Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Pirik hiba nélkül

Jobb szezonra számít a győri Integrál LK lovasa, Pirik Zsolt, aki második lett tavaly a magyar bajnokságban.

Az előzőnél jobb szezonra számít a győri Integrál LK lovasa, Pirik Zsolt, aki ugyan második lett tavaly a magyar bajnokságban, az olaszországi Európa-bajnokságon viszont nem sikerült a várt szereplést nyújtania. A napokban hiba nélkül nyerte a Széchenyi István-emlékversenyt.
Pirik Zsolt évek óta meghatározó egyénisége a magyar mezőnynek, az elmúlt esztendő kissé felemásra sikeredett számára.

„Az év legfontosabb feladata volt, hogy kijussak az Európa-bajnokságra – kezdte a versenyző –, ami Magyarországról kevés lovasnak sikerült. Ami igazán fontos verseny volt hazánkban, az a magyar bajnokság. A kontinensviadal előtt három héttel rendezték, számomra ez egy felkészítő versenynek számított, ahol még nem a legjobb formáját kellett mutatnia a lónak, mivel természetesen fontosabbnak tartottam az Európa-bajnokságot. Ennek ellenére Havannával ezüstéremmel zártunk. Az EB aztán sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ami főként a rutintalanságnak tudható be. Ennek ellenére összességében az elmúlt év ezt leszámítva sikeresnek mondható, hiszen csapatban a megyét képviselve folyamatosan nyertük a versenyeket, ami nagy részben Havanna jó teljesítményének volt köszönhető."

A tél a felkészülés jegyében telt, Pirik Zsolt fedett pályás versenyeken edzett az idei szezonra, főképp a Havanna utódjának számító fiatal ménnel, Integrállal gyakorolt, aki általában jól teljesített.
„Kecskeméten kezdődött a szezon, ahol ezüstérmet szereztem, majd Kiskunhalason az összevetésben az utolsó akadályon hibáztunk. Nemrég Linzben rendeztek egy Világkupa-fordulót, ahová a válogatottal utaztam. Hatodik helyezést szereztem, a Nemzetek Díja csapatversenyen pedig negyedikek lettünk."

A fővárosban rendezték a Széchenyi István-emlékversenyt, ahol elsöprő megyei siker született. Két lovas nyújtott hibátlan teljesítményt, a verseny két évvel ezelőtti győztese, Pirik Zsolt Havanna nyergében, és a Lucanorral induló mosonmagyaróvári Grundtner Gábor ment szintidőn belül, verőhiba nélkül. Az összevetésben ismét Pirik Zsolt volt a legjobb, Havanna nem vert egyet sem, viszont majdnem egy másodpercet vert a második helyezett Grundtner Gáborra.

„Rá tudtunk pihenni a versenyre, ami nagyon jól sikerült. Idén világbajnokságot is rendeznek, s szeretnénk a Világkupa-fordulókban is eredményesen szerepelni, ezekre készülünk. Havanna a szakemberek szerint is az ország egyik legjobb lova, viszont már tizenhárom éves. Szükség van az utánpótlásra, Integrál sajnos nem üti meg azt a szintet, mint Havanna, ugyanakkor szeretném kivinni őt is a nemzetközi
viadalokra, ahol kisebb versenyszámokban eredményes lehetne."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyökeresen megváltozhat az európai futball

Az európai labdarúgó szövetség kedden beterjesztett ajánlásai gyökeresen megváltoztathatják az… Tovább olvasom