Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Örülnek a sorsolásnak

Az újonc Rába Quelle-Foton női csapatának játékosai közül Farkas Petrát és István Lindát ismerhetik meg.
Farkas Petra
Győrött október 2-án kezdődik az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. Sorozatunkban bemutatkoznak az újonc Rába Quelle-Foton női csapatának játékosai. Befejezésül Farkas Petrát és István Lindát ismerhetik meg.
Farkas Petra  a Sopron Postás saját nevelésű játékosa. Később a mostani együttes jogelődjében, a Ventwest-Foton csapatában is szerepelt három jelenlegi társával együtt. A 178 centiméteres, hármas poszton bevethető kosaras legutóbb a B csoportos Kecskeméti KC együttesét erősítette.

„Számítottam a győri csapat hívására, hiszen Fűzy András ügyvezető igazgatóval folyamatos kapcsolatban voltam – mondta a Kisalföld érdeklődésére a játékos.
– Nyáron elég bizonytalannak tűnt a helyzet, így azt sem tudtam, hogy a korábbi társaim tényleg Győrbe igazolnak vagy sem. Természetesen örülök annak, hogy ismét egy csapatban vagyunk. A sorsolásról annyit tudok elmondani: szerintem jó, hogy erősebb csapatokkal kezdünk, hiszen így sokkal jobban fel tudunk készülni a többi találkozóra. Már a pályafutásom elején is 11-es számú mezben játszottam és ehhez itt is ragaszkodtam." 

István Linda
A 22 esztendős István Linda korábban a GySEV-Ringa utánpótláscsapataiban játszott és innen lett korosztályos válogatott. Az élvonalban is a soproni együttes színeiben mutatkozott be. Ezt követően a B csoportos Simi-GySEV együttesében szerepelt. Kosarazott az A csoportos ZTE Zala-Volán, legutóbb pedig a Savaria Szombathely gárdájában is. Magyar András edző a négyes poszton számíthat a 185 centiméteres kosaras játékára.

„Elsősorban nem helyezésben gondolkodom – mondta István Linda. – Sokkal fontosabb, hogy önmagunkhoz képest a legjobb teljesítményt nyújtsuk, aztán meglátjuk, hogy mindez mire lesz elég. A sorsolásról: osztom a többiek véleményét, azaz nem baj, hogy az első néhány fordulóban nálunk esélyesebb csapatok ellen játszunk.

Előbb-utóbb úgyis összecsapunk velük, felkészülésnek pedig remek lesz. A tanulás is fontos számomra. Végzős földrajz szakos hallgató vagyok a szombathelyi főiskolán. A szüleim Barcson, a kedvesem pedig Sopronban él. Ha van némi szabadidőm, akkor elutazom hozzájuk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokat tanulhat a társaitól

Az újonc Rába Quelle-Foton női csapatának játékosai közül most Tóth Zsuzsannát ismerhetik meg. Tovább olvasom