Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Öltözőt avattak Veszkényben

Nagy számban gyűltek össze a veszkényi szurkolók a felújított sportöltöző ünnepélyes átadására.

Az ünnepségen megjelent Ábrahám Attila államtitkár, a Nemzeti Sporthivatal Elnöke, Ivanics Ferenc, a térség országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés alelnöke is.

Matzkó János polgármester köszöntőjében kiemelte: a megpályázott 3,6 millió forint mellé további másfél milliós értéket „tettek le" társadalmi munkában a sportbarátok, a helyi szurkolók és vállalkozók. Az önkormányzat mintegy hatszázezer forinttal egészítette ki az anyagi forrásokat, amelyből teljes tetőszerkezetet, belső felújítást el tudták végezni, s így egy négyszáz négyzetméteres létesítmény áll rendelkezésre.

Horváth Mihály, az egyesület elnöke elmondta: minden lehetőséget megragadnak, hogy minél jobb körülményeket tudjanak biztosítani a labdarúgóknak.

Támogatni a kistelepüléseket

Ábrahám Attila kötődik Veszkényhez, így kétszeresen is örült annak, hogy ilyen létesítmény átadásának lehet résztvevője.
– Bár sosem laktunk Veszkényben, én mégis szívesen emlékszem az itt töltött időkre – kezdte az államtitkár a Kisalföld érdeklődésére. – Édesanyám innen származik, nagyszüleim itt éltek, sokszor nyaraltam náluk és a veszkényi búcsúkról is szép emlékeim vannak. Kapuváron születtem, négyéves koromig Petőházán laktunk, majd onnan kerültem Győrbe. 

– A magyar sport tekintetében mire számíthatnak a vidéki kistelepülések?
– Arra mindenképpen, ami korábban is megvolt számukra. Ebben az évben tovább folytatódik az a pályázati rendszer, amely a középkategóriájú, illetve kistelepülések fejlesztését szolgálja. Az elmúlt időszakban is kétszáznegyven pályázatot díjaztunk egyenként három-ötmillió forintos támogatással.

– Mi a véleménye a labdarúgásunkban kialakult káoszról?

– Drukkolok azért, hogy végre nyugodjanak meg a kedélyek, induljon el egy folyamatos munka, hogy a magyar labdarúgás ismét a gólokról, a sikerekről szóljon.

– Vagy például arról, hogy lesz-e 2012-ben Magyarországon, ezen belül Győrött labdarúgó EB?

– Igen, erről is kellene szólni, mert az esélyeink megvannak. Úgy gondolom, hogy a május végi végleges határidőre benyújtandó pályázatunk már most is több ponton jobb, mint az ukrán–lengyel vagy éppen az olasz pályázat. Ötletben, kreativitásban vagy szervezésben nem vagyunk rosszabbak vetélytársainknál. Nem tudom persze, hogy az európai labdarúgó-szövetség az üzleti alapokat helyezi-e előtérbe, vagy például azt, hogy néhány területen, mint hazánkban is újra visszaadja a labdarúgás rangját, azaz oda ítéli a rendezés jogát, ahol szeretné ismét fellendíteni a labdarúgást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hamburg Münchenben győzte le a Bayernt

A Hamburger SV idegenben nyert a listavezető Bayern München ellen a Bundesliga 24. fordulójában. A… Tovább olvasom