Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Öröm és megkönnyebbülés

Ma késő este érkeznek haza Győrbe a Dakart sikerrel teljesítő győri motorosok, Varga Ákos és Nagy Péter.

Varga Ákosra és Nagy Péterre a KTM is felfigyelt. Mindketten tervezik a visszatérést. Fantasztikus sikert hozott magyar és győri szempontból is a 27. Dakar-rali. A motorosok mezőnyében elinduló Varga Ákos és Nagy Péter is eljutott az álmok földjére, azaz Dakarba.
Tizenhat nap, 8956 kilométer után fáradtan, de megkönnyebbülve adták le – szó szerint – motorjaikat a versenyzők. Nagy Pétert tegnap éppen a dakari kikötőben értük utol.

„ Éppen ebben a pillanatban rakták konténerbe a motorjainkat. Ezután talán tudunk egy kicsit pihenni, majd kedden kora reggel Párizson keresztül utazunk haza" – mondta az összetettben 81. helyen végzett motoros.

Hozzátette: kicsit sajnálja, hogy nem tudott előbbre végezni, de amiatt nagyon boldog, hogy teljesítette a távot.

„ Nehéz elmondani, hogy mit éreztünk, mikor áthaladtunk a célegyenesen. Egyrészt fáradtak voltunk a hosszú versenyzéstől, másrészt viszont meg is könnyebbültünk, mert nagyon kemény időszak van mögöttünk a felkészüléssel, a versenyzéssel együtt. Természetesen ugyanakkor rendkívül boldogok is voltunk, hiszen nem akármilyen fegyvertény, hogy újoncként elértünk a verseny végéig. Ami személy szerint engem illet, azért egy kicsit bosszús is vagyok, mert végezhettem volna ennél jóval előbbre is. Ha csak a versenyzést nézzük, ritka volt az olyan szakasz, ahol ne lettem volna bent az első ötvenben. Sajnos egy szervezési hiba miatt közel húszórás büntetést kaptam, s emiatt szorultam jóval hátrébb annál, mint amilyen helyezést a motorozással elvileg elértem."

Érdekesség, hogy a magyarországi KTM-képviselet is elismeréssel nyilatkozik a győri versenyzőkről. Közleményükben így írnak Vargáról és Nagyról: „A Dakar Rally összetett értékelésében a versenyt befejező 104 motoros közül a rendkívül előkelő 27. helyezést érte el a KTM 660 Factory Replicával versenyző Varga Ákos. Varga jó helyezése azért is különleges teljesítmény, mivel a 32 éves győri enduróversenyző előtte még soha nem indult hosszú távú raliversenyen, és soha nem motorozott még sivatagban..

A szintén KTM 660 Factory Replicával versenyző Nagy Péter is teljesítette a 8956 kilométeres távot, és a 81. helyen érkezett meg a célba, ami szintén komoly teljesítmény."
A két fiatalember természetesen örül az elismerésnek, de arra nem sok esélyt látnak, hogy esetleg később gyári versenyzőként térjenek vissza a sivatagba.

„ Egyelőre még fel kell töltődnünk energiával, mert rendkívül fáradtak vagyunk. Ebben nagy segítséget nyújtanak egyébként az otthonról érkező jókívánságok. Rengeteg gratuláló SMS-t, telefonhívást kapunk, s a média érdeklődése is fokozottabb. Nem lettünk azonban sztárok, s nem is ezért csináltuk végig ezt a versenyt. Megmutattuk magunknak, hogy nagy dolgokra is képesek vagyunk.

Amíg nem lesz terhes a tévék és újságok érdeklődése, addig örömmel állunk a rendelkezésre, de hamarosan szeretnénk visszatérni a régi kerékvágásba. A keddi hazaérkezés után jólesik majd egy kis pihenő, de jövő héttől már dolgozunk tovább, s készülünk az enduró-versenyszezonra, mely jó egy hónap múlva kezdődik" – mondta Nagy Péter.

A visszatéréssel kapcsolatosan a következőket nyilatkozta: „Nagyon friss még az élmény, de nem kizárt, hogy jövőre ismét belevágunk. Valamivel talán könnyebb dolgunk lesz, hiszen sok tapasztalatra tettünk szert, de sok mindent át kell gondolnunk. Azt hiszem, olyan élmény volt ez a bő két hét, ami sokat nyomhat a latba a későbbi döntés meghozatalakor. Bár jólesik a KTM gratulációja, nincs nagyon realitása annak, hogy gyári csapat tagjaként térjen vissza bármelyikünk is a sivatagba."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri dakarosok a célegyenesben

Amire csak titkon számítottunk, az elérhető közelségbe került: a győri motorosok sporttörténelmet írhatnak, amennyiben a mai 569 km-es és a holnapi 68 km-es szakaszt túlélik. Eddigi teljesítményük alapján nagy az esély arra, hogy Varga Ákos és Nagy Péter is ott legyen Szenegál fővárosában a célnál, de technikai sportról lévén szó, azért nem árt még fohászkodni az égiekhez. Tovább olvasom