Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Portugál koszorú Fehér Miklós sírján

A Benfica elnöke, elnökhelyettese és a klub futball-legendája, Eusébio megkoszorúzta Fehér Miklós sírját.

Eusébio meghatódottan állt az emlékmúzeumban.
A Benfica elnöke, elnökhelyettese és a klub futball-legendája, Eusébio szerda éjszaka Győrött megkoszorúzta a januárban elhunyt Fehér Miklós sírját, majd ellátogattak a róla elnevezett emlékmúzeumba is. A portugálok nem felejtenek.

Lassan egy éve, hogy bajnoki mérkőzés közben elhunyt Fehér Miklós, a Benfica labdarúgója. A Győri ETO FC egykori támadó ja a Guimares elleni találkozó hosszabbításában esett össze, majd a kórházban meghalt. Bár itthon úgy fest, kissé elhalványult a válogatott támadó emléke, Por tugáliában most is minden alkal mat megragadnak, hogy megem lékezzenek Fehérről.

Szerdán egy fővárosi rendezvényre – a Sportcsillagok Gálájára – volt hivatalos Eusébio, a Benfica világbajnoki bronzérmes, aranylabdás és aranycipős, BEK-győztes egykori csillaga. Fehér Miklós emlékének ápolásáért ugyanis kitüntetést kapott a Benfica: az Emberség– Sportbarátság elnevezésű elismerést Eusébio vette át a lissza boni klub elnökének, Luis Felipe Vieirának a társaságában. Az alkalmat kihasználva a futball-legenda és az elnök Győrbe utazott, hogy megemlékezzen egykori játékosukról.

A gáláról egyenesen Győrbe siettek a portugálok, ahol előbb találkoztak Fehér Miklós szüleivel és testvérével, majd közösen ellátogattak Fehér Miklós sírjához, ahol előbb koszorút helyeztek el, majd az elnök könnyeivel küszködve piros Benfica-mezt húzott fel a fejfára. Ez után Luis Felipe Vieira percekig állt egyedül a sír mellett, s ismét búcsút vett a fiatalon elhunyt Fehértől.

A portugálok főhajtása – melyre a portugál médiától is rengetegen érkeztek – nem fejeződött itt be. Eusébióék ugyanis a temetőből a Fehér Miklós-emlékmúzeumba siettek. A méltó megemlékezést elő segítő Vayer Gábor, Fehér egykori győri klubtársa elmondta: ez a megható gesztus egyáltalán nem meglepő a portugáloktól: „A Benfica sohasem titkolta, hogy Miki most már örökre a klub nagy családjához tartozik. Ezt pedig amikor csak tehetik, méltó módon ki is fejezik. Számukra nem is volt kérdés, hogy a magyarországi látogatás során mindenképpen el jönnek a sírhoz és az emlékmúzeumhoz.

Az sem zavarta őket, hogy a fővárosi programjuk miatt erre csak késő éjszaka tudtak sort keríteni. Számukra az, hogy itt legyenek, s elhelyezzék a koszorút a síron, mindennél többet ért." Már jóval elmúlt éjfél, mikor az elnök és kísérete elindult Budapest felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar focin nevetnek a skótok

Egy skót honlapon gunyoros hangvételű cikk jelent meg a magyar futballról, illetve a Ferencvárosról… Tovább olvasom