Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Öt év után ismét győri játékvezető az élvonalban

Megyebeli tagja is lesz a játékvezetők NB I-es keretének, a győri Böcskei Balázs ősztől az élvonalban vezethet.

Civilben egy politikai elemző intézet igazgatója a fiatalember

Dicső elődök nyomdokain járhat a győri Böcskei Balázs  labdarúgó-játékvezető, aki tagja lett az NB I-es keretnek. Öt év után szerepelhet megyebeli bíró a legjobbak között.

Rangos egykori játékvezetőket – például Palotai Károlyt, Kőrös Lászlót, Bay Ferencet, Tapolczai Jánost, Hanacsek Attilát vagy Dubraviczky Attilát – tekinthet elődjének a győri Böcskei Balázs, aki a nyáron bekerült az NB I-es labdarúgó-játékvezetői keretbe és a hétvégén induló élvonalbeli bajnokságban bemutatkozhat a legjobbak között.

A 28 éves fiatalember – civilben egy politikai elemző intézet igazgatója – 2000 augusztusában vezette az első futballmeccsét. Nagyon örül a mostani lehetőségnek és szeretne az NB I-ben is bizonyítani.

Lezárult az NB I-es játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök nyári edzőtábora Telkiben. A játékvezetői bizottság ülésén döntés született a keretek összetételéről. A JB döntése alapján a keret létszáma két bíróval, köztük a 28 éves győri Böcskei Balázzsal bővült.

Az eddig az NB II-ben működő sípmester személyében tehát ismét lesz élvonalbeli játékvezetője a megyének, legutóbb 2006-ban Dubraviczky Attila, a jelenlegi megyei JB-elnök tartozott az első osztályú bírók közé.
"Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy bekerültem az NB I-es keretbe, hiszen ezért dolgoztam – kezdte Böcskei Balázs, aki 2008 júniusától szerepel az országos listán. – Már az előző idényben is szóba került a nevem, de akkor sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettem volna.

Azóta az ellenőrökkel és segítőimmel azon voltunk, hogy a visszatérő hibákat kiküszöböljük és minden mérkőzésen százszázalékos teljesítményt nyújtsak. Szerencsére most sikerült egy kiegyensúlyozott félévet `összerakni´, így minden adott volt, hogy felkerülhessek az élvonalba."

Böcskei Balázs 2000 augusztusában vezette élete első labdarúgó-mérkőzését. A civil életben egy politikai elemző intézet igazgatójaként tevékenykedő játékvezető elmondta, rögös út vezetett az NB I-es kerettagságig. Sok felkészüléssel és lemondással jár ez a hivatás és bízik benne, hogy tud élni a lehetőséggel.

"Az elmúlt ősszel több televíziós mérkőzésemet rögzítették, ezeket visszanéztük és kielemeztük. Hatalmas segítséget jelentett ez számomra, mert így olyan hibákat is észrevettünk, amiket élőben `ott és akkor´ nem. Mindemellett rengeteget nézek külföldi futballmérkőzéseket és figyelem a játékvezetők tevékenységét.

A téli felkészülés szempontjából nagy jelentőséggel bír, hogy részt vehettem az NB I-es és a FIFA-játékvezetők törökországi edzőtáborában, ahol főleg a szabályalkalmazás egységesítése volt a cél. Új vagyok az élvonalbeli keretben és azon leszek, hogy a rám bízott mérkőzéseket a lehető legkevesebb hibával vezessem le.

Sokan támogattak a pályámon, amíg eddig eljutottam, így Dubraviczky Attila, Segovits Antal, Arany Tamás, Kőrös Lászlót és Palotai Károly. Legalább ugyanennyit köszönhetek asszisztenseimnek és kollégáimnak is. Igazi csapatmunka volt." 

Olvasóink írták

 • 2. zsoltika1111 2011. július 13. 18:19
  „Remélem Dr.Molnár Csaba / volt kancellária miniszter/ is gratulált egykori közvetlen munkatársának.
  Most az egyszer nem a politika döntött, vagy már a piros narancssárgára színeződött?”
 • 1. dudi1977 2011. július 12. 19:12
  „Balázs!

  Munkádhoz sok sikert és kitartást kívánok! Kívánom, hogy maradj ugyanolyan önzetlen és segítőkész játékvezető, mint az elmúlt években.
  Nagyon örülök, hogy egykori játékvezetőtársam ilyen szintre jutott, sok sikert kívánok!

  Menyus”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállíthatatlanok voltak a Cápák

Győrben nagyszabású szabadtéri eseménnyel folytatódott a BoxingOne Championship rendezvénysorozat: a… Tovább olvasom