Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Öt érmet hoztak haza Debrecenből a soproni karatésok

Karate - A Soproni Kamikaze Kyokushin Karate Kai Egyesület 11 tagja szerezett kvalifikációt a május 1-én Debrecenben megrendezett Kyokushin Diákolimpia döntőn való részvételre.
A verseny mezőnye a döntőre kiegészült a másik két területi döntő továbbjutóival, ahol minden knock-down szervezet legjobbjai képviseltették magukat. Ezzel vált a hazai utánpótlás legnagyobb seregszemléjévé a debreceni verseny.

A gyermek és serdülő korcsoportban nagyon hajtós, ám kiegyenlített küzdelmeket láthattunk. Így Csepregi Mátyás, Khaut Ákos és Bokor Bence is csak egy hajszállal maradt le a dobogóról.

Ám a gyermek I. kategóriában Kotzmanek Roland nem sok esélyt adott ellenfeleinek, és kiváló teljesítménnyel jutott a döntőbe, ahol csak egy ponttal maradt le az aranyéremről.

A lány kategóriák közül a serdülők mezőnye volt a legnehezebb. Itt indult Szekeres Roberta és Pusker Vivien. Pápán is kiválót nyújtottak, amit még megfejeltek és sokkal keményebb harcokat vívva sikerült dobogóra állniuk.

Az ifjúsági 65kg egyértelmű esélyesének számított Nguyen Martin. Az erőségének számító lábra irányuló támadások ezúttal is eredményesnek bizonyultak. Minden meccsét így nyerte a döntőig. A döntőben végig kiválóan használta a lábra mért technikákat, ám egy figyelmetlenséget kihasználva az ellenfele egy wazari találatot ért el ellene. Ezután már nem volt idő egyenlíteni, így második helyezett lett. Martin teljesítményét látva, jövőre biztos helye lesz a junior válogatottban.

Junioroknál annyira hajtották a fiatalok az érmeket, hogy a nagyszámú, kiegyenlített mezőnyben a nehéz sorsolásnak is köszönhetően a válogatottak ejtették ki egymást már az első körben. Egy döntetlen szagú meccsen így járt a bulgáriai utazó keret tagja Ternyák Gábor is.

A juniorok 75 kilós mezőnyében a sorolás ezúttal nem a kamikazés különítmény hozta össze az első körben. Ez látva a pápai versenyt jó ómennek ígérkezhetett. Ennek ellenére a jóval összeszedettebben küzdő Spéder Tamás és a területi döntőn dobogóra álló Téglássy Dávid is csak az érem kapujáig jutott. Tóth Richárd kiválóan harcolva nyerte a meccseit, ám az elődöntőért folytatott harcban egy másik szervezet karatékája kirívó szabálytalanságot követett el ellene, ami után le is léptették. Ricsit sajnos a bíró nem engedte tovább, így hiába volt jobb formában, mint a rá váró ellenfelek, csak harmadik helyezett lett.

11 indulóból 5 érem így is kiváló teljesítmény az év legerősebb mezőnyéből álló utánpótlás versenyén.
11 indulóból 5 érem így is kiváló teljesítmény az év legerősebb mezőnyéből álló utánpótlás versenyén.


Eredmények:
gyermek I. fiú 37kg: 2. Kotzmanek Roland
serdülő női +58kg: 3. Szekeres Roberta
ifjúsági férfi 65kg: 2. Nguyen Martin
ifjúsági női 53kg: 3. Pusker Vivien
junior férfi 75kg: 3. Tóth Richárd

Újabb soproni név az Európa-bajnokságra utazó keretben: Tóth Richárd is EB induló!

Egyesületünk 5 éves fennállása alatt minden évben adott kerettagokat a Magyar válogatottnak, formagyakorlatban és küzdelemben is. Közülük két éve Spéder István (küzdelem 2. helyezés, formagyakorlat 5. helyezés) és Broczky Péter (küzdelem 5. helyezés) lehetett az induló keret tagja. Ezt a névsort újabb két tagunk bővíti.
Európa-bajnokság idén Bulgáriában, Plovdivban lesz május 23-25 között. Korábban kijelölt keretben helyet kapott a Kamikaze Kyokushin Karate Egyesületből Ternyák Gábor, aki a junior 65kg-os kategóriában harcol a kontinens bajnoki címért.
Legfrissebb EB hírünk, hogy egy sajnálatos sérülés miatt Tóth Richárd veszi át a korábban indulóként kijelölt karatéka helyét a bulgáriai indulók között! Ricsi már a területi diákolimpia döntőn is kiváló formában volt, amit bizonyított Debrecenben is. A hajdúságban nem rajta múlott, hogy "csak" harmadik lett.
Bulgáriába elkíséri őket egy népes csapat az egyesületből, akik reméljük sikeresen a dobogóig hajtják a két sopronit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehérép-ALCOA FKC - Győri Audi ETO KC 28-33

FEHÉRÉP-ALCOA FKC - GYŐRI AUDI ETO KC 28–33 (12–16). Tovább olvasom