Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Parasport - Hatszázan sportoltak a Bercsényiben

A lélekmozgató program célja az ép diákok érzékenyítése, a fogyatékossággal élők világának megismertetése a sporton, élményeken, tapasztalásokon keresztül.
Pénteken volt a magyar parasport napja, ennek apropóján a Győri Műszaki SZC Bercsényi-iskolában a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (Fodisz) megyei tagszervezete, a győri EMBERsÉG DSE szervezésében több mint 600 diák – tanáraikkal közösen – ismerkedett meg a bocciával, a kerekesszékes kosárlabdával, az ülőröplabdával és a vakfutást is kipróbálták.

A lélekmozgató program célja az ép diákok érzékenyítése, a fogyatékossággal élők világának megismertetése a sporton, élményeken, tapasztalásokon keresztül. A lélekmozgató osztályfőnöki órákon százötvenen megnézték a Csodafedezet című filmet, mely Halassy Olivér olimpikonról, legendás úszóról és vízilabdázóról szól. A film kapcsán a tanárok és a diákok az el- és befogadásról beszéltek.
Az ülőröplabda volt az egyik sportág, amit kipróbálhattak a diákok. Fotó: B. A.
Az eseményen itt volt Benei László magyar bajnok kerekesszékes kosaras és íjász, Szabó Lőrinc parateniszező és Patkás Tamás paraúszó is, valamint a CMB Cargo-UNI Győr női kosárlabdacsapatból Czank Tímea, Reshanda Gray, Nagy Dóra és Török Ágnes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi röplabda NB I - Nem bírtak az éllovassal a győriek

Tovább olvasom