Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Összefogás az amatőr futballért!

Győr-Moson-Sopron - Bár eddig abszolút nem volt jellemző, az elmúlt időszakban sajnos megyénkben is egyre sűrűbben előfordulnak különböző kirívó sportszerűtlenségek az amatőr labdarúgó mérkőzéseken.
A sportvezetők, edzők, játékosok, szurkolók részéről egyaránt előforduló fenyegető megjegyzések, tettlegességek elsősorban a mérkőzés ellenőrei és a játékvezetők irányába történnek. Ezek a megnyilvánulások egyértelműen veszélyeztetik az amatőr futball jelenét és jövőjét, amelynek a FIFA szemlélete szerint is, az eredményességet megelőzve, éppen a játék öröméről, a közösségformáló erőről, a mozgást előtérbe helyező egészséges életmódról kellene szólnia. Nem beszélve arról, hogy ezek a negatív jelenségek a támogatókat, a szponzorokat is elriasztják a labdarúgás közeléből!

Mindezeket figyelembe véve a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség elnöksége, Horváth Cs. Attila elnök javaslatára úgy döntött, hogy a jóérzésű futballbarátok, a labdarúgás jövője érdekében, minden kirívó sportszerűtlenséget a zéró tolerancia jegyében a legszigorúbb eltiltásokkal bünteti. A bajnokság hajrájában szövetségi ellenőrök lepik el a pályákat, s az ott történt eseményekről hivatalos jelentések készülnek! (Kiemelten figyelnek majd a rendezői létszámra, a sportvezetők és az edzők magatartására, valamint az italkimérés módjára.)
A labdarúgó szövetség határozatához azonnal csatlakozott a megyei önkormányzat, a megyei rendőrfőkapitányság és a megyei napilap. Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, a megyei labdarúgó szövetség Fair Play bizottságának elnöke, az összes polgármestert hivatalosan értesíti ezen felhívásról, segítségüket kérve, hogy a saját, általuk támogatott csapataiknál kövessenek el mindent azért, hogy a mérkőzéseken a sportszerűségé legyen a főszerep.

Dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány a helyzetet rögtön átlátva intézkedett, s vállalta, a megyei bajnokság mérkőzésein sűrűn megjelennek majd a rendőrség munkatársai, hogy jelenlétükkel biztosítsák a találkozók zavartalan megrendezését.

Nyerges Csaba, a Kisalföld főszerkesztője garantálta, hogy a Család napilapja saját eszközeivel mindent elkövet azért, hogy a megyében sportszerű mérkőzésekre látogathassanak ki a családok, a szurkolók.
Az összefogással maximálisan egyetértve Palotai Károly volt FIFA - játékvezető, olimpiai bajnok labdarúgó a következőket nyilatkozta: - „ Nyilván lehetne hivatkozni az országban kialakult feszült helyzetre, vagy a megfelelő törvényi háttér hiányára, ám azt gondolom, a labdarúgótársadalomnak önmagának kell olyan erősnek lennie, hogy kitaszítsa magából a nem odavaló egyéneket. A felesleges indulatok, a tettlegességig fajuló attrocitások az amatőr futball elsorvadását jelenthetik, ezért nagyon remélem, hogy sikerrel jár a megyei szövetség, az önkormányzat, a rendőrség és a napilap összefogása, amelyhez minden jóérzésű sportvezetőnek, sportolónak, szurkolónak csatlakoznia kell!"

Győr, 2008. 05. 22.


Olvasóink írták

  • 2. kibic 2008. május 22. 18:14
    „Sajnos ez társadalmi, szociális probléma. A feszültséget levezetni igyekvő "szurkolók" csordába verődve próálják a feszültséget leadni. Ha nem lennének otthon problémák akkor ezek az attrocitások se lennének.
    Továbbra is a korrekt játékvezetés, és a határozott fellépés lehet az egyik "fegyver". Amíg nincs elrettentő ítélet addig nem is lesz rend a pályák körül.”
  • 1. csöbrös 2008. május 22. 16:32
    „Egyetértek! Tiszteletreméltó a szándék, ezen a területen is lépni kell!! De a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetének /ha mélypontot mernék írni, már boldog lennék/ okai között, nehogy már a nézők egy részének valóban botrányos, és elítélendő magatartása legyen az elsődleges probléma...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL győztes a Manchester United!

Labdarúgás - Az angol Premier League-ben a Manchester United egy orrhosszal előzte a Chelsea-t a… Tovább olvasom