Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Pontmentés Angyalföldön

Vasas 1 : FC Sopron 1. Bonetti: Az eredménnyel elégedett vagyok, de a játékkal nem igazán.

1. p: Cigan az öt és feles jobboldali sarkáról lőhetett kapura. A hazai kapuba tartó labda a gólvonalon álló Fehér Z. lábáról vágódott a mezőnybe.
44. p: Szabó O. jobbról beívelt szöglete után Fehér hat méterről kapura fejelt. A labda a felső lécre, onnan pedig a gólvonalon álló Radu fejére pattant, majd az alapvonalon kívül hagyta el a játékteret.
75. p: Bárányos ugratta ki a balösszekötő helyén kilépő Csordást, aki tizenkét méterről, ballal a kapujából kifutó Rabóczki mellett a bal alsó sarokba lőtt. 1–0.
90. p: Szépségdíjas góllal egyenlített a Sopron. Cotan ívelte balról, az alapvonal közeléből a labdát, amelyet a jobbösszekötő helyén Munteanu előbb ügyesen mellre vett, majd tizenkét méterről, ballal védhetetlenül a jobb felső sarokba bombázott. 1–1.

A Vasas két, télen Sopronból Angyalföldre igazolt futballistája közül Fehér Zoltán egyértelműen presztízscsatának tekintette az összecsapást, Csordás Csaba számára viszont ez is „csak" egy olyan találkozó volt, amelyen a fővárosiak pontot, pontokat szerezhetnek, amelyekre óriási szükségük van a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

Fehér rögtön főszereplővé lépett elő, hiszen az első percben már soproni góltól mentette meg a Vasas csapatát. Érződött a feszültség a hazai csapat játékosain, a Sopron futballozott pontosabban, nyugodtabban. Az erőtlen hazai próbálkozások hatástalanítása nem állította különösen nehéz feladat elé a soproni csapat védelmét. A vendégek akcióiban volt több lendület és elgondolás, ám több ígéretesen induló soproni akció halt el az utolsó passzok pontatlansága miatt. A félidő hajrájában ugyan a Vasas többet birtokolta a labdát és átvette az irányítást, de a soproni együttes védelme jól zárt. A félidő végén aztán egy pontrúgást követően alakult ki parázs jelenet a soproni kapu előtt, ám Fehér Zoltán fejesét követően a kapufa és Radu együttes erővel hárítani tudott.

Térfélcsere után továbbra is pontatlanul játszott a Vasas, a Sopron viszont ezt nem tudta kihasználni, mert egyáltalán nem futballozott gólra törően. Bő negyedórával a befejezés előtt Radu hibáját Bárányos és Csordás révén góllal büntette a Vasas. Amennyiben így maradt volna az eredmény, azt lehetett volna mondani, hogy a gyengén futballozó Vasas ellen önmagát verte meg a Sopron, ám az utolsó pillanatban Munteanu egy gyönyörű találattal egyenlített. 

Pintér Attila:
– A mérkőzésen győzelmet szalasztottunk el és ezért csak saját magunkat okolhatjuk.

Dario Bonetti:
– Az első félidőben mi játszottunk jobban, és ha pontosabbak vagyunk a támadások befejezésénél, valamint sikerülnek az utolsó passzok, akkor akár hét-nyolc helyzetünk is lett volna. Szünet után fölénk kerekedett a Vasas, meg is szerezte a vezetést, de a hajrában kihagyta helyzeteit, nekünk pedig sikerült kiegyenlíteni. Az eredménnyel elégedett vagyok, de a játékkal nem igazán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozsik és Détári kétéves szerződése

Bozsik Péter és Détári Lajos kétéves szerződést írt alá, amely 2007 novemberéig szól. Tovább olvasom