Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Párban a világbajnokkal

Atlétika - Második alkalommal Győr adott otthont a Hopp-Parádé ugrógálának. A Marcalvárosban rendezett eseményen a győri Babos Rita a férfi világbajnok Donald Thomasszal szerepelt egy párban.
Somogyi János, a szervezőbizottság tagja a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a bahamai Donald Thomas személyében a magasugrás aktuális világbajnoka vesz részt a II. Hopp-Parádé ugrógálán. A sportoló idei európai körútjának első állomása Győr. Férfi magasugrásban rajta kívül az olimpiai 6. cseh Svatoslav Ton (egyéni legjobbja 2,33 m), a szlovák Peter Horak (2,30 m), a spanyol Javier Bermejo (2,28 m) és a magyar juniorbajnok, Fayojomni Dávid (2,10 m) indul.

Videó a helyszínről: Cseh Róbert


Donald Thomas egyébként idei legjobbja, a 2,25 m megjavítására készül. Érdekesség, hogy a sportoló mindössze három éve kezdett magasugróként versenyezni – korábban kosárlabdázott –, a tavalyi oszakai vb-n diadalmaskodott 2,35 méterrel.

Donald Thomas
Donald Thomas

„Továbbra is szeretem a kosárlabdát, majd a pekingi olimpia után döntöm el, hogy melyik sportágat választom véglegesen – mondta Donald Thomas. – Győrött szeretnék jól teljesíteni ezen a show jellegű eseményen, de számszerű eredményre nem tippelek sem most, sem a pekingi részvételemet illetően. Az olimpián a célom természetesen a győzelem."

A nők mezőnyében a hazai csúcstartó (2,00 m) – s egyben pekingi olimpikon –, Győrffy Dóra részvétele biztos. Ellenfelei között található a kanadai Nicole Forrester (1,97 m), a tavalyi Hopp-Parádé cseh győztese, Romana Dubnova (1,96 m), a szlovák bajnok, Iveta Srnkova (1,85 m), valamint a magyar Babos Rita (1,86 m).

A magasugrás lebonyolítása egyedülálló: egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, a csapatok összeredményét vetik össze, a két ugródombon egyidejűleg tart a verseny. Babos Rita Donald Thomasszal versenyez együtt.

Nagy érdeklődésre tarthat majd számot a férfi rúdugró verseny is, ahol a Helsinkiben világbajnok Rens Blomot megizzaszthatja az ukrán Gyenyisz Jurcsenko, aki 5,70 m-t ért el a héten Ostravában. Indul a címvédő szlovén Andrej Poljanec (5,60 m) és a magyar tízpróbázóbajnok, Skoumal Péter (5,30 m).

Délelőtt rendezik meg a gyermekek számára a „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb?" elnevezésű négypróbaversenyt. A programban szerepel még a szombathelyi Savaria BC Acrobasket Team, illetve a Győri Balett műsora.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálya és sportszálló épülhet

Labdarúgás - Több száz érdeklődő előtt tartott szülői értekezletet az SC Sopron utánpótlás-nevelő… Tovább olvasom