Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Parádés soproni diadal

A soproniak a párizsi járat késése miatt a vártnál jóval hosszabb ideig utaztak.

Mondeville - MKB-Euroleasing 56-69

A soproniak a párizsi járat késése miatt a vártnál jóval hosszabb ideig utaztak. Az összesen kilencórás utazás fárasztó volt Székely Norbert tanítványainak, de Mondeville város vezetősége a mérkőzés napjának délelőttjén fogadást adott a soproniak tiszteletére. Ezen Cserny Réka, az MKB csapatkapitánya franciául, majd angolul is megköszönte a francia együttesektől egyébként szokatlan szíves és kedves vendéglátást.
A pályán már nem volt ennyire szívélyes a Mondeville, hiszen 23 másodperc elteltével Kublina révén megszerezte a vezetést. A küzdelem, a védekezés dominált, de Cserny kosarai, majd Németh triplája révén átvette a vezetést a Sopron. A negyed második felében fordult a kocka, a Sopron futott az eredmény, illetve ellenfele után.

A végén Horváth Zsófia találatával mégis a vendégek zárták előnnyel ezt a szakaszt. A második szakasz Branzova triplájával indult. Ez lendületet adott Székely Norbert szervezetten védekező együttesének. Károlyi is dobott egy hármast, majd a másik Horváth, Zsuzsa duplájával kilenc pontra nőtt az MKB előnye. Sőt, mivel az ezt követő közel kétperces kosárcsendet Cserny törte meg, majd Németh is betalált, így a negyed közepén 13 ponttal vezetett az MKB. A félidő hajrájában villant Pochet és Aubert, de tíz pont így is maradt az előnyből.

Térfélcsere után Aubert triplájára Honti felelt hármassal. Cserny találataival, s egy újabb Branzova-triplával a negyed közepén egészen megnyugtatóvá, 17 pontosra duzzadt az MKB előnye. Aubert újabb hármasa riadót jelentett a hazaiaknak. Kublina sajnos „vette az adást", előbb egy triplával, majd egy dupálval vétette magát észre, tíz pontra csökkent a támadásban megtorpanó soproni együttes előnye. A holtpontról egy Branzova–Gorbunova akció végén az ifjú ukrán duplája mozdította el a soproniakat, majd az ő szabálytalansága, s eladott labdája után csökkent tíz pont alá a különbség a negyed végére.

Ennek elején az addig inkább a lepattanók megszerzésében, s a társak kiszolgálásában jeleskedő Honti büntetői, majd hárompontos kosara révén újra 16 pontra duzzadt a zöld-sárgák előnye. A fiatal soproni lány még két duplát is hozzátett előbbi találataihoz, így a zárószakasz közepén Aubert újabb triplája miatt nem nőtt húsz fölé a különbség. Bár a végén Pochet révén „kozmetikázott" valamit az eredményen a Monde-
ville, az MKB-Euroleasing szervezett védekezést bemutatva végig vezetve biztosan nyert.

Székely Norbert: – A koreográfia hasonló volt a Krakkó elleni mérkőzéshez. Már az első félidőben is jól védekeztünk, a másodikban pedig a lepattanóharcot is megnyertük. Külön öröm számomra, hogy első idegenbeli Euroliga-mérkőzésemen valamennyi játékosomat pályára küldhettem.

A másik magyar csapat, a MiZo-Pécs 75–59-re kikapott a francia Bourges vendégeként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróverés miatt félbeszakadt

Félbeszakadt 5–4-es hazai vezetésnél az Unihall Győr–Budaörs bajnoki futsalmérkőzés… Tovább olvasom