Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Pénzzel segíti az ETO FC az iszapkataszrófa károsultjait

Jótékonysági meccsel, és annak megduplázott bevételével segítené az iszapkatasztrófa károsultjait a Győri ETO FC.
A Veszprém megyében hétfőn szakadt át az ajkai timföldgyár zagytározójának egyik gátja. A vörös iszap elárasztotta Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet. A katasztrófának eddig 4 halálos áldozata, száznál több sebesültje van, és több embert még keresnek.

A Győri ETO FC egy jótékonysági mérkőzés megduplázott bevételével segítené az áldozatok családjait, és a katasztrófa károsultjait.

"Tarsoly Csaba, az ETO FC elnöke, felajánlotta az NBII Nyugati csoportjában szereplő ajkai klubnak egy barátságos gálameccs lehetőségét, amelyen az ETO FC lenne a helyi együttes ellenfele. Ennek a találkozónak a bevételét a Quaestor Rt. megduplázza, és ez az összeg jut majd el a katasztrófa károsultjaihoz - mondta a kisalfold.hu-nak Fördős Nóra az ETO kommunikációs vezetője.

Az ajkai csapat elnökével már felvettük a kapcsolatot, aki örömmel fogadta a kezdeményezést, és hozzátette, hogy az együttes több bajnoki találkozójának bevétele is jótékony célt szolgál a közeljövőben. Az Ajka-ETO FC jótékonysági mérkőzés időpontját még egyeztetjük."

"Természetesen örömmel fogadtuk a megkeresést, bár időpontot még nem sikerült egyeztetnünk az ETO-val, de valószínűleg hétköznap, talán egy szerdai napon rendezzük meg a barátságos mérkőzést. Helyszínnek az ajkai pálya lenne a legmegfelelőbb, remélhetőleg így sok ember tudna kilátogatni a találkozóra.

A Kaposvölgye elleni, szerdai hazai bajnokink jegybevételét is felajánlottuk, még ha nem is nagy összeg, de szeretnénk ezzel segíteni egy károsult iskolának vagy óvodának. Egy becsületkasszát is el kívánunk helyezni, amibe mindenki a lehetőségeinek mérten tehet majd pénzt.

Az elhunytak emlékére a találkozó gyászszünettel kezdődik" – adott tájékoztatást az ETO honlapjának Kaibás Dezső, az FC Ajka elnöke.

Korábban a Magyar Rádió munkatársa Lantos Gábor fordult az MLSZ-hez javaslatával, miszerint a szövetség ajánlja fel a San Marino elleni meccs bevételét a tragédia károsultjainak a megsegítésére. A Győri ETO FC ezt az ötletet is támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: MKB-Sopron-Szekszárd 90-55

Az MKB-Euroleasing csapata az Atomerőmű-
Szekszárd együttesét győzte le az MKB-Arénában. Tovább olvasom