Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Párizs és Wimbledon a következő állomás?

Tenisz - Nagyszerűen szerepelt a soproni Babos Tímeával és Jani Rékával felálló juniorválogatott a dél-amerikai versenysorozaton. Az eredményeknek köszönhetően minden esély megvan arra, hogy a két fiatal teniszező ott legyen a Roland Garros és a wimbledoni torna juniormezőnyében.
Az elmúlt időszak versenyein elért jó eredményeknek köszönhetően egyre feljebb törnek az ITF junior-világranglistán az SVSE-ben működő Babos Team fiatal teniszezői, Babos Tímea és Jani Réka.
Az egy hónapos dél-amerikai versenysorozat három állomásán egyéniben három elődöntő, párosban két döntő és egy elődöntő volt a mérlege a két fiatallal kiálló csapatnak.


Soproniak a Grand Slamen?

Babos Csaba vezetőedző a következőket mondta az elért eredményekről: „A magyar juniorválogatott Venezuelában, Kolumbiában és Ecuadorban lépett pályára. Ezekről a viadalokról azt érdemes tudni, hogy tulajdonképpen a nagy Grand Slam-versenyek előszobái, vagyis nagyon magasan rangsorolt tornákról van szó, ahol a jó szereplés majdhogynem biztos indulást jelent a GS-versenyeken. Szerencsére a lányok éltek is ezzel a hatalmas lehetőséggel, s a nagyszerű eredményeknek köszönhetően biztosítottnak látszik az indulás a Roland Garroson vagy akár Wimbledonban is. Ez nagy szó lenne, hiszen Szávay Ágnes miatt amúgy is a szokottnál nagyobb figyelmet kapnak ezek az események, s jó lenne, ha Babos Timiért és Jani Rékáért is szoríthatnának a szurkolók."
Ami a versenyek tényszerűségét illeti, Venezuela fővárosában, Caracasban kezdődött a nagy menetelés, ahol egyéniben Jani Réka, párosban pedig a Jani–Babos duó egészen az elődöntőig verekedte magát.


Még a labda is speciális volt

A kolumbiai Barranqillában egyéniben Babos Tímea lett bronzérmes, viszont a páros döntőzhetett. A legnehezebb feladat az ecuadori Cuencában várt a teniszezőkre, hiszen itt a 2700 méteres magaslattal is meg kellett birkózniuk.

„Jellemző, hogy még a labdákat is speciálisan erre a magaslatra fejlesztették ki. Szerencsére a nehézségeket legyűrték a lányok, s Réka elődöntőt, a közös páros pedig döntőt játszhatott" – folytatta Babos Csaba, aki hozzátette: ezen szerepléseknek is hála a két soproni lányt már a közvetlen élmezőny után jegyzik a 18 év alattiak világranglistáján.
Jani a 44., Babos pedig a 62., de nem árt megjegyezni, hogy míg előbbi mindössze tizennégy éves, utóbbi is csupán tizenhat...


Sikeres EB-selejtező

Sok pihenés a hazatérés után sem jutott a lányoknak, hiszen előbb a Federation-kupán játszottak bemutató párost a magyar juniorválogatott tagjai. Nemcsak soproni, de megyei szempontból is örömteli, hogy Babos és Jani mellett a győri Mikó Zsófia is megmutathatta tehetségét a közönségnek.

A magyar juniorválogatott tagjai, Babos Tímea, és mellette jobbra Jani Réka.

Következett a csehországi fedett pályás csapat Európa-bajnokság selejtezője, melyen Jani Réka és Mikó Zsófia segítette a mieinket a sikeres kvalifikáció kivívásához. Ezzel a magyarok jogot szereztek arra, hogy február 20. és 24. között a franciaországi fináléban fogjanak ütőt.
Ha valaki azt gondolja, hogy ezt követően pihenés vár a lányokra, az nagyon téved, ugyanis Babos és Jani ezúttal a világ másik felébe, Távol-Keletre utazik, ahol Dél-Amerikához hasonlóan három rangos viadalon gyarapíthatja világranglistapontjait, s kerülhet közelebb a Grand Slam-szerepléshez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A házigazdák az élen

Kajak-kenu - Sikeresen szerepelt a Graboplast VSE a Győrött rendezett Héraklész fizikai felmérőn,… Tovább olvasom