Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Öttevényi pár nagy találkozása Nadallal Mallorcán - közös fotó is készült Rafával

Öttevényi pár nagy találkozása Nadallal Mallorcán - közös fotó is készült RafávalBodor Renáta Nadallal. Nem volt senki a közelben, ezért nem készült hármas kép a világsztárral.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Minden idők egyik legsikeresebb férfi teniszezője, Rafael Nadal szülővárosában, Manacorban készült az idei Roland Garrosra múlt héten. Spanyolország legnagyobb szigetén, Mallorcán vakációzott ekkor az öttevényi Bodor Renáta és Fehérvári Jácint. Portálunknak elmesélték a nagy találkozást Rafával.
"Mindig szerettem a teniszt, de 10 éve kifejezetten Nadal miatt kezdtem el követni a profi versenyeket a tévében. Amellett, hogy tisztelem Federer és a többi klasszis játékát és eredményeit, nekem mindig Rafa marad az elsőszámú kedvenc. Amikor a párommal elutaztunk Mallorcára, terveztük, hogy megnézzük a tavaly átadott Nadal Sportakadémiát. Azt azonban nem gondoltuk, hogy közös képet is lesz szerencsénk kérni Rafától" - kezdte Fehérvári Jácint.

A közös kép története

A spanyol sztár szurkolói között nyílt titok, hogy Manacorban jó esély van "elcsípni" Nadalt. A salakkirály rendkívül családcentrikus, amikor teheti, a versenyek között hazautazik barátnőjéhez és szüleihez. Többször nyilatkozta, hogy a legjobban Mallorca szigetén érzi magát. "Múlt hétfőn mentünk el először a Sportakadémiára, ami nyitott, bárki által látogatható. Nem terveztünk hosszabb időtöltést itt - egy világítótornyot szerettünk volna aznap megnézni -, amikor feltűnt Rafa. Egyedül volt, megszólítottuk angolul, hogy szeretnénk vele egy közös képet. Udvariasan azt mondta, hogy pár pillanat alatt végez egy üzenettel a telefonján és utána szívesen rendelkezésre áll. Senki nem volt a közelben, így hármas kép nem készült" - hallottuk Bodor Renátától.

 
Fehérvári Jácint kedvenc teniszezőjével.


Ingyen nézni Nadal játékát

Az öttevényi pár szerdán visszatért Nadal főhadiszállására: teniszezni is akarták látni kedvencüket. "Nem kell jegyet venni, ha valaki megnézné Nadalt teniszezni. Van egy központi pálya, ahol szép számmal akadnak ülőhelyek. Ha otthon van Rafa, mindig ezen a pályán edz, hogy az érdeklődők ülve élvezhessék a tréninget. Ekkor is mázlink volt, a korábbi világelső Carlos Moyával gyakorolt Nadal. 15-20 percig lazán ütöttek, majd Nadal edző nagybátyja, Toni intett nekik. Röviden beszéltek, majd ettől kezdve Rafa sokkal erősebben meghúzta a labdákat, úgy pörögtek a tenyeresei, ahogy a tévében szoktak. Körülbelül másfél órán át tartott az edzés. Miután véget ért, 25-30 szurkoló kért fotót, autogramot Rafától. Egy teniszlabdát mi is aláírattunk vele, majd Moya is vállalt egy közös képet velünk" - búcsúzott Fehérvári Jácint.
Előzetesünket a 2017-es Roland Garrosról ide kattintva olvashatják el!
 
A korábbi világelső, Carlos Moya is vállalt közös képet.
 
A Nadal tenyeres

A tenisz történetének egyik "legfélelmetesebb fegyvere" az a tenyeres pörgetés, amit az öttevényi pár élőben láthatott. Nadal balkezes pörgetési 50-80 centiméterrel (!) pattannak magasabbra, mint riválisai ütései. Mérések kimutatták, hogy Nadal tenyereseinek több mint fele 3000 fordulat/perc környékén pörög, nem egyszer elérve a 3500 fordulat/percet.
 
Beszédes kép: 14 Grand Slam-győzelem, olimpiai aranyérem mellett Nadal maga húzza le edzés után a pályát.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két profi muay thai Európa-bajnoki övet nyertek a győri Unicentral Bulls harcosok

Két profi muay thai Európa-bajnoki övet nyertek a győri Unicentral Bulls harcosok
Tovább olvasom