Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Példaképe lehet a fiataloknak is

Vincze Ottót három évre igazolta le az ETO FC. A labdarúgó szerződtetése a szurkolók és a labdarúgásban dolgozó szakemberek szerint is óriási erősítést jelent. A játékos nem „levezetni” érkezett Győrbe.

Vincze O. játékával szeretne bizonyítani.
A Győri ETO FC idei igazolásai közül vitathatatlanul Vincze Ottó szerződtetése jelenti a legnagyobb szenzációt. Az ötszörös válogatott labdarúgó magyar és svájci bajnoknak is mondhatja magát, legutóbb Zalaegerszegen szerepelt az élvonalban.

A játékos profizmusára vall, hogy saját internetes honlapja van (www.vinczeotto.hu), bár az oldalakon egyelőre még mint zalaegerszegi futballista szerepel.

– Saját maga vagy egy szakember készíti az oldalakat?

– Nem én készítem, az egyik ismerősöm foglalkozik vele. Igaz, én mondom meg, mi legyen rajta és a fórumon is én válaszolok a szurkolóknak. Hamarosan egyébként már az új adatokkal is találkozhatnak az olvasók.

– A honlap egy tartalmas, érdekes pályafutásról árulkodik. Többek közt kiderül, hogy rendkívül fiatalon, tizenhat évesen szerződött külföldre.

– A kilencvenes években talán az elsők között voltam, akik ilyen lehetőséghez jutottak. Nem bántam meg, mivel szakmailag is fejlődtem és a nyelveket is megtanultam.

– Négy év után tért vissza az országba, kölcsönben először a Vasasban, majd a Ferencvárosban játszott. Valószínű, a legtöbb futballrajongónak Vincze Ottóról a Grasshoppers ellen szerzett fantasztikus két találat jut az eszébe.

– Tényleg azt kell hogy mondjam, ez maradt meg az emberekben, pedig lőttem ezeken kívül is nagyon szép gólokat, voltak jó mérkőzéseim. Azt hiszem, a Ferencváros akkori Bajnokok Ligájában mutatott sorozata etalonná vált a futballszurkolók emlékezetében.

– Nem csoda, hogy ezek után visszahívták Svájcba, majd egy nagy sztárcsapat, a Barcelona is leigazolta. Az igazi kiugrás mégis elmaradt. Miért?

– A spanyol együttes második csapatában igazi sztárokkal együtt léphettem pályára, de többhetes eltiltás után már nem tudtam visszakerülni a kezdő tizenegybe. Érdekes, hogy akkor ezt egészen másképp láttam, nem éreztem olyan hatalmas kiugrási lehetőségnek, úgy gondoltam, lesz majd egy másik csapat, ahol ez sikerülhet.

– Rövid hazai kitérő után Németország, majd a magyar bajnokcsapat, a Zalaegerszeg következett.

– A Fradi, a Mannheim és a Cottbus után úgy tűnt, jó nemzetközi szereplésre van kilátás új csapatomban. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy vártam. Zalaegerszegen jól indultak a dolgok, de aztán a csapat, és be kell valljam, én is gyengén szerepeltem.

– Érdekes egybeesés, hogy a kék-fehéreknél elért első gólját pont az ETO-nak lőtte. Hogyan került képbe, hogy Győrbe szerződik?

– Köztudott, hogy testvérem, Vincze Gábor a Sopron együttesében együtt dolgozott Reszeli Soós Istvánnal, az ETO mostani szakmai igazgatójával. Miután beszéltek a leigazolásáról, mi is leültünk és meghallgattam a győri elképzeléseket. Amellett, hogy öcsémmel együtt játszhatok, az is hihetetlenül vonzott, hogy nagyon komoly szerepet szántak nekem a csapatban.

– Ez pedig nem más, mint vezéregyéniséggé, példaképpé válni a fiatalok közt az ETO FC-ben.

– Ha ezt nem vállalnám fel, nem lett volna értelme ideszerződnöm. Persze tudom, nagyon sokat kell tennünk, dolgoznunk, hogy jöjjenek az eredmények. A feltételek adottak, hogy jól szerepeljünk, de rajtam kívül az összes játékosnak ezt át kell éreznie. Ez csak úgy sikerülhet, ha képesek leszünk egy igazi csapatot alkotni.

– Tehát arról szó sincs, hogy Vincze Ottó levezetni, pénzt keresni jött Győrbe?

– Nincs! Ha pénzt akartam volna keresni, nem Győrbe szerződöm. Látom, hogy a szakmai vezetés mindent megtesz, komolyan gondolja a jó csapat kialakítását. Jó lenne, ha a győri lelátókra ismét visszatérne a közönség, szeretnék a mutatott teljesítményemmel, játékommal tiszteletet, elismerést kivívni.

– Több felkészülési mérkőzésen van már túl az ETO FC. Mit gondol, mire lehet képes a következő bajnokságban az együttes?

– Nehéz dolog erről még most bármit is mondani. Lehet, túl sokra, de előfordulhat, kevésre. A lényeg: megértsük, van miért játszani. Ha sikerül a csapatnak összeállnia, akkor van esély arra, hogy jó játékot produkáljunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan elkészülnek az olimpiai érmek

Augusztus elejére elkészül az athéni olimpia dobogósainak járó több mint háromezer érem. Tovább olvasom