Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Összeroskadt a tető a hó alatt

Leszakadt Győr legújabb fedett sportcsarnokának tetőszerkezete. Az üzemeltetők szerint emberi mulasztás okozta a balesetet.

Az év utolsó napján furcsa látvány fogadta Győr legújabb fedett sportcsarnoka felé sétálókat, valamint a közelben lakókat. Az épület tetőszerkezete a nagy havazás miatt éjszaka egyszerűen „ráesett" a küzdőtérre. Olvasóink közül többen is telefonáltak szerkesztőségünkbe, s azután érdeklődtek, miért szakadhatott le a Bán Aladár utca mögötti vadonatúj, fedett műfüves labdarúgócsarnok teteje.

Hédl Barnabás, a beruházó cég egyik tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta: emberi mulasztás történt. Az épületért felelős gondnok egyszerűen elaludt, nem növelte a csarnokban a légnyomást, s a fűtést sem szabályozta. Pechjére éjszaka hatalmas hómennyiség zúdult a csarnokra, amit a tetőszerkezet már nem bírt megtartani. Az eset szerencsére az éjszakai órákban történt, s elkerülhető lett vona, ha a két említett beavatkozás megtörténik. A lényeg, hogy személyi sérülés nem történt és az anyagi kár is elhanyagolható. A tetőt nem cserélték ki, csupán újra fel kellett tölteni levegővel a csarnokot.
A két FIFA-, valamint az

UEFA-szabványoknak megfelelő fedett és fűtött műfüves pályát a napokban adták át a sportolni vágyóknak, igaz, a világítással akadtak azért problémák. A villany az átadás napján is körülbelül tízpercenként teljesen kialudt, majd pár másodperc múlva ismét bekapcsolódott.
A GyőrAréna beruházója hozzátette: szeretne mindenkit megnyugtatni, most már semmilyen probléma nem lehet az épülettel, természetesen új gondnok ügyel a berendezésekre. A csarnok tetejét másnap a nagy szél miatt még nem lehetett visszaállítani, az éppen ott rendezett tornát el is kellett halasztani, de másnap már „felfújták" a szerkezetet.
A világítás pedig egy zárlatos vízmelegítő miatt működött hibásan, de már ezt is kijavították, s most rendeltetésszerűen működnek a lámpák. A két nemzetközi színvonalú pálya továbbra is a futballozni vágyók rendelkezésére áll, s az ígéretek szerint nyárra elkészül a minden igényt kielégítő kiszolgálóépület is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a bizonytalanság a Fradiban

Az idény közben távozott Szűcs Lajos után a bajnokság nyári szünetében Erős Gábor, Tőzsér Dániel és… Tovább olvasom