert: – A 36. percig senki nem tudhatta, mi lesz a találkozó végkimenetele, a hajrá azonban egyértelműen rólunk szólt. Játékosaim a kulcspillanatokban megint olyan szinten teljesítettek és akkora erőről tettek tanúbizonyságot, hogy csak csodálni tudom őket.
Dirk Bevilaqua: – Kitűnően játszott ellenfelünk, gratulálok a Postásnak megérdemelten nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszt alatt a válogatott

Mától nemzetközi tornán szerepel a magyar női kézilabda-válogatott. A hétfő óta Győrött készülő… Tovább olvasom