Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Összhangban a csapattal - interjú Konkoly Csabával

Konkoly Csaba, az Audi ETO női kézilabda csapatának vezetőedzője volt a kisalfold.hu vendége. A szakember élőben válaszolt olvasóink kérdéseire. A csapat már a vasárnapi Bajnokok Ligája-elődöntőre koncentrál.

jozef: - Most interjút adsz, akkor mikor indultok Moszkvába? Nem lesz fárasztó az utazás után szinte egyből játszani?
Konkoly Csaba: - Szombaton 5.45-kor indulunk, s kora délután érkezünk, és edzünk egyet. Vasárnap délőtt videózunk, aztán moszkvai idő szerint délután 5-kor, magyar idő szerint 3-kor játszunk. Minden BL mérkőzésünkre hasonló menetrenddel megyünk.

Konkoly Csaba az Audi-ETO vezetőedzője a Kisalfold.hu szerkesztőségében.


Szakály Zoltán, Győr: - Egy sikersorozat kapcsán mindig félő, hogy elszáll egyes játékosokkal a ló. Hogyan tudtad megoldani, hogy ez nálatok nem történt meg, illetve miként tudtad feldolgozni, hogy egyik pillanatról a másikra utánpótlásedzőből sikeredző lett a felnőtteknél, aki már a válogatott mellett is dolgozik?
Konkoly Csaba: - Igyekesztem azt elérni a mérkőzéseken való szerepeltetéssel (taktikai cserék), hogy minden játékos a keretben egyaránt fontosnak érezze magát azokban a szituációkban, amikor pályára lépett, mégha ezek epizódszerepnek is tűntek. A "sztárjátékosok" sem éreztették a többiekkel egy-egy kiemelkedő teljesítmény után, és csapat tagként dolgoztak hét közben is.

Túl gyorsan jött a felkérés, nem volt idő töprengni az utánpótlás és a felnőtt csapat közti különbségen. Több játékosnak voltam ifjúsági korosztályban edzője, szakmailag úgy érzem sikerült az általam (általunk) végzett munkával bizonyítani.

Szakály Zoltán, Győr: - A másik kérdésem: Róth Kálmánnal mindig is jó kapcsolatban voltál, ez megmaradt? Szoktál beszélni vele azon túl, hogy nyilván mint utánpótlás szakmai igazgató azért konzultált Veled?
Konkoly Csaba: - Megmaradt a jó viszony, én legalábbis remélem, úgy gondolom én nem változtam semmit, most is felnézek rá, mint szakmai iránydó kollégámra. Az ifjúsági korú játékosok szakmai fejlődéséről távlati tervekről rendszeresen beszélünk.

Galéria kép


Nagy Kálmán: - Szia Csaba! Gratulálok az eddigi sikerekért, érdekelne mennyi esélyt látsz az orosz, román játékosok leigazolására?
Konkoly Csaba: - A BL-elődöntőkre koncentrál a csapat és a szakmai vezetés is. Egyelőre a magyar mezőnyből tudok sikeres igazolásról.

Egy szurkoló: - Szervusz Csaba! Kérdésem: Djokicsot miért engeditek el, Spiridon mellett ki lesz az a klasszis játékos, aki pótolni tudja?
Konkoly Csaba: - Belső átlövő posztra keresünk játékost. Beálló poszta az volt a kérésem a vezetőség felé, hogy ez a szerkezet maradjon, egy alacsonyabb és egy magasabb beálló (Spiridon).

ejnye-bejnye: - Kedves Csaba! Gratulálok Neked is és a Csapatnak is a MK győzelemhez. Sok sikert kívánok a Zveningorod ellen az első összecsapáshoz, remélem olyan eredményt sikerül még Görbe nélkül is elérni, ami kecsegtető lesz a hazai folytatáshoz. A kérdésem az lenne - ha csak nem taktikai titok - , hogy kivel próbálod meg helyettesíteni Görbét, vagy pontosabban ki fog irányítani?
Konkoly Csaba: - Bradeanu, Tomori, Hornyák, Kovacsics és Vérten fogja az irányító poszton a különböző taktikai feladatokat megoldani. Remélem megoszlik a csapaton ez a fajta terhelés is és sikeresen vesszük a Zvenigorod elleni akadályt.

borbely: - Szia Csaba, egy kérdés, ami az országot is érdekli: mi várható a BL-ben és mi az olimpián. Anita elöreláthatólag mikor lesz teljes értékű csapattag?
Konkoly Csaba: - Orvosilag három-öt hét. Anita, ahogy ismerem, mindent megtesz a gyúrói, gyógytornász és orvosi csoporttal azért, hogy minél előbb pályára lépjen, ha csak tíz-tizenöt percre vagy hétméteres lövésre. Esetleg a jövő heti visszavágóban is gondolkodhatunk. Utána mindenképp folytatnia kell a rehabilitációját.

egy szurkoló: - Gratulálok a győzelemhez! Pontosan mi lett Görbével? Aggódok érte.
Konkoly Csaba: - A bokaszalagja szakadt, teljesen és részlegesen.

pacsibácsi: - Szia Csaba! Gratulálok a Magyar Kupa-sikerhez. A BL-elődöntőben mennyi esélyt látsz Görbe nélkül a továbbjutásra?
Konkoly Csaba: - Nem esélyt latolgatunk, hanem igyekszünk tőlünk telhetően a legjobban, mint minden eddigi mérkőzésünkre, félkészülni. S mint minden mérkőzésünket, ezt is meg akarjuk nyerni. (Ha kicsit beképzeltnek is tűnik.)

drukker: - Személy szerint mit gondolsz Ana Dokic távozásáról?
Konkoly Csaba: - Rutinját nehéz lesz pótolni, másik beállósnak hasonló felépítésű (magasság, dinamika) játékost kértem a vezetőségtől.

Még valami! - Nem jelent túl nagy terhet a játékosoknak, hogy Görbét nélkülözniük kell egy darabig? Úgy értem, nem lehetséges, hogy kissé görcsösek lesznek emiatt?  Sok sikert a továbbiakhoz!
Konkoly Csaba: - Készültünk úgy mérkőzésekre, hogy nem volt kezdő játékosként Görbe a pályán. Természetesen ez más szituáció, de én bízom a játékosokban, hogy Görbéért is játszanak a csapat sikerén túl, megmutatva ismét, hogy CSAPATKÉNT értük el az eddigi sikerünket.

csernyus: - Önök is használnak pszichológust?
Konkoly Csaba: - Nem.

hajráeto: - Két három jó csapat van a mezőnyben. Mi a véleménye a magyar bajnokságról?
Konkoly Csaba: - Számunkra a nemzetközi kupamérkőzésekkel együtt kellő terhelést ad, néha többet is, mint kellene. A 6-12-ig csapatok panaszkodnak a kevés mérkőzés számra, ezt külön kellene kezelni a bajnokság szervezése szempontjából.

kicsivagyok: - Utánpótlás nevelésben hogy áll az ETO?
Konkoly Csaba: - Onnan érkezve, elmondhatom, hgy egy-egy korosztály kiemelkedik országos és világszínvonalon is, sajnos a gyerek születések létszámától is kezdünk függnni. A mostani helyzetünkön (ami eddig is országos 1-3. helyezést jelent több korcsoportban is) nagyot lendített a sportiskolai rendszer beindítása Róth Kálmán által, jelenleg Győr és környékén 9-10 általános iskolában indultak újra kézilabdás csoportok az utánpótlás neveléséért.

sanyika:
- Be szoktál-e menni a lányok öltözőjébe? Vagy beállsz-e játszani közéjük?
Konkoly Csaba: - Nem. A konditeremben tartjuk a taktikai megbeszélést. Nem, nem veszek el tőlük játékidőt. Különben is ők van, amiben jobbak nálam.

Kérdés Sopronból: - Számított-e arra, fiatal és viszonylag tapasztalatlan edzőként ilyen sikereket ér el?
Konkoly Csaba: - Fiatal: nálunk Magyarországon szokatlan ez, bár a régebbi szakemberek (Mocsai Lajos, Zsiga Gyula, Csík János) már nálam fiatalabban is lehetőséget kaptak és éltek is vele, én csak remélhetem, hogy hasonló sikereket érek el, mint ők. Viszonylag tapasztalatlan: végig jártam a szamárlétrát utánpótlás edzőként, egészen a NBI/B felnőtt mezőnyben szerepeltetett ifi csapat edzőjeként. A játékos keretet alkalmasnak  gondoltam a sikerek, célok elérésére, magammal szembe azt tűztem ki, hogy az ifi csapathoz hasonlóan kipróbáljam az ottani szakmai meglátásaimat. Úgy látszik ez a csapattal összhangba került.

Béla: - Fiatal edzőként miben kell még fejlődnie?
Konkoly Csaba: - Sok mindenben. Pl.: elképzelhető, hogy kisebb vehemenciával kellene néhány játékoshoz közelíteni. Szakmailag biztos, hogy még fejlődnöm kell, mert a jó pap is holtig tanul.

ötkarika1: - Olimpiaán már ott lesz a csapat. Hullámzó a játékuk, milyen eredményre lesznek képesek?
Konkoly Csaba: - Már az nagy siker, hogy kijutottunk, immár évek óta képviselve a vízilabdásokkal a csapatjátékokat magyar színben. Nem szeretek jósolgatni, de a válogatottnál is arra törekszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Ez az idei olimpián nagyon nehéz lesz.

ötkarika2: - Mikor kezdősik meg az olimpiai felkészülés? Győrből kik utazhatnak Pekingbe?
Konkoly Csaba: - Június 23-tól augusztus elejéig (kiutazás). Nagyon kemény felkészülésen, mind fizikálisan, mind szakmailag (felkészülési tornák) vesznek részt a lányok. Lásd ellenfelek: handball.hu
Az eddigi stabil keret tagok és a sérüléséből felgyógyult Tomori Zsuzsa is harcba száll a keretbe kerülésért.

sailor: - Mesélsz a családodról?
Konkoly Csaba: - Két gyermekem van, feleségem tanár, én pedig a Bercsényi gimnáziumban tanítok, mint testnevelő.

Thalinger: - Milyen típusú csajok jönnek be? Ki a legszebb lány a csapatból?
Konkoly Csaba: - Mindig az a legszebb, aki a legtöbbet ütközi az ellenféllel, a legtöbb gólt lövi, és a legtöbb fogott lövése van.

lány: - Dolgoznál-e férfiakkal?
Konkoly Csaba: - Olyat soha nem mondj, hogy soha: egyelőre még nem foglalkoztatott ez a gondolat.

Hogyan értékeled a szurkolókat, illetve magatartásukat?
Konkoly Csaba: - Nagyon fontosak a csapatunknak szurkoló emberek. Nagy segítséget, lelki erőt adnak, hazai és idegenbeli mérkőzéseinken, ráadásul a játékosokat szinte spanolja a jelenlétük, minél többen vannak (az ő állításuk szerint), annál fokozottabbá válik a teljesítményük. Ellenfeleinknek eddig is többször okoztunk meglepetést szurkolótáborunk nagysága által. Sok nehéz pillanaton segítettek át bennünket, még azok maroknyian is, akik idegenben túlüvöltötték a hazaiak szurkolótáborát.

Olvasóink írták

 • 16. Fanncsika 2008. április 18. 14:00
  „Sya!”
 • 15. kisfőnök 2008. április 18. 13:57
  „Csaba!

  Milyen a viszonyod, illetve a csapat viszonya a szurkolókkal?

  kisfőnök”
 • 14. Kazai Norbert 2008. április 18. 13:56
  „Milyen hozzáállást vársz el a lányoktól?
  Szoktad őket büntetni?”
 • 13. kisfőnök 2008. április 18. 13:46
  „Csaba!

  Hogyan értékeled a szurkolókat, illetve magatartásukat?

  kisfőnök”
 • 12. etofan 2008. április 18. 13:11
  „Kedves Csaba!

  Igaz-e a hír, hogy Mayer Szabina pótolja Dokicot, ha igen, ő mennyire tudja majd pótolni Siki klasszisát. Az általad említett magyar igazolás belső posztra érkezik?”
 • 11. Kazai Norbert 2008. április 18. 13:09
  „T. Konkoly Úr
  Első kérdésem: Kinek vagy kiknek szán nagyobb szerepet hétvégén így hogy Anita megsérült?
  Második : Kiket terveznek leigazolni jövőszezonra?
  Harmadik: Ana Djokic távozása milyen változásokat hozhat a jövőre nézve?

  Tiszelettel: Kazai Norbert”
 • 10. Gutléber 2008. április 18. 12:50
  „Tisztelt Tarsoly úr! Én egy Győri srác vagyok, de már 2 éve Pesten dolgozom. Nagy örömmel tapasztalta, hogy itt pesten is sokan szeretik az ETO-t!
  Kérdésem az lenne, hogy melyik az a játékos aki az utánpótlásból megérett már arra, hogy a felnőtt csapatban is megállja a helyét?”
 • 9. Csidey Szabolcs 2008. április 18. 12:42
  „Szia Csaba!
  Mennyi esélyt adsz a csapatnak a kinti mérközésen?
  Ill. mennyi lenne ez az esély, ha Görbe nem lenne sérült?

  Szurkolok nektek vasárnap!”
 • 8. Hajnal László 2008. április 18. 12:40
  „Szépjónapot!

  Azt szeretném megtudni, hogy ki illetve kik lesznek az új igazolások a jövő szezonra. Ha még nem dőlt el, akkor kik az esélyesek?
  Még valami! Nem jelent túl nagy terhet a játékosoknak, hogy Görbét nélkülözniük kell egy darabig? Úgy értem, nem lehetséges, hogy kissé görcsösek lesznek emiatt?
  Sok sikert a továbbiakhoz!

  Egy szurkoló”
 • 7. drukker 2008. április 18. 12:36
  „Kedves Csaba!

  Személyesen mit gondolsz Ana Dokic távozásáról? Szakmailag ez hogy fogja érinteni a csapatot és magát a posztot?”
 • 6. NAGY KALMAN 2008. április 17. 07:00
  „Szia Csaba! Gratulálok az eddigi sikerekért,érdekelne mennyi esélyt látsz az orosz,román játékosok leigazolására? SOK SIKERT a folytatáshoz neked és a csapatnak is!”
 • 5. VÁMOSI ÉVA 2008. április 16. 22:03
  „SZERVUSZ CSABA!


  GRATULÁLOK AZ MK SIKERHEZ!GÖRBÉNEK MIELŐBBI
  GYÓGYULÁST KÍVÁNOK!KÉRDÉSEM:DJOKICSOT MIÉRT
  ENGEDITEK EL,SPIRIDON MELLETT KI LESZ AZ A KLASSZIS
  JÁTÉKOS AKI PÓTOLNI TUDNÁ?

  SOK SIKERT KÍVÁNOK A TOVÁBBI BL MECCSEKHEZ!

  EGY SZURKOLÓ”
 • 4. ejnye-bejnye 2008. április 16. 21:07
  „Kedves Csaba! Gratulálok Neked is és a Csapatnak is a MK győzelemhez. Sok sikert kívánok a Zveningorod ellen az első összecsapáshoz, remélem olyan eredményt sikerül még Görbe nélkül is elérni, ami kecsegtető lesz a hazai folytatáshoz.

  A kérdésem az lenne - ha csak nem taktikai titok - , hogy kivel próbálod meg helyettesíteni Görbét, vagy pontosabban ki fog irányítani?
  Csak az ETOOOOOOOOO!!!!!!!!”
 • 3. borbely 2008. április 16. 17:50
  „Szia Csaba,

  egy kérdés,ami az országot is érdekli: mi várható a BL-ben és mi az olimpián. Anita elöreláthatólag mikor lesz teljes értékü csapattag?

  Bár ha ö gipszben is dobná a 7-ket,akkor is bemenne. De reméljük a legjobbakat. Különben sok sikert a további munkádhoz/munkátokhoz.”
 • 2. egy szurkoló 2008. április 16. 15:52
  „Gratulálok a győzelemhez!! Pontosan mi lett Görbével?? Aggódok érte.
  További sok sikert a csapattal!!”
 • 1. pacsibácsi 2008. április 16. 13:40
  „Szia Csaba! Gratulálok a Magyar Kupa-sikerhez. A BL-elődöntőben mennyi esélyt látsz Görbe nélkül a továbbjutásra?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden rekord megdőlt a Magellan-kupán

Kerékpár - Rekordlétszámú nézőközönség előtt a régi Konkoord-kupák hagyományait követve rendeztek… Tovább olvasom